תרגיל מדהים מדהים מדהים

o fri

New member
תרגיל מדהים מדהים מדהים

שהתחלתי לעשות היום, וכמובן שאני ישר רצה לספר לכם שתנסו גם
(אני מתכוונת להפיץ אותו איפה שיכולה, אז אל תתפלאו לקרוא את ההודעה הזאת במקומות נוספים) הולך ככה: פותחים דף חלק במחשב. כותבים בכותרת "מה את/ה רוצה?" ומתחתיו רושמים מרכיב בחייך ומה הפנטזיה שלך לגביו- איך הייית רוצה שיראה. מצרפת כדוגמה חלק מהדף שאני התחלתי להכין: "מה את רוצה?!? השאלה הזאת חשובה עבורך עופרי. כ"כ הרבה כוונה מעורפלת בחייך, מושפעת, מוסתרת מעצמך. כאן את תוכלי לקחת מרכיבים שונים בחייך ולתאר מה ואיך את רוצה ליצור אותם, כפי שהיית עושה בפנטזיות המופלאות ביותר שלך. הנה- דף נייר לבן, חלק והוא כולו שלך! רשימת מרכיבים: - פורום "דרך הלוחמים" בניהולך - גופך ויחסך אליו - יחסך אל עצמך בכלל - לימודי אמנות היכולת - יום לימודים ביפו - יוגה - לימודי קונג-פו - חברים שלך (בכלל וספציפית) - משפחה - תרומתך לעולם ("עבודה") - היחסים עם... - פורום אמנות היכולת באתר של שמבאלה בניהולך - החזקת הבית שאת גרה בו " תהנו!!!

o fri

New member
הלב

הלב תמיד מרגיש את הרצון האמיתי. מצטערת אם זה נשמע פלצני, אבל כשאני באה לענות על השאלות האלו אני מתכוונת לענות מהלב.

yom

New member
אולי לא הבנתי נכון

אבל הלב שלך רוצה לנהל פורום? ואת כל שאר הדברים ברשימה? וגם אם כן, נגיד שכלום מזה לא יקרה האם תתאכזבי?

להבנתי (הלא ממש מרשימה) את o fri

היקרה: הלב רוצה לגדול ולזרוח ולעשות טוב לעולם. המציאות אומרת "אוקיי, עכשיו ננהל פורום". "עכשיו נפגוש חברים". הלב משתמש במציאות כדי להשיג את מטרותיו. אכזבות של "אי הצלחה" מקורן בעיקר בשכל, שרואה רק חלק מאוד קטן מהתמונה. (יש לי הרגשה שאני הולך "לחטוף" כמה תגובות נזעמות על המשפטים האחרונים, אבל יאללה, יש פה כיוון לדיון מעניין למדי
)

o fri

New member
שינו

הרבה אהבה. גם אם "תחטוף" תגובות נזעמות- זה לא אתה "תחטוף", במקרה הטוב זה יהיה תגובה נזעמת להודעה שלך. במקרה השכיח יותר זה יהיה תגובה לתגובה שעלתה בקורא הזמני (שהפך להיות התגובה) בתגובה להודעה שלך.

o fri

New member
מה הוא רוצה?

הלב שלי רוצה לקבל עליי אתגרים וליצור מצבים שיעזרו לי להגדיל את המודעות שלי. להגדיל את החופש שלי. אני נענית להזדמנויות שאני מזהה כרגע. אם זה לא יקרה- יקרו דברים אחרים. בשביל להבחין ולבחור אני נעזרת בלב ובבטן. (לא באיברים ע"פי ספרי האנטומיה..., למרות שגם להם יש חלק)

זורינה

New member
לחיות ללא תנאי

אני רוצה מה אני רוצה? אני רוצה לשתף אותכם במשפט התכווננות אני מקשיבה לעצמי ומאפשרת לעצמי לחיות באהבה ללא תנאי מישהו אולי ישאל מי זה העצמי? לא ידוע בשביל לדעת כדאי להקשיב

