אני רוצה להעלות כאן כמה נקודות:
1. אני לא יודע איזו סיבה יש לך להטיל ספק באמינות הדיווח של ברקר. 2. אתה מאמין שחיקוי התנאים הטבעיים הוא הדרך הטובה ביותר לגידול וריבוי של נחשים, ושדרך הגידול הזו תמיד תיתן את התוצאות הטובות ביותר בכל מה שקשור לבריאות הנחשים ולהצלחת הרביה. אבל: א. לדעתי, הטענה הזו שלך, כמו טענות רבות אחרות שקשורות לגידול זוחלים, ניתנת לבדיקה ניסויית. הרבה פעמים טענות שנראות נכונות מתבררות, עקב ניסויים, כלא-נכונות, ולהיפך. הגישה, לדעתי, לא צריכה להיות קביעה מראש של עמדה לגבי טענה נתונה, והתאמת היחס שלך לממצאים ניסויים לפי העמדה הזו. אני חושב שצריך לפעול בדיוק להיפך: יש להעמיד את הטענה/השערה לבדיקה ניסויית, ולגבש עמדה ביחס אליה בעזרת תוצאות הבדיקה הזו. עכשיו, גם אם מה שהברקרים דיווחו אינו ממש תוצאות מחקר מדוייק, זה עדיין נראה כמו בדיקה ניסויית של ההשערה שלך, ונראה שהתוצאות שלה (שעליה מדווח ברקר במקום שאליו הפניתי) לא תומכות בהשערה הזו. ב. לפחות בחלק מהמקרים, תנאי הגידול שאנחנו רואים כחיקוי מצויין של התנאים בטבע בעצם אינם חיקוי מוצלח בכלל. הסיבה לכך היא שהנתונים שלנו אודות הטמפרטורה באזורים שונים בעולם עשויים שלא לשקף את הטמפרטורות האמיתיות שאליהן נחשפים הנחשים באיזורים האלה. נתוני האקלים שיש לנו בד"כ אינם כוללים פירוט של מגוון המיקרו-אקלימים שזמינים עבור הנחש בבית הגידול הטבעי שלו, ושל האופן שבו הנחש נוהג לבחור ביניהם. נחש שחי באזור שאנחנו מודדים בו (בשיטות המדידה הסטנדרטיות שלנו) טמפ' של x מעלות, נחש כזה עדיין יכול להעדיף טמפרטורה אחרת, ולהשיג את הטמפ' הרצויה לו על-ידי שהיה במקומות מתאימים (הסתתרות במחילה קרירה לעומת השתזפות בשמש, וכיוב'). עכשיו, כשאנחנו לוקחים נחש כזה, ומספקים לו טמפרטורה שמחקה את הנתונים שיש לנו אודות האזור שבו הוא חי, אנחנו יכולים "לפספס", ובעצם לשלול ממנו את הגישה לטמפרטורות שבהן הוא באמת שוהה בטבע. (אני לא מנסה לטעון כאן שלנתוני האקלים אין שום חשיבות; בהיעדר מידע אחר - חיקוי תנאי האקלים שמוכרים לנו מהאיזור שבו חי הנחש בטבע הוא כנראה הדרך הטובה ביותר. מה שניסיתי להסביר הוא שבדיקה מעמיקה יותר יכולה, לפעמים, לגלות שהנחש חי טוב יותר בתנאים שונים מאלה שרשומים אצלנו כתנאי האקלים בבית הגידול הטבעי שלו.)