תרומה כן או לא

תרומה כן או לא

זקוקה לעזרה, יש לי ילדה בת שלוש וחצי אחרי המון טיפולי IVF, אני מאוד רוצה עוד ילד במיוחד בשבילה (שלא תשאר לבדׂׂׂ) ניסיתי טיפולים במשך יותר משנתיים ולא מצליחה, הרופא ממליץ על תרומה. בעלי לא רוצה ואני ממש מתלבטת, חוששת שלא ארגיש לילד אותה תחושה כפי שאני מרגישה כלפיה. מאוד אשמח לשמוע ממשהי שעברה משהו דומה איך הרגישה אח"כ? או בזמן ההריון.

Niki29

New member
זאת רק דעתי

לי יש ילדה בת 7 עוד מעט מקשר קצר שנגמר. לפני שנה אני וידיד שלי החלטנו להביא ילד ביחד בהורות משותפת. תוך חצי שנה גיליתי שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה והוצע לי תרומת ביצית. אני מוכרחה להגיד שהדבר היחידי שעבר לי בראש זה איזה מזל שעלינו על הבעיה כ"כ מהר ונחסך ממני כל הטיפולים ועוד יותר שיש דרך להביא ילד לעולם גם לאור המצב "ביש" הזה. היום אני בשבוע 16 עם בן זכר והשמחה שלי ושל ביתי פשוט בשמיים. ממש לא מרגישה שזה לא שלי, מחוברת לעובר בכל אבריי.
שיהיה בהצלחה במה שתבחרי, מקווה שעזרתי ולו במעט

סליחה שמתפרצת ניקי מרגש אותי לקרוא מה שכתבת

זה כל כך מרגש דברים כאלה

ועוד שאין זהות גנטית בין האחים. אז מה? זה הילד לא הגנטיקה.

לי יש תינוקת מתרומת ביצית ואני מטורפת עליה לחלוטין

אני אוהבת את הבת שלי יותר מכל דבר אחר. אני מאד מבינה את הלבטים שלך. גם אני הייתי במקום הזה. חשבתי שהגנים חשובים. והיום אני מבינה שזה ממש לא משמעותי.הבת שלי היא הבת שלי ולא אוסף של ביצית וזרע. כשאני מחבקת ומנשקת אותה, אני מחבקת תינוקת מתוקה ואהובה. אני לא מחבקת ביצית. אם הרופאים ממליצים על תרומה, תקשיבי להם. אני לא הקשבתי ושרפתי המון שנים לחינם. ילד זה ילד. והאהבה נוצרת בזכות הטיפול והקשר שמתרקם. ולא בזכות הביצית או הזרע.

מוסיפה את דעתי...
אמנם אין לי ילד מהביציות שלי אבל....ילדתי לפני חודשיים וחצי את התינוקת שהכי הכי הייתי רוצה שתהיה לי.... אני אוהבת אותה עד השמים ובחזרה, לא יכולה לתאר לך את האהבה שלי ושל כל הסביבה שלי אליה.....

הייהופ

New member
תגובתי

יש לי 2 בנות מקסימות. הגדולה בת 5 מהריון "ספונטני" והקטנה בת שנתיים מתרומת ביצית .
לאחר ההריון הראשון התחילו לי גלי חום והסתבר שהגוף שלי עבר "מנפאוזה" מוקדמת (בגיל 33) ביציות לא היו לי והאפשרות לילד היחידה שדיברו עליה הרופאים זו תרומה .
אני מבחינתי מאוד רציתי ילד נוסף (ולא לבזבז זמן) ותוך חודש מהרגע שהתבשרתי בבשורה כבר ביצעו "החזרה" של ביצית מתרומה. במזל! נקלט על הפעם הראשונה

ההריון עצמו היה לא פשוט והייתי בשמירה.... כל ההריון דמיינתי אותה ... איך תראה? למי תהיה דומה? ואולי תהיה שונה מידי ? הזרע הוא של בעלי ........
והתוצאה ... לא יכולתי לבקש יותר מזה. ילדה מקסימה ! מיוחדת ! עם קסם שאי אפשר לתאר במילים (בכל זאת היא נוצרה מאבקת קסמים) . אני מחוברת אליה ברמות גבוהות וללא שוני מביתי "הגנטית" הבכורה .היא לא הכי "דומה" וגם לא הכי שונה .
והמצב ההזוי הוא שאחרי ההריון השני הנתונים שלי השתנו, המחזור חזר ו.......... אמרתי לבעלי שאם עוד הריון נוסף אז אני רוצה מהקפואים !

תודה לכולן

לא יודעת מה אני צריכה לשמוע שירגיע אותי, או שיעזור לי להחליט. אני גם לא צעירה וחוששת מהריון בגיל 44

גם אני לא צעירה ילדתי בגיל 47

ואני מכירה מבוגרות ממני שילדו. ברור שיש סיכונים.השתדלתי מאד לא לעלות הרבה במשקל ולשמור על תזונה מאוזנת וזה הקל עלי. באופן כללי היה לי הריון בריא.

alian98

New member
יקרה..

אני בת 44 , ללא ילדים ...אחרי 8 טיפולי ivf ...ועוד כל מיני ניסיונות לפני...
בזכות הבנות פה , והכוח והחיבוק החם שקיבלתי בפורום המדהים הזה ..אני בדרך לתרומת ביצית ..ממש בהתחלה ועם המון פחדים ותקווה אחת גדולה
ואני רוצה להגיד לך שעכשיו הייתי מתחלפת איתך , הלןואי וכבר היתה לי ילדה משלי .., נראה לי שההתלבטות היתה לי הרבה יותר קלה ..
כי המטרה היא כבר אחרת... זה הרבה יותר באיזי ופחות לחץ ... ככה נראה לי, זו דעתי והרגשתי שלי ,
אז רק איך שאת מרגישה כמובן , את כבר אמא , את כבר יודעת איך זה מרגיש להיות בהריון , לחוות לידה .. להיות א מ א .
אני אומרת - לכי על זה ..