זורינה

New member
עוזר מאוד

מה שאני חווה שמתוך הקשבה ויותר שקט אני שומעת וחווה את העולם אחרת החוויה שלי היא לא לפעול על העולם אלא בשיתוף פעולה עם העולם ויותר מזה עם תמיכה ועזרה ממקומות שכח הרצון הקטן והמותנה שלי בכלל לא ידע שהם קיימים ככה הרבה יותר קל להרגיש שמה שאני רוצה קורה ואם לא בדיוק כמו שחשבתי שרציתי אז כנראה שכח הרצון של העולם הזה הרבה הרבה יותר מיסתורי ורב עוצמה ממה שחשבתי

מדהים כמה רעש נכנס לתמונה כל הזמן,

ואם רק מנסים להקשיב ולהפסיק להרעיש לעצמנו בפנים פתאום אפשר באמת לשמוע...

yom

New member
רצון

איפה הוא נולד, מי רוצה להתקדם קדימה, מה יש קדימה שאין כאן? מי אמר שאז יהיה אחרת?

איפה, מי, מה, מתי

הרצון - איפה הוא נולד? יש רצון שנולד, זוהי התשוקה שלי. התשוקה שלי יכולה להיות למשהו מיידי, ויכולה להיות אל המופשט. תשוקה למשהו מיידי - לאכול כי אני רעבה. לקנות בגד חדש כי נמאס לי מהישנים. ללכת לרקוד כדי לפרוק מתח ולהנות. תשוקה למופשט - לקרוא את הספרים של קסטנדה. למצוא קבוצה לתרגול מעברים. לקום מוקדם בבוקר לראות את הזריחה. לעצור את העולם. יש את הרצון שנולדתי איתו, שעליו דון חואן מדבר. אין לי מושג עדיין מהו ואיך להשתמש בו, למרות שאני יודעת שהיו פעמים בחיים שלי שהשתמשתי בו או בוריאציה שלו בצורה אינטואיטיבית. לא מסוגלת להסביר אותו בכלל, וגם לא לתת דוגמאות. מי רוצה להתקדם קדימה? אני. מי זה אני? אני הקטן, הקטנוני, שנמאס לו להתבחבש בזוטות. גם אני הגדול, השקט, שנמצא שם וחומל על האני הקטנוני ושמח שיש סיכוי לשינוי. מה יש קדימה שאין כאן? לא יודעת, עוד לא הייתי קדימה. אני רק מקווה ש"שם" זה לא כמו "פה". מי אמר שאז יהיה אחרת? אפחד לא אמר. אני רק מקווה. למה אני מקווה? כי אם זה יהיה אותו הדבר, אני אולי ארגיש שהתאמצתי לחינם. מצד שני, אם "אני" מצליחה להשתנות בדרך מ"כאן" ל"שם", אז "שם" בהכרח לא יהיה אותו הדבר, גם אם מבחינה חיצונית הדברים יהיו זהים. תודה על תשומת לבך אחת בדרך נ.ב. אתה קוסם אמיתי
ותודה.

yom

New member
זה הרצון האמיתי

ככה לפחות זה מורגש מהדברים, לא התוכן, המקום שהם נאמרים ממנו הרצון לחיים זה שמביע את עצמו בלי הסבר ורצניונאל, זה גם הרצון שדון חואן מדבר עליו, הנביעה של הנשר, הדחף לפעול מתוך מתן ביטוי מלא של הרוח דרכנו, ההסברים ללמה לא באמת משנים הם מאתגרים את המיינד, והוא לא רלוונטי בצורה הזו, קל לנו ליפול לרצונות שלו, לתשוקות שלו, זה נראה הכי קרוב ואמיתי ומרחיק אותנו באותה מידה מעצמנו.

