תרגיל A3

3V1L L337

New member
תרגיל A3

שימו לב cos 3 a = 4 cos^3 a - 3 cos a בהגדרה זו זהות טריגונומטרית ועכשיו הרבה יותר קל לפתור את זה, נכון ? יש לי גם שאלה, מישהו פתר את A4 ?

c0nfig

New member
זה באמת זהות?

הוכחתי את זה בדרך די ארוכה בשימוש של זהויות אחרות שאני מכיר בוודאות. לגבי A4, אין לי מושג איך להוכיח.

3V1L L337

New member
כן, בספר של בני גורן

בשם "טריגונומטריה" (4 ו-5 יח') מהדורה מורחבת עמ' 319 תחת הכותרת "זוית משולשת" שורה שניה. איך אתה הוכחת את זה בדרך הארוכה?

c0nfig

New member
ככה

בהתחלה מוציא cos x גורם משותף כדי להגיע ל (cos x)^2 אחרי פתיחת הסוגריים שוב מגיעים ל : 2*cos x* cos 2x שלפי הזהות השניה: cos 3x + cos x קצת יוצא בלאגן כשכותבים פה , מקווה שמובן

c0nfig

New member
לא נורא

אבל אם זה ממש מעניין אותך אני אוכל לסרוק את זה.

c0nfig

New member
בבקשה

לא ממש פירטתי שם, הזהויות שבהן השתמשתי כבר פורטו.

nomadbl

New member
A4

אני לא ממש בטוח איך לכתוב את זה בצורה מתמטית (וגם ככה אי אפשר פה כמו שצריך) אבל בצורה מילולית זה משהו כזה: התמורה בעלת הזוגיות אפס מסודרת כך שכל האיברים שלה על האלכסון ולא כופלים אותם במינוס 1. כדי לקבל תמורה אחרת נצטרך תמיד "להחליף" מספר זוגי של ספרות (אי אפשר "להחליף" סיפרה אחת) כך שאנחנו יכולים לקבל בכל תמורה רק מספר זוגי של איברים שסכום האינדקסים שלהם אי זוגי. מזה נובע שכל הכפילות במינוס 1 מבטלות אחת את השניה בעת חישוב הדטרמיננטה ואנו נקבל את אותה הדטרמיננטה של המטריצה המקורית.

nomadbl

New member
שכחתי לציין- כן פתרתי, והנה הפיתרון (למעלה)

למקרה שאתם רוצים לראות

nomadbl

New member
דוגמא לכוונתי

קחי למשל את הפרימוטציה של 4 3 2 1 - זוגיות אפס כמובן. כדי לקבל כל פרימוטציה אחרת תמיד תחליפי לפחות שתי ספרות. 3 4 2 1 - החלפנו את 3 ו4 4 2 3 1 - החלפנו את 2 ו3 האלמנט הראשון של חישוב הדטרמיננטה נבנה עם הפרימוטציה הראשונה- a11*a22*a33*a44 עכשיו אם נחליף שני מספרים שהסכום שלהם הוא אי זוגי - למשל 2 ו3 a11*a23*a32*a44 נקבל פרימוטציה אחרת (שהוא גם אלמנט בחישוב הדטרמיננטה). שימי לב שעכשיו ישנם שני מספרים שמוכפלים במינוס 1. עכשיו כדי "לבטל" את אחד הכפילות במינוס אחד את תצטרכי או לבטל את שניהם (להחליף בחזרה) או להחליף מספר זוגי עם אי זוגי, שבאותו זמן יצור עוד כפולה במינוס 1.... מקווה שהסברתי כמו שצריך

למעלה