תרגיל מאוד קשה

סלים וארזה

New member
מנהל
תרגיל מאוד קשה מבחן שמתייחס לעצמו. צריך הרבה זמן כדי לפתור, אבל זה אפשרי
SELF-REFERENTIAL APTITUDE TEST, by Jim Propp ([email protected]) The solution to the following puzzle is unique; in some cases the knowledge that the solution is unique may actually give you a short-cut to finding the answer to a particular question, but it's possible to find the unique solution even without making use of the fact that the solution is unique. (Thanks to Andy Latto for bringing this subtlety to my attention.) I should mention that if you don't agree with me about the answer to #20, you will get a different solution to the puzzle than the one I had in mind. But I should also mention that if you don't agree with me about the answer to #20, you are just plain wrong. ../images/Emo13.gif You may now begin work. 1. The first question whose answer is B is question (A) 1 (B) 2 (C) 3 (D) 4 (E) 5 2. The only two consecutive questions with identical answers are questions (A) 6 and 7 (B) 7 and 8 (C) 8 and 9 (D) 9 and 10 (E) 10 and 11 3. The number of questions with the answer E is (A) 0 (B) 1 (C) 2 (D) 3 (E) 4 4. The number of questions with the answer A is (A) 4 (B) 5 (C) 6 (D) 7 (E) 8 5. The answer to this question is the same as the answer to question (A) 1 (B) 2 (C) 3 (D) 4 (E) 5 6. The answer to question 17 is (A) C (B) D (C) E (D) none of the above (E) all of the above 7. Alphabetically, the answer to this question and the answer to the following question are (A) 4 apart (B) 3 apart (C) 2 apart (D) 1 apart (E) the same 8. The number of questions whose answers are vowels is (A) 4 (B) 5 (C) 6 (D) 7 (E) 8 9. The next question with the same answer as this one is question (A) 10 (B) 11 (C) 12 (D) 13 (E) 14 10. The answer to question 16 is (A) D (B) A (C) E (D) B (E) C 11. The number of questions preceding this one with the answer B is (A) 0 (B) 1 (C) 2 (D) 3 (E) 4 12. The number of questions whose answer is a consonant is (A) an even number (B) an odd number (C) a perfect square (D) a prime (E) divisible by 5 13. The only odd-numbered problem with answer A is (A) 9 (B) 11 (C) 13 (D) 15 (E) 17 14. The number of questions with answer D is (A) 6 (B) 7 (C) 8 (D) 9 (E) 10 15. The answer to question 12 is (A) A (B) B (C) C (D) D (E) E 16. The answer to question 10 is (A) D (B) C (C) B (D) A (E) E 17. The answer to question 6 is (A) C (B) D (C) E (D) none of the above (E) all of the above 18. The number of questions with answer A equals the number of questions with answer (A) B (B) C (C) D (D) E (E) none of the above 19. The answer to this question is: (A) A (B) B (C) C (D) D (E) E 20. Standardized test is to intelligence as barometer is to (A) temperature (only) (B) wind-velocity (only) (C) latitude (only) (D) longitude (only) (E) temperature, wind-velocity, latitude, and longitude​

Fingertip

New member
הקפצה! חבל לתת לכזו חידה מגניבה לעוף! גיל, תכניס אותה בבקשה למאמרים! אהד.

סלים וארזה

New member
מנהל
לתת לכם את הדרך לפתרון? כתבתי את הדרך לפתרון לפני כשנתיים ושלחתי למחבר החידה. אם זה מעניין אתכם, אפרסם את הפתרון כאן. רק שתדעו שלפעמים יותר כיף לשבור את הראש לבד...

The6thAngel

New member
לא.... אבל אם לך (או למישו אחר) יש כוח לתרגם את זה לעברית זה יהיה מצויין../images/Emo70.gif (כרגע - גם לשבור את הראש, וגם באנגלית - זה יותר מדיי בשבילי ../images/Emo3.gif)

איייייל

New member
לא!!!!! אני עובד על זה עכשיו - אם הכל ילך לפי התוכנית, אני אגיע לפתרון עד הבוקר... אז בבקשה אל תפרסמו את הפתרון עדיין!!!