אני מבינה את המילים

אבל לא את המשפטים. "הדחף לפעול מתוך מתן ביטוי מלא של הרוח דרכנו" בכולופן תודה על תשומת לבך אחת בדרך

עוד מחשבה על הרצון

ניסיתי להגדיר את הרצון ומצאתי את המילים הבאות: כח שאני מפעילה על המציאות סביבי כדי לשנות אותה בהתאם לבחירה שעשיתי ואני מנסה לממש. תודה אהד על ההזדמנות לחשוב ועל תשומת לבך אחת בדרך

yom

New member
תראי משהו

"ניסיתי להגדיר את הרצון ומצאתי את המילים הבאות: כח שאני מפעילה על המציאות סביבי.." עד כאן זה לא רצון זה משהו שקורה בעקבותיו "... כדי לשנות אותה בהתאם לבחירה שעשיתי ואני מנסה לממש..." - אני נכנס לתמונה וזה לא רצון במונחי דון חואן. הביטוי של הרוח דרכנו, במידה ואנחנו מאפשרים את הדבר, הוא החיבור לרצון ואז הדבר הנכון קורה. בדמות שאנו לובשים וממנה רוצים, זה כוח רצון, משהו אחר, איתו אפשר לנסות להשפיע על המציאות, אולי גם להצליח, אבל בגדול כל מה שבא עם כוח ומופעל מתוך כוח רצון (במציאות דואלית שרגע זה נכון ורגע אחרי כבר לא), זה לא ה"רצון" עליו מדובר. אז מה המסקנה? :)

שבלבלת אותי לגמרי?

אוקיי אוקיי. לפחות אני חושבת שאני מתחילה להבין. ונניח שאני מגיעה לסיטואציה מסוימת, ואני נוכחת בה בצורה הכי נקיה שאני מסוגלת באותו רגע, ומתוך הסיטואציה יש אין ספור בחירות, אבל רק אחת שמשרתת אותי בצורה אסטרטגית (עד כמה שאני מסוגלת להבין את המונח הזה, שזה ממש קצת) ואותה אני בוחרת. אפשר להגיד שאם אני מאד מאד נקיה, אני אצליח "לבחור" באותה אופציה שהיא הכי זמינה באותו רגע, ואולי אפשר לפרש שזו האופציה של ה"רוח", כי כל אופציה אחרת תהיה קשה ממנה (לביצוע, במונחים של קשיים ובעיות [obstacles]ולא במונחים של קושי פיסי [difficulty]). אני הפעלתי איזו שהיא מניפולציה על המציאות, או שזרמתי עם הרוח? תודה על תשומת לבך אחת בדרך

yom

New member
זה פשוט

"...נניח שאני מגיעה לסיטואציה מסוימת, ואני נוכחת בה בצורה הכי נקיה שאני מסוגלת באותו רגע, ומתוך הסיטואציה יש אין ספור בחירות, אבל רק אחת שמשרתת אותי בצורה אסטרטגית..." המפתח הוא בהמשך המשפט שלך "ואותה אני בוחרת" - אם את יודעת מה נכון לעשות ונותנת לרוח להביע את הפעולה הנכונה ביותר דרך החיבור שתיארת זה הרצון - אם את מפעילה שיקול דעת הגיוני, לוגי, ו/או כזה שנובע מפחד או תשוקה מופרזת - זה כבר משהו לא נכון או נכון חלקית אם תגידי לעצמך, או קי, אם יקרה ככה אז הגיוני שזה וזה יהיה וכו' וכו' = מתרחקת מהרצון כי אולי יקרו אלף דברים אחרים שלא חשבת עליהם או שאת לא מסוגלת לדמיין באותו רגע. אבל אם תהיה לך כוונה בלתי מוטה מתוך החיבור לרוח, הרצון יתבטא דרכך, בזמן הנכון תדעי את הדרך הנכונה גם אם היא לא מסתדרת באותו רגע עם ההגיון או עם נוחות או כל דבר אחר. אז האם יש לנו רצון?

למעלה