תרדמת חורף

rcarbone

New member
תרדמת חורף

אני יודע שהרבה מאוד נחשים נמצאים כרגע בתרדמת חורף מישהו יודע מתי בערך הבואות יוצאות מהתרדמה ומתי אפשר לצפות להשרצות חדשות?

naja

New member
בואות לא נכנסות לתרדמת חורף.

מרבית ההשרצות מתרחשות בין מאי ליולי.

rcarbone

New member
הפתעת אותי

לא ידעתי שבואות לא נכנסות לתרדמת חורף, חשבתי שכמעט כל סוגי הנחשים נכנסים לתרדמה בחודשים הקרים של השנה. אז עם אני אתחיל לגדל סוף סוף בואה כמו שאני כלכך רוצה, אז בעצם היא תיהיה ערה איתי לאורך כל השנה (שזו בשורה מצוינת) שאלה - עם בעצם כמו שאתה אומר הם לא נכנסות לתרדמת חורף, אז איך מכינים אותם לרבייה, לפי כל מה שקראתי בזמן האחרון גם באתרים וגם פה בפורום (חומר כללי לא ספציפי לבואות) ההכנה של הנחשים לרבייה מתבצעת אחרי תרדמת החורף שלהם, או שאני טועה ואני זורק פה ערימות של שטויות תקן אותי עם אני טועה והבהר לי את העניין בבקשה תודה

naja

New member
בואה מגיעה מאיזור טרופי.

באיזורים טרופיים אין ירידה חדה בטמפרטורה בעונת החורף. לאורך כל השנה הטמפרטורות פחות או יותר זהות. בעונות מסויימות, הטמפרטורה יורדת בכמה מעלות, וזה בשילוב של שינוי בתאורה ואולי גם בלחות, מספיק בשביל ליצור את השינויים ההורמונליים הדרושים אצל הבואה ולגרום לה להיכנס למצב רבייה. אצל נחשים שמגיעים מאיזורים בהם יש עונות ברורות, השינויים ההורמונליים בד"כ יתרחשו כתוצאה מתרדמה בטמפרטורות נמוכות משמעותית.

rcarbone

New member
הבנתי

אז במידה ואני מגיע לשלב שאני רוצה להרבות את הנחשה, לאיזה שינויי טמפרטורה אני צריך לדאוג? יש לך קישור לאתרים שבהם אני יכול לקרוא על העניין?

naja

New member
עוד לא קנית וכבר אתה מרבה אותה?

כשתהיה לך נחשה בת 4ומעלה באורך של 2 מטר ומעלה, השאלה תהיה רלונטית..... יש בקישורים של הפורום שני אתרים מצויינים העוסקים בבואות.

rcarbone

New member
אתה גדול

לא ממהר לשום מקוםכמו שכתבתי בהתחלה הפתעת אותי עם עניין התרדמה אז המשכתי עם הנושא, זה מאוד מעניין ואין לי הרבה נסיון בזה ונחמד לקבל מידע מאנשים עם נסיון

רן333

New member
הערה קטנה:

naja מדבר כאן על בואה קונסטריקטור. אני מניח שגם אתה. (אני מציין זאת כי יש נחשים אחרים שהמילה "בואה" מופיעה כחלק מהשם שלהם, והם עוברים יופי של תרדמת חורף. למשל: הנחשים **האלה**, וגם **זה**.)

למעלה