Fingertip

New member
אני גם נגד פרסום הפתרון.... בכלל בפורום. אי פעם. זו פשוט חידה טובה מדי! מכיוון שאמור להיות רק פתרון אחד, מי שיפתור אותה, ידע שהוא פתר, ומי שלא... לא. אל תפרסמו פתרון! אהד.

איייייל

New member
דרך אגב, איך אתה מתקדם? לי יש בינתיים 5 תשובות בטוחות... ../images/Emo13.gif

Fingertip

New member
אני לא מתקדם... מקודם הגעתי עד הסוף, אבל אז מסתבר שהייתה לי טעות איפה שהוא בהתחלה, אז הפסקתי. אני אנסה שוב מחר. אני חייב להקצות לזה זמן מוגדר, אחרת אני אבזבז על זה את כל הזמן שלי, ואכשל בכל הקורסים הסמסטר... אהד.

איייייל

New member
אני מתכוון לסיים את זה הלילה אבל משום מה יש לי הרגשה שעשיתי טעות בשלב די מוקדם...

Fingertip

New member
כנ"ל.. עכשיו כשאני מסתכל על זה עוד פעם, אני חושב שדי מיהרתי בתשובה שלי לשאלה 5... אהד.

Fingertip

New member
ביי! ../images/Emo1.gif../images/Emo29.gif אני הלכתי לישון... אני חושב שאקח לי איזה תדפיס של המבחן לקורס מחר, ואעשה אותו לפני/בהפסקה/אחרי... אולי אפילו כדאי לקחת אוטובוס בשביל שאוכל לעשות אותו בדרך ../images/Emo13.gif אהד.

איייייל

New member
בקשר לשאלה 5, בדיוק בגלל זה שאלתי את השאלה שלי למטה (האם נכונות תשובה אחת גוררת את השקריות של שאר התשובות)

djdror

New member
../images/Emo123.gifאל תתן את הפתרון אבל../images/Emo26.gif 1. באמת קשה קצת כי זה באנגלית. 2. אני מצאתי משהו שלא מסתדר אז כנראה שאני לא מבין פה משהו ולכן יוצא החשק לנסות. תבדוק את שאלות 9,10,13,16. אם אני מבין נכון יש פרדוכס בלתי פתיר בארבעת שאלות אלה. התשובות שם אמורות להיות : A,A,A ל-3 השאלות הראשונות אבל אז חידה 13 בלתי פתירה. כאמור אולי אני לא מבין. לעיונך - מי שמבין מה קורה בשאלתי מוזמן לענות.

איייייל

New member
לדעתי לא הבנת נכון כדי לא להרוס לכולם, אתה מוזמן לשאול אותי במסר אישי למה לדעתך יש סתירה.

Fingertip

New member
למה? בפעם שעברה שניסיתי, הגעתי למסקנה שזה דווקא מסתדר. רמז: זה שהתשובה ל-10 היא א, לא מחייבת שהתשובה ל-9 היא א... השיטה היא: לנסות לענות על השאלות הפשוטות במכה אחת. (ראה, למשל, שאלה 20 ושאלה 16) אח"כ תבדוק בכל פעם איזה נתון נוסף לך, וכך תוכל לפתור עוד ועוד שאלות. אהד.

Fingertip

New member
../images/Emo53.gifאולי... אולי אם מסתכלים על המבחן אחרת, זה עוזר (למרות שזה מוציא את כל הכיף): יש לנו דף חלק שיש בו שתי עמודות ו-20 שורות. בעמודה הימנית יש את המספרים מ-1 עד 20. בעמודה השמאלית יש מילה מעל הא"ב {א, ב, ג, ד, ה} עליכם לענות על שאלות המבחן כאילו הן נשאלו על הדף התאורטי הזה. אני חושב שככה זה מונע בלבול... אהד.

