תרדמת הקיץ שלי

G00la

New member
תרדמת הקיץ שלי

יוצאת לצוד באביב
שאריות טרף של אחרים
לאגור לאגור, בגוף.
לקראת קיץ רזה, עשוי דמיון
של פרידות והתחלות חדשות.

התמונה הניבטת מעיניי,
נבלעת כולה, מתחת לצלופן כתום
ואוויר ספוג זיעה ותחושות מעורבות ישנות
מאיים לגעת בעורי.
סימן שהזמן עבר, וחזר והגיע ועכשיו שוב
עכשיו הזמן לזחול למאורה
להיכנס לשקית ואקום
ולהרדם.

שלג חם בלתי נראה, נופל בחוץ ונערם.
שמיכה רכה בוערת, מכסה
את אדמת המציאות,
ילדים נהנים ממלחמות כדורים שקופים

והיא,
שבפנים ישנה,
מחכה ליום הראשון של הסתיו
שימיס את הערפל המסנוור
וקרן אור דקה, תתעמעם
ותעיר אותה
מתרדמת הקיץ שלה.

מאוד מאוד אהבתי

רצוף בניגודים, דימויים שמכניסים בכפיפה אחת רכות וסכנה, רצון לחיים ושאיפה להתאבנות ואינרטיות. מאוד מעניין אותי מיהי אותה "היא" אליה פונה הדוברת בבית האחרון. נשמע כמו עוברית בדרך ללידה או כמו נשמה. במסגרת חיבתי הגדולה לבעלי חיים וטבע תמיד חשבתי שתרדמות קיץ יותר מעניינות מתרדמות חורף, במיוחד בישראל החמה והלוהטת (תחשבו על להיות שבלול או צפרדע ולשרוד את אוגוסט
)
הייתי משקיע אולי עוד כמה דקות בשיוף סימני הפיסוק ו-ו' החיבור (לדוגמה, למה יש פסיק בין "לאגור לאגור" לבין "בגוף"? למה צריך ו' חיבור לפני המילה "חזר" בבית השני? למה אין נקודה בסוף הבית השלישי?) כדי להפוך את השיר למהודק יותר.

G00la

New member
תודה רבה!

גם אני כל פעם שאני קוראת את זה מוצאת עוד ועוד נקודות לתיקון.
לוקחת את ההערות שלך לתשומת ליבי.

שיר מקסים.

הדמוים באמת יפים, השפה היא כמו שצריך אני כמו בטון גם מתחבר מאוד לשירי טבע, אני ממש הרדשתי מחובר לשיר.
לצייד, הסיום הוא יפה אבל אני כמו בוטן לא ממש מצאתי בו כאלו דבר מיוחד מה שאני אהבתי מאוד"התמונה הניבטת מעיניי,
נבלעת כולה, מתחת לצלופן כתום ואוויר ספוג זיעה ותחושות מעורבות ישנות מאיים לגעת בעורי." כל כך מתחבר לי לצייד לתחושה
של מין קרב. אני לא יודע האם זה דמוי אם ממש פיזי התחושהשל החיה אבל מאוד אהבתי את השורה הזאת היא מקסימה.
חוץ מזה אני חושב שניתן לפרש כראות עינך אז גם הפירוש שלי טוב כלומר כמשמעותו כפשוטו.

kumkum2014

New member
*

מצטרף למברכים, גם אני אהבתי מאד, שירה מקורית, דימויים מיוחדים מאד ועתירי דמיון שעוררו בי כל מיני תחושות ורגשות.

G00la

New member
תודה לכולם

מעריכה מאוד את התגובות. ממש כיף, תודה.

moonlihgt

New member
מצטרפת למחמאות

השיר כתוב מענין ויחודי
מענין גם שבחרת בתרדמת קיץ דווקא שזה זמן להתעורר ולא תרדמת חורף
כאילו השיר הופך את הדימוי שיש על קיץ שזה שמש ים כיף ואילו הסתיו והחורף עם התרדמת וההסתגרות והדכדוך דווקא כאן להפך בסתיו היא תתעורר כמו סתוונית

למעלה