תרגיל ב- Use Case

duducohn

New member
תרגיל ב- Use Case

הטקסט לתרגיל נלקח מספרו של פרופ' פרץ שובל, בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה. הפתרון הוא שלי, בתקווה שהוא נכון. אשמח לקרוא תגובות והערות. מצ"ב שני מסמכי Word בשתי הודעות נפרדות.

shvilam

New member
לא העפתי יותר ממבט

אבל זה ניראה בסדר במבט החטוף

joniהאדום

New member
לא עוד פרץ שובבבבבבבבל

מה??? עוד פעם בנק הדם???????????????? דייייייייייייייייייייי הסיוט לא רוצה לעזוב אותי........

joniהאדום

New member
אגב בוא פתר את זה באחת ההרצאות...

הקובץ שלך לא ירד כל-כך ברור. אבל על פניו זה נראה בסדר, יש מספר דרכים לייצג את הבעייה הזו.. אם אתה רוצה, מכשיהיה לי זמן, אני אחפור למצוא את ההצעות שלו לעניין... תהנה, ועזוב אותך מפרץ, זה ירדוף אותך עד יום מותך.. :) ביי

duducohn

New member
סוג המסמך ועוד שאלות

מסמך Word שאובייקט Visio מודבק בו. אז אם יש לך Visio 2003 תוכל לפתוח באמצעותו את הקובץ. שתי שאלות נוספות: א . ישנו כאן טקסט בסיסי ופשוט. מדוע צריכות להיות מספר דרכים לייצוג הבעייה? ב . עדיין לא התחלתי לטפל בהמשך אותו תרגיל - תהליכים נוספים במערכת. האם התהליכים הנוספים גם כן יתפרסו על אותו "דף". או שישנו פירוק היררכי מסוים? אם כן מתבצע פירוק היררכי, מהם כללי האצבע לפירוק היררכי זה? לגבי פרופ' פרץ שובל, הוא אדם נחמד, ג'ינג'י אגב. אם הוא עדיין שם, אז אפשר לפגוש אותו באוניברסיטה בבאר שבע.

joniהאדום

New member
לגבי הפרופ' הוא סדיסט נחמד...

ג'ינג'י סדיסט, אבל עם חיוך רחב... כן זהו פרץ שובל...לפי מה שהבנתי, השנה הוא עוזב בבן-גוריון, אבל לא נראה לי.. הוא איש הנצח.. הוא היה ראש הפקולטה להנדסת מערכות מידע, עד השנה, לפי מה שהבנתי, הוא מתחלף..לגבי השאלות הנוספות, אני מצ'וטט פה מהעבודה, כך שאין לי ויזיו, בבית יש..בתכנות לכל בעייה יש המון פתרונות, ואף פתרון לא עדיף בוודאות, הכל פונקציה של משהו.. אני זוכר שעלו מספר פתרונות אחדים רק לקטע הראשון שהצגת, שהוא עם החיוך הנחמד שלו אמר, "הנייר סופג הכל..". במקרה הזה היו גם כמה נכונים, כי זה שאלה של החלטה, הרבה החלטות תלויות בהמון פרמטרים ואינטרפטציות פרטיות, שמכיוון שהמערכת פה אינה מפורטת, אנו יכולים רק להעריך אותן, וגם לו הייתה מפורטת אז היו עוד נושאים שניתן לנתחם בצורות שונות..בקיצור, תהנה...יאלללללה ביי, וד"ש לשובל.

duducohn

New member
פירוק היררכי

מה קורה בבעיות גדולות? כיצד מתארים Use Case של בעייה גדולה ומורכבת? האם קיימת האפשרות לפירוק היררכי בדומה ל- DFD, או שישנה שיטה אחרת? אם כן, מהי? לגבי שובל, לא אוכל למסור ד"ש כי אינני שם.

joniהאדום

New member
המטודולוגיה של פרץ

תומכת בפירוק הררכי ממש בדומה לDFD, רק השמות שונים.. במקום מאדר מידע, CLASS וכד..

duducohn

New member
כרך ג'

בכרך ג' של פרץ בהתייחסותו ל- OOA. למיטב זכרוני מוסבר שם רק Class Diagram. גם זה תוך התבססות על תרשים ER והוספת המטודות המתאימות. לא זכור לי שמוסבר נושא ה- Use Case.

joniהאדום

New member
עזוב את כרך ג'-- לא רלוונטי

הוא הוצי בהוצאה החדשה כרך חדש שולו על OOD, אולי יש לי את המצגות, אבל לא בטוח שאת הספר עצמו, זו הוצאה חדשה שיצאה רשמית רק השנה, ולמעשה אבד הכלח על כרך ג'...

duducohn

New member
תודה

ארוצה לקנות הספר. אם הספר הוא כמו כרך ב' מהסדרה אז זה מאוד כדאי.

למעלה