Fingertip

New member
הגרסה העברית (ארוך../images/Emo70.gif) הנה הגרסה העברית. אני חושב שכלום לא נהרס בתרגום... פתרון המבחן הבא הוא יחיד. בכמה מקרים ידיעת יחידות הפתרון יכולה לקצר את הפתרון, אבל אפשר לפתור את המבחן גם ללא ידיעת יחידות הפתרון. (תודה לאנדי לאטו שהסב את תשומת ליבי לפרט זה.) מחובתי להזכיר שאם אינך מסכים עם התשובה לשאלה #20, תקבל פתרון ששונה מכוונת המחבר. גם מחובתי להזכיר שאם אינך מסכים עם הפתרון, אתה פשוט טועה. ../images/Emo13.gif בהצלחה! ג'ים פרופ ([email protected]) 1. השאלה הראשונה שתשובתה 'ב' היא שאלה מספר: (א) 1 (ב) 2 (ג) 3 (ד) 4 (ה) 5 2. שתי השאלות העוקבות היחידות שיש להן תשובות זהות הן שאלות: (א) 6 ו-7 (ב) 7 ו-8 (ג) 8 ו-9 (ד) 9 ו-10 (ה) 10 ו-11 3. מספר השאלות שתשובתן היא 'ה' הוא: (א) 0 (ב) 1 (ג) 2 (ד) 3 (ה) 4 4. מספר השאלות שתשובתן היא 'א' הוא: (א) 4 (ב) 5 (ג) 6 (ד) 7 (ה) 8 5. התשובה לשאלה זו זהה לתשובה לשאלה: (א) 1 (ב) 2 (ג) 3 (ד) 4 (ה) 5 6. התשובה לשאלה 17 היא: (א) ג (ב) ד (ג) ה (ד) אף אחת מהנ"ל. (ה) כל הנ"ל. 7. לפי סדר האותיות, התשובה לשאלה הזו ולשאלה הבאה נבדלות ב: (א) 4 אותיות (ב) 3 אותיות (ג) 2 אותיות (ד) אות אחת (ה) אותה אות 8. מספר השאלות שהתשובה עליהן היא אות אהו"י הוא: (א) 1 (ב) 2 (ג) 3 (ד) 4 (ה) 5 9. השאלה הבאה בעלת אותה התשובה כמו שאלה זו היא שאלה מספר: (א) 10 (ב) 11 (ג) 12 (ד) 13 (ה) 14 10. התשובה לשאלה 16 היא: (א) ד (ב) א (ג) ה (ד) ב (ה) ג 11. מספר השאלות שקדמו לשאלה זו שתשובתן ב הוא: (א) 0 (ב) 1 (ג) 2 (ד) 3 (ה) 4 12. מספר השאלות שתשובתן היא עיצור מהווה: (א) מספר זוגי (ב) מספר אי-זוגי (ג) ריבוע מושלם (ד) מספר ראשוני (ה) כפולה של 5 13. השאלה היחידה שמספרה אי זוגי ותשובתה 'א' היא: (א) 9 (ב) 11 (ג) 13 (ד) 15 (ה) 17 14. מספר השאלות שתשובתן ד הוא: (א) 6 (ב) 7 (ג) 8 (ד) 9 (ה) 10 15. התשובה לשאלה 12 היא: (א) א (ב) ב (ג) ג (ד) ד (ה) ה 16. התשובה לשאלה 10 היא: (א) ד (ב) ג (ג) ב (ד) א (ה) ה 17. התשובה לשאלה 6 היא: (א) ג (ב) ד (ג) ה (ד) אף אחת מהנ"ל (ה) כל הנ"ל 18. מספר השאלות שתשובתן 'א' זהה למספר השאלות שתשובתן... (א) 'ב' (ב) 'ג' (ג) 'ד' (ד) 'ה' (ה) אף אחת מהנ"ל 19. התשובה לשאלה הזו היא: (א) א (ב) ב (ג) ג (ד) ד (ה) ה 20. 'מבחן סטנדרטי' מתייחס ל'אינטיליגנציה' כמו ש'ברומטר' מתייחס ל... (א) טמפרטורה (בלבד) (ב) מהירות רוח (בלבד) (ג) גובה (בלבד) (ד) קווי רוחב (בלבד) (ה) טמפרטורה, מהירות רוח, גובה וקווי רוחב. הערת המתרגם: בתחילה חשבתי שמבחן זה לא יתורגם כיאות לעברית משום שיש בו כמה וכמה דקויות, כגון שאלה 12. למרבה המזל, מיקומן הסידורי של אותיות אהו"י בחמשת המקומות הראשונים זהה למיקום התנועות בחמשת המקומות הראשונים באלפבית האנגלי. מקווה שעזרתי, אהד.

למעלה