תרומה מעל גיל 50

דפי57

New member
תרומה מעל גיל 50

היי בנות
אני בת 50.וחצי ופניתי להדסה עין כרם לקבלת תרומת ביצית מצ'כיה ונאמר לי שלא מאפשרים לנשים מעל גיל 50 לטוס ולבצע את ההחזרה עם טריים בצ'כיה
הם הציעו לי להביא לארץ מוקפאים ואני חוששת שהמוקפאים פחות טובים מהטריים - האם נכון הדבר?
חשבתי לקחת תרומה גדולה יותר של 12 ביציות ולהגדיל את הסיכויים שלי - אבל זה מאוד יקר
מחיר של 6 ביציות 27500 ש"ח ושל מנה כפולה 42550 ש"ח
אני ממש מתלבטת וידוע לי שאין לי הרבה זמן.
אגב: אני אחרי 7 הפריות כושלות עם הביציות שלי.

אשמח לשמוע את דעתכן - אני ממש מיואשת.

תרומה מעל גיל 50

את בטוחה שהם לא מביאים עוברים טריים לארץ? קיימים מסלולים כמו אסותא ראשל"צ שמביאים עוברים טריים לארץ ודרך אגב, פעם ראשונה שאני שומעת על בעיית טיסה בשל הגיל.
בהצלחה.

דפי57

New member
תרומה מעל גיל 50

זה מה שנאמר לי - ואני ממש בדיכאון....
אני יודעת שיש לי עוד דרך ארוכה לעבור.

תרומה מעל גיל 50

דפי יקרה מה את בדיכאון הדלתות עוד לא נטרקו בפנייך.
את רק בתחילת הדרך.
אז מה אם הם לא מחזירים טריים בצ'כיה.
יש מסלול שנקרא אסותא ראשל"צ הם מצויינים ומביאים טריים לארץ ע"י פשה האמבריולוג של אסותא.
יש לו הצלחות רבות.
אל תתיאשי ואל תרימי ידיים. לא קרה כלום.

תלכי למי שרוצה אותך ואל תלכי למי שאומר לך את לא מתאימה לנו.
הרי הפרופסור המכובד פר' רבל התארח כאן לפני כשבועיים אמר שאשה בכל גיל שמקבלת תרומת ביצות תוכל לעשות טיפול.
זה מה שהוא כתב.

אז יאאלה קומי תרימי את עצמך ותתחילי להתעניין.
אל תנטשי את החלום שלך
בהצלחה

rabbitm

New member
היי דפי,

ברוכה הבאה,
אני לא יודעת לגבי מגבלת הגיל, אבל אני יודעת שיש הרבה הצלחות עם מוקפאים.
לגבי גודל התרומה, זה קשה לי לענות, זה גם תלוי מה מצבך הכלכלי,
אם לקחת תורמת שלמה, לפעמים יש סיכון שהיא לא "תנפיק" הרבה ביציות ואז תהיה אכזבה.
אני לא יודעת אם לגבי מוקפאים גם קיים מסלול shered risk שהוא לדעתי מומלץ

בכל קרה, שיהיה לך בהצלחה ומהירה!

דפי57

New member
תרומה מעל גיל 50

היי
מצבי הכלכלי לא הכי טוב אבל אני מעדיפה לקחת הלוואה ולהגדיל את הסיכוי שלי
בהדסה קיים מסלול shered risk שהוא מאוד יקר.
תודה רבה לך.

מיה2013

New member
ברוכה הבאה

הדסה לא מביאים טריים לארץ - הם יכולים להביא מוקפאים כמו שכתבת והבנתי שיש הצלחות יפות ממוקפאים.
יש מסלולים אחרים כמו אסותא שמביאים טריים לארץ.

את מתכוונת לתורמת מלאה? ההתחייבות היא לא ל 12 ביציות אלא ל 4 עוברים בחוזה , לרוב מקבלים יותר.

הי.

את לא יכולה לנסוע בגלל שהחוק הצ'כי לא מאפשר תרומה מעל גיל זה ולא הישראלי. הישראלי מאפשר תרומה עד גיל 53. שווה לבדוק במסלולים גם אחרים עד איזה גיל אפשר בפדיוס, בקייב ועוד. במסלולים אלה, לענית דעתי, גם מביאים טריים. אולי הסיכוי במוקפאים קטן יותר, אבל עדיין סיכוי טוב, שלא כדאי לבטלו על הסף.
בהצלחה.

לדעתי הסברה מתבססת על החזרה בביוץ טבעי.... כי אז הרחם ללא הורמונים
לא בטוחה שאפשרי אצל דפי....
זה על פי בר חוה בכל אופן...

המוקפאים שלנו

הם תאומים מקסימים בני כמעט שנתיים...

תאמיני במוקפאים! מקפיאים רק את הטובים ביותר ואם שורדים היטב את ההפשרה - אז סיכוייהם טובים ממש כמו טריים.
בהצלחה!

שושה669

New member
באמת זה מה באום אומר?

שמוקפאים הסיכוי גדול יותר?
מהיכן הוא מביא את המידע הזה?
על סמך מה הוא אומר את זה?
הוא רופא מצויין אבל את בטוחה שזה לא האינטרס שלו לומר זאת?

את כל השאלות הללו את צריכה להפנות אליו

באמת שאין לי מושג על מה הוא מבסס את דבריו, כמו שאין לי מושג למה הוא נותן פרוטוקול כזה או אחר. גם אין לי מושג מהם האינטרסים שלו. כולה הייתי מטופלת שלו כמה חודשים.

