תרומה או לא?

תרומה או לא?

שלום לכולן,

מזה זמן רב אני קוראת בפורום ומתפעלת שוב ושוב מרמת המעורבות, התמיכה והאכפתיות שלכן זו מזו. יישר כח!

אני כמעט בת 45 וחצי ומעולם לא ניסיתי להיכנס להיריון, לא באופן טבעי ולא בעזרת טיפולי הפרייה.
ידוע לי כי מעל לגיל 45 אין השתתפות של קופות החולים בטיפולי פוריות, מלבד בתרומת ביצית.
עם זאת ברצוני לשאול אתכן, האם לאור הסיבה שמעולם לא ניסיתי להיכנס להיריון אתן חושבות שעליי לנסות לעשות זאת מביציותיי או שלאור גילי המתקדם וסיכויי הקלושים להצליח בכך עליי לפנות ישירות לתרומת ביצית?
ברור לי שההחלטה היא רק שלי ובכל זאת, אשמח לשמוע מה דעתכן בנדון ומה אתן הייתן עושות לו הייתן במקומי.

תודה מראש
ובהצלחה לכולן

ברוכה הבאה פרופיל הורמונאלי פשוט ופגישה אצל רופא פוריות יעשו לך מהר מאוד סדר על מנת לראות מה מצב הפוריות שלך ואם יש סיכוי כלשהו.
הסיכויים להכנס להריון בגיל זה מהביציות שלך, כשאין הריונות קודמים שואף לאפס....בגלל איכות הביציות. גם אם נכנסים להריון הסיכוי לסיים עם ילד בריא קטן עד אפסי
אני אישית הייתי במצבך קצת קודם לכן, ניסיתי וניסיתי ולא הצלחתי. היום אני בהריון מתקדם מתרומה.....
איילת

עוגי555

New member
הטוב באמת עוד לפנייך

היי לך
אני חושבת שאת אמיצה ששאלת אותנו

בניגוד לדעה הרווחת, בעיקר נאחזות זה מטופלות פוריות, היא שכל עוד יש מחזור
אני פוריה ויש לי ביציות
לצערינו כי רב, זו טעות...בעיקר למי שלא ילדה בעבר
אשליה מרה שמביאה יום יום צער וכאב רב לנשים רבות.

הסיכוי להריון מעל גיל ארבעים הוא אחוזים בודדים, והסיכוי ללדת
ילד חי ובריא גם הוא עומד על אחוזים בודדים
הצניחה ברמת הפוריות מעל גיל ארבעים היא דרמטית

אם הייתי מיליונרית, הייתי עושה כמה טיפולים פרטיים
אבל אני לא, ולא בטוחה שאת

לדעתי מעל גיל 45, זה ללכת נגד הטבע
ולצפות לנס
אני אישית לא ממליצה בכלל.
אני הייתי בחמש שנים צעירה ממך והחלטתי לא לצפות לנס
זה היה הדבר הקשה ביותר שעשיתי כל ימיי חיי.
פחות משנה אחרי שנפלה ההחלטה, נקלטתי ואני בהריון.
המציאות שונה מהאשליות שמוכרים לנו בעניין פוריות.

הצלחה רבה בכל מה שתבחרי!

עוגי555

New member
הבהרה. נזכרתי

נזכרתי שבזמנו, חשבתי ושקלתי להאבק או לעשות טיפול אחד על חשבוני
אז גם התשלום הרתיע אותי
אז כבר הייתי בת 41
אבל מעבר לתשלום, הייתי מאוד מבוהלת מהמחשבה שחס וחלילה אאבק ואאבק ואלד חס וחלילה ילד פחות מבריא...

אם הייתי בת 45 בזמנו , לא חושבת שהייתי מעיזה אפילו לחשוב לנסות
במיוחד ששוב, זה נס וזה נגד הטבע.

שדמת

New member
אם אף פעם לא ניסית להרות

את יכולה לנסות הזרעות.
בגילך בכל מקרה אין לצפות שטיפולי הפריה יביאו יותר מביצית או שתיים, ואם החצוצרות לא חסומות (אפשר לבדוק בצילום רחם), הזרעות צריכות להיות יעילות באותה מידה כמו הפריה.
הזרעות לא עולות הרבה כסף, ולפי דעתי אפשר לקבל אותן דרך קופת החולים בכל גיל. גם אם לא, התשלום לרופא פרטי עבור הזרעה הוא רק כמה מאות ש"ח (אני שילמתי 800 ש"ח לפני כמה שנים).

תודה רבה

חברות יקרות,

תודה רבה על תגובותיכן.
אכן חושבת כמותכן, אך מחשבתי התערערה לאור דבריה של חברה שאמרה לי שכדאי שאנסה ולו פעם-פעמיים להביא ילד/ה מביציותיי, כדי שלא אתחרט אח"כ ואחוש החמצה על כך שאפילו לא ניסיתי למצות אפשרות זאת.
ייתכן שאם הייתי צעירה יותר במספר שנים (אפילו בשנתיים-שלוש) הייתי מנסה להרות מביציותיי, למרות שגם אז סביר להניח שהסיכויים להצליח בכך היו נמוכים, אך לאור העובדה שאני מוטרדת יותר מכך שאהיה אמא מבוגרת מאשר מהבאת ילד/ה לעולם שלא מביציותיי, אכן אפנה ישירות לתרומת ביצית.

שוב, מודה לכן
ומאחלת לכולכן הצלחה רבה

עוגי555

New member
הכי חשוב שתהיי שלמה עם עצמך

כדי שבעתיד תסתכלי אחורה תוכלי להגיד- עשיתי את הכי טוב שאותה נקודה בה הייתי.
לנסות פעם או פעמיים מבציותייך יעלה לך 50.000 ש"ח, על סיכוי לילד חי ובריא של 0.05. הבעיה היא שהחברות לא מודעות לדרכו של טבע, זה בסדר, גם חברותיי לא.

מאחלת לך המון הצלחה

למעלה