תרגיל בנציבות

אלינורFD

New member
תרגיל בנציבות

אני לא יודעת כמה מכם שמעתם, אבל אתמול (25.6.2003) היה תרגיל ראווה בנציבות בפני תורמים מלוס אנגלס. מטרת התרגיל היתה הכנסת תרומות לשירותי הכבאות. אותה קבוצת תורמים הגיעה בצהריים לנציבות ולאחר שראו מצגת הם יצאו החוצה לראות את מגוון התרגילים. תחילה עברנו בשיירה של כל הרכבים המשתתפים, ולאחר מכן החל התרגיל. התרגיל הראשון כלל כיבוי ע"י מנופים וסולמות (ע"י תותחים) וכן E-ONE של כבאות ראשון לציון. אם אינני טועה גם כלל בסופו סנפלינג, אך אינני בטוחה בכך. לאחר התרגיל הזה היה תרגיל של כיבוי וחילוץ מרכב. בתרגיל הזה השתתפו איציק וארז, כבאים מנתניה, עם רכב סער (נתן 17) והצטרפו אליהם הצופות קטרין- כיבוי פ"ת, וכן לי ואנוכי (אלינור)- כיבוי הרצליה. בתרגיל לי פרסה "2 ועזרה לי להזניק לכיוון הבערה, ולאחר הכיבוי לקחתי קוצץ (של חברת "לוקאס") וקצצתי את קורות הרכב, ולי לקחה מפסק (של מחברת "לוקאס") ובכך הרמנו וקיפלנו את הגג. וכל זאת בעזרתם של איציק וארז וכן קטרין. לאחר התרגיל הנ"ל היה תרגיל חילוץ מרכב בעזרת רכב "געש" (שאינני זוכרת של איזו תחנה). התרגיל האחרון כלל אירוע חומ"ס שבו טיפלו כיבוי פתח-תקווה. לסיום היום הזה יצרו ע"י מים בצבע כחול (שאותם הזניקו מהרצל 10-מנוף גבהים-שעליו עבד קצין רענן, ומתותחים נוספים) מגן דוד, אשר היה מדהים ומרשים מאוד. הנני רוצה לומר תודה לכל הכבאים שנחכו באותו יום, וכן לפי דעתי התרגילים בוצעו במקצועיות רבה, לצערי לא יכולתי לראות את כל התרגילים כיוון שאני הייתי בכוננות לתרגיל בו השתתפתי, אך מצפייה של ההכנות וממה שהספקתי לראות וכמובן שחוות דעת שקיבלנו לאחר התרגיל הן מהאחראים על התרגיל והן מהתורמים, התרגילים השונים היו ממש טובים ואף ריגשו תורמים מסויימים. ברוצני להודות אישית לאיציק וארז מנתניה