מיה או

New member
גם לי יש סיפור דומה

גם אני בת 44, יש לי ילדה ביולוגית משלי בת 4, שאבא שלה ואני נפרדנו לפני שנתיים. בשנה האחרונה ניסיתי להיכנס להריון מתרומת זרע, ולא הצלחתי. עברתי כמה חודשים של עיבוד האבל ותחושת האובדן על כך שלא יהיה לי עוד ילד ביולוגי משלי, ובמקביל ניסיתי בכל הכוח לשכנע את עצמי שזה לא כ"כ נורא להישאר עם ילדה אחת. אבל... זה לא עבד. לפני בערך חודשיים האסימון נפל, והתחלתי להבין שאם לא אלך עם זה עד הסוף, ואעשה כל מה שאפשר כדי שיהיה לי עוד ילד ולבתי יהיה אח או אחות- אני דנה את עצמי לחיים בתחושת החמצה מתמדת, עם אבן כבדה על הלב וחרטות שמוציאות את החשק לקום בבוקר.
הרבה בזכות הבנות המאלפות בפורום הזה, לקחתי את עצמי בידיים ואני בדרך למסלול מוקפאים בהדסה (היום הייתי בפגישה ראשונה שם).
אני היום במקום אחר. ישבתי היום עם האחות (מירי המקסימה) ורשמתי את העדפותי לגבי התורמת, ובאמת שהרגשתי שזה לא כ"כ משנה לי מה יהיה צבע העיניים והשיער ואם היא סטודנטית או לא. היא מבחינתי היום אמצעי להבאת עוד ילד משלי, ממש כמו התורם שהואיל בטובו לתרום את הזרע.
בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכולכן, נשים חכמות, מדהימות ואמיצות, שעזרתן לי לעשות את הסוויץ' בראש. אני באמת חושבת שאלמלא הפורום הזה- זה לא היה קורה לי, או שהיה לוקח הרבה יותר זמן. פקחתן את עיני.
ועכשיו נותר להחזיק אצבעות ולקוות לטוב!

ריגשת אותי

ריגשת אותי מאוד, יש אפשרות שתשאירי לי מייל ואולי נוכל לדבר?

מיה או

New member
להייהופ: הסיפור שלך מקסים ומרגש

(התכוונתי שזאת תהיה תגובה, אבל יצאה הודעה חדשה...)
אני במצב דומה (וקצת שונה, כי אני לא בזוגיות), אבל כל-כך חיזקת אותי בדרך שבה בחרתי ללכת (ילדה אחת ביולוגית ושני/ה בעזרת השם , הטבע והמדע, תגיע/יגיע מתרומה). תודה על העידוד והחיזוק!!! השורה האחרונה שלך פשוט הורסת (שעכשיו את רוצה ילד שלישי מהמוקפאים...)...

MAMALY

New member
יש לי 3 ילדים 2 מתרומה אחד מביציות שלי

ולא הם לא תאומים
גילאי 3 6 ו 10

שני הילדים הקטנים לא רק שבאו מתרומה הם נולדו בעזרתן של פונדקאיות מדהימות כלומר לא ביציות שלי ולא הריון!!! שלי בבטן שלי בניגוד לבכור.

ואני אומרת לך מנסיון אישי הכי קיצוני שיש כן...
אין הבדל כלל באהבה שלי ילדים הם אחים לכל דבר הם הילדים שלי לכל דבר התאהבתי מהרגע שראיתי דופק ב US כולם גם זה מביציות שלי דומים בול לאבא שלהם נשבעת לך!!! כן הם קצת יותר בהירים מאיתנו בכל זאת קייב ועורם לבנבן ונשרף בקלות מעבר לזה מי זור בכלל מי חושב כעל זה

אמא זו אמא יש לך ילדה את עוברת תהליך של כל אמא בלי הבדל של תרומת ביציות איך יהיה לי מקום לאהוב עוד ילד זה תהליך טבעי של כל אמא בלי קשר לטפולים זה נורמאלי לגמרי.

אמא זו אמא זו האחת שקמה בלילה זו אותה אחת שבאה ראשונה לגן זו אותה אחת שמתכבלים עליה את מכירה את זה את אמא.

את תזכי לתת חיים בבטן שלך מה שאני לא זכיתי ועדיין מאוהבת בילדים שלי אין לזה שום קשר
אני לא הנקתי את הילדים שלי - לא רלוונטי (תעבתי את ההנקה בראשון מאוד אם לא נולד פג לא הייתי עושה את זה בגם)

ואני יועדת בוודאות שכבר בUS האשון את תשכחי את התרומה הזו זה לא ילד זה רק חומר גנטי של צבע עיניים ושיער זה לא מה שעושה אמהות את יודעת

ותגידי לבעל הזה שלך שאין לו זכות לא להסכים ולא לוקחים ילדים מאמא וזה הזרע שלו ושיישב בשקט. חצוף.

עוגי555

New member
יא מלכה אחת ממלי!!!!

את פשוט מדהימה אותי כלפעם מחדש!!! ונותנת לי כזו השראה ועידוד שאני צריכה!!!ותסלחי לי אבל התגלגלתי מצחוק בפיסקה האחרונהאיזו אישה מדהימהאת.

למעלה