תרגיל קטנטן

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

DogsPCI

New member
נראה לי משעמם לכם... חחח :) תצאו לבלות קצת...

DogsPCI

New member
חחח... המון תודה. רק שאני משועמם בעצמי :). ואם אכיר לי מישהי

נחמדה לטעמי... לא תראו אותי פה יותר...
.
&nbsp
טוב, כמעט ולא...

DogsPCI

New member
המון תודה!!! :). הלוואי, אני ממש זקוק לזה :)) יותר מידי זמן

&nbsp
אני לבד... ובטח יש לכך מחיר שאני משלם... :))
&nbsp
והמון בהצלחה גם לך, בכל מה שתרצה להשיג לעצמך :)
&nbsp
&nbsp

s i s u

New member
דווקא יצאתי והיתה אחלללללה מסיבה!

אני על 3 שעות שינה ואולי זה קשור אבל כרגע התרגיל המצוין נראה לי רק זה, תרגיל.
כפי שמיסט עצמו תיקן
אין הרבה מה לעשות עם זה יותר

עצירת המחשבות

לא, אם כי זה תלוי מה ואיך בדיוק מתרגלים.

אך בדרך כלל, היכולת (הבסיסית והחשובה למי שלומד לעבוד עם מחשבותיו) "לצוד" מחשבה חולפת ואז לחשוב אותה מחדש באופן רצוני, איננה מקנה את היכולת לעצור את המחשבות הבלתי-רצוניות.

ליתר דיוק, היא מגבירה את היכולת לעשות זאת, אולם באופני "בלימה" זמניים בלבד, המזכירים שימוש בכוח רצון; קצת כמו יד ימין העוצרת את יד שמאל, בשונה מאשר הנחת יד שמאל בשלווה במקומה, בלא מאבק.

המחשבות הבלתי-רצוניות, אינן קשורות אלינו באותו אופן שבו המחשבות הרצוניות קשורות אלינו.

דרגה מסויימת של התבוננות וחוסר-היקשרות, מביאות לכך שהמחשבות הבלתי-רצוניות הבלתי-מועילות נעלמות במידה רבה ממרחב התודעה שלנו, בעוד שהמחשבות הבלתי-רצוניות המועילות, ממשיכות לפקוד אותנו לפי הצורך הרגעי, מבלי להישאר בתודעה מעבר למה שנחוץ.

אותה דרגה של התבוננות וחוסר-היקשרות מביאה גם לכך שמחשבות בלתי-רלוונטיות אינן מפריעות עוד, כך שהן נוטות לחלוף מבעד לתודעה מבלי להטריד או לבלבל, מאחר והן אבדו את רוב היכולת שלהן להטריד או לבלבל.

לפיכך, אין יותר צורך "לעצור" אותן. היעלמותן מגיעה בד בבד עם היעלמות הצורך לעצור אותן.

DogsPCI

New member
לילה טוב בן, למה הכוונה ב -

&nbsp
מחשבות הבלתי-רצוניות המועילות? נכון לעכשיו כל מה שאני יכול ליחס אליו את הנ"ל, זה למחשבות שבאות בזמן הנכון כדי שלא אשכח משהו שאני אמור לעשות.
&nbsp
האם ישנם עוד סוגים של מחשבות לא-רצוניות מועילות?
&nbsp
זה באמת נושא מעניין :).
&nbsp

בוקר נפלא, שאלה טובה.

הכוונה לכל מחשבה שצצה והיא מועילה.
לדוגמה, רעיון טוב למשהו או פתרון למשהו.

כמובן שזה תלוי גם למה אתה קורא "מחשבות".
לדוגמה, האם אתה קורא למלים האלה ממש, "מחשבות"?
אם כן, זוהי דוגמה מיידית נוספת: המחשבות שמחליפות את הסימנים המוזרים האלה על המסך ב"מלים מובנות" (רעיונות המוּכּרים לך או אבני-בניין רעיונאיות המוּכּרות לך); אילולא מחשבות אוטומטיות מתורגלות אלה, היו אלה סימנים חסרי-פשר ב"שפה זרה".

s i s u

New member
אבל בן עצרתי את המחשבות הלא רצוניות

ואז הפכתי אותן ללא רצוניות באמת
אבל לא חשבתי לרגע שאוכל לעצור אותן בכלל, זה טבע המחשבות, אין לי מילה מול הטבע :)
מה שכן, היה מעניין לשחק איתן, לשלוט בו ולו להרף עין
מה שאומר שאנחנו כמודע הבוס האמיתי כאן
בינתיים מה שחשוב לי לתרגל זה אדישות למחשבות לא רצוניות
שלום שלום וזהו :)

המחשבות חולפות בתוכנו.