2bmx2

New member
לא הייתי לוקחת תורמת מלאה מכמה סיבות

הייתי משווה בין מחירים של תרומה מלאה בכמה מסלולים ובודקת באיזה מסלול יש פיצוי והאם יש מגבלה על גיל בעוד מסלול.
לי נראה שמבחינת מחיר עדיף ללכת למסלול שבו יש פיצוי (לא שיירד ריסק כי כאן את משלמת מראש עבור אותו פיצוי ואם את מפילה די מוקדם אבל אחרי שנצפה דופק את לא מקבלת את הפיצוי ששילמת עליו. זה ממש לא מסלול משתלם אם עושים את החישוב לעומק).

יש בהחלט סיכוי עם מוקפאים. היום שיטת ההקפאות מאוד טובה ויש עם זה הרבה הצלחות. בכל מקרה אסותא למיניהם מביאים גם עוברים טריים - וכך את גם חוסכת את הוצאות הנסיעה.

מבחינת תורמת מלאה - אם יש לה הרבה עוברים אז בהחלט יכול להיות שהנגלה הראשונה לא תהיה כ"כ טובה אבל סביר שחלק מהמוקפאים יהיו טובים. היו גם מקרים כאלו. אבל מצד שני יתכן שמתרומה אחת תצליחי בטיפול הראשון ואם לא אז בטיפול המוקפאים מהטיפול (לא תמיד יש מוקפאים!!!) ואם לא אז בטיפול השלישי מהפיצוי שתקבלי. ואם לא - אז תשקלי שוב את דרכך: האם להמשיך באותו מסלול או רופא. לא צריך לאבד את האימון, הרבה פעמים זה לוקח כמה טיפולים, אבל לפעמים מחפשים דיעה שניה.
כמו כן את יכולה לקבל החזר מהקופה על טיפול אחד או שניים (במכבי) אם הטיפול יותר יקר עדיף לפצלו ל-2 טיפולים ולקבל שני החזרים. אבל אם מגיע רק החזר אחד (כמו בכללית) ותורמת מלאה עולה פחות מכפול - אז עדיף תורמת מלאה.
היתרון הנוסף של תורמת מלאה - אבל לא נראה לי שרלוונטי לך - שאם זה כן מצליח יש כאן אופציה טובה לאחים מאותה תורמת. השאלה אם תרצי בהנחה שתהרי מייד להביא עוד ילד וגם אם כן לא בטוח שיאפשרו את זה בארץ בגילך.

molly67

New member
תיקון לגבי שיירד ריסק

זה לא כל כך מדוייק מה שאת כותבת לגבי שיירד ריסק - "ואם את מפילה די מוקדם אבל אחרי שנצפה דופק את לא מקבלת את הפיצוי ששילמת עליו. " אני הפלתי במהלך שבוע 8 אחרי שנצפה דופק (ואפילו יותר מפעם אחת) ואני בהחלט מקבלת פיצוי.

2bmx2

New member
או.קי מקבלת את התיקון: עד שבוע 8

מתוך האתר של הדסה: הזכאות לטיפול שני חינם תתקבל במידה והתנאים הבאים יתקיימו:

1) לא יושג היריון בטיפול.

2) הושג היריון שפסק לפני שבוע 8.

3) הוחזרו עוברים מוקפאים (אם נוצרו בטיפול) ללא השגת הריון.

4) הושג היריון מהעוברים המוקפאים שפסק לפני שבוע 8.

אז "איזה מזל" ההריון שלך פסק בדיוק בשבוע 8. אם היה מחזיק שבועיים נוספים גם היית משלמת וגם לא מקבלת החזר. אולי אם זה היה בשבוע 9 רופא נחמד היה מסדר כאילו זה בכל זאת היה שבוע 8. אצלי אגב פסק הריון בשבוע 9. אבל לא טופלתי בהדסה כך שאין לי תלונות ספציפיות. אבל תעשי את החשבון כמה עולה לך יותר במידה והצלחת בטיפול הראשון אבל שילמת שיירד ריסק לעומת כמה חסכת אם עשית שיירד ריסק במקום לעבור טיפול פעמיים (אבל עם 2 החזרים במידה ואת במכבי). החיסכון שלו קטן בהרבה מההפסד של אם כן תצליחי בפעם הראשונה.
טיפול עם שיירד ריסק עולה אחרי החזר של 11000 ₪ מהקופה 37450. בעוד טיפול רגיל אחרי החזר עולה 21750 ₪ (ההפרש 15700 ששילמת יותר אם טיפול אחד היה מספיק). 2 טיפולים כאלו בהנחה שלא עשית שיירד ריסק (אבל כן זכאית ל-2 החזרים ממכבי) היו עולים לך 43500 ₪. ז"א את כעת חסכת 6050 ₪.
אני אישית לא הייתי משלמת 15000 ₪ יותר רק כדי שאולי אחסוך 6000 ₪ בהמשך ואולי לא. זה ממש לא היה מכניס לי שקט נפשי. ועדיין יש גם אופציה למוקפאים וגם אופציה למסלולים אחרים, אם מאוד רוצים.

עוגי555

New member
שאלה...

האם שרד ריסק נחשב שני טיפולים מבחינת מכביעל פי מה שאת אומרת?

שושה669

New member
לדעתי אחד

מפני שאת לא משלמת על הטיפול השני אין להם על מה לתת לך פיצוי

למעלה