ולכן יש לנו שליטה מוחלטת בהן.
יחד עם זאת, הן לא שלנו; ולכן אין לנו שליטה בהן.

זהו לא נסיון לבלבל אותך, אלא נסיון מילולי לשקף את המציאות שלי.
במידת מה, זה דומה לצל שלנו: אין לנו שליטה בו, מפני שהוא לא קיים, אך בכל זאת, יש לנו שליטה מוחלטת בו, כולל אפשרות להעלימו. לא שאכפת לנו ממנו, כן?

בהיבט המעשי, את תגלי יותר ויותר:

1. שאכן, מחשבות "טורדניות" פחות ופחות מפריעות לך. הן יכולות פשוט להיות מבחינתך... וכך הן כבר לא "טורדניות".

2. בד בבד עם ההפרעה שתפחת, המחשבות עצמן תפחתנה. תגלי שיש לך פחות מחשבות... יותר נעימות, יותר מועילות, יותר שקטות.

3. שהפניית תשומת לבך עושה הרבה מהקסם. את נעשית מודעת אל השקט, אל הנשימה, אל הצלילים... והמחשבות שוככות מעצמן.

4. שהמחשבות הכי רודניות ומציקות, אינך תופשת אותן כלל כמחשבות, אלא כמציאות. דוגמה אחת לכך היא הקונספט של "אין אני", שבמקורו נבע מתקשורת שנועדה לעזור לך ובהדרגה הפך אצלך למעין מחשבה מטעה. בהדרגה תגלי עוד ועוד קונספטים כאלה אודות "ערות" ובכלל; וכך הם יאבדו את סוד קסמם ואת תמצאי את עצמך משוחררת וחופשית יותר ויותר. דוגמה נוספת לכך הוא הקונספט של השתייכות, שאולי רודף אותך באופן כזה או אחר. וכמובן, הקונספט של "סיסו", שהינו גדול הרודנים אצל מרבית האנשים.

Mist2

New member
נישמע מעניין

את התרגיל המצאתי לבד, כאשר ניסיתי בפעם הראשונה לזכור את עצמי ולא היה לי מושג איך...
סליחה שאני ממליץ, אולי תנסי להתבונן במקביל גם על ה - ״ואוו, מדהים וכל שאר בני המשפחה...״

תרגול משמעותי מאד

אני נוהג להתייחס אליו כאל תרגול בסיסי.
וחשוב מאד.
שבעקרון כל מי שלומד להתעורר, פוגש בו בשלב מסויים (סביר להניח שדי בהתחלה).

הוא בסיסי כמו שאם נניח...

היית רוצה שמורה ילמד אותך את אמנות התנועה והיית מגיעה אליו כשיש לך המון "טיקים" בלתי רצוניים בתנועה (משהו מטורף ממש... הזוי) וברור שרוב התנועות שלך הן נגד רצונך וחלקן גם כוללות התנגשות בקירות, בחפצים, אחת בשניה...

אז הוא מבקש ממך לשים לב לכל התנועות הלא רצוניות שאת עושה... ושיתכן שאת אפילו לא מודעת לכך שאינן רצוניות...

ומנחה אותך "לצוד" בתשומת לבך את אחת מהתנועות שמתרחשות (את מגלה בהדרגה שאת רובן את כלל לא קולטת, לא יודעת כלל שהן מתרחשות)...

ואז, אחרי שהצלחת "לקלוט" תנועה כלשהי, הוא מבקש ממך לנסות לחזור עליה שוב, הפעם מרצונך, בכוונה...

וכמובן שזה יכול לסייע ליצור בהדרגה "מהפכה" קטנה ומופלאה בתפישות הדמיוניות שכלאו אותך ביחס לתנועות שלך, שמנעו ממך לראות את מצבך (שכלל בעצם אוסף עצום של תנועות בלתי רצוניות) ולהתחיל להבדיל בין "תנועה רצונית" ל"תנועה בלתי רצונית"...

ולהעניק לך התחלה של מבוא לשליטה מסויימת, בעזרת תרגילים נוספים ועבודה מכוּונת...

אז כך גם עם המחשבות...

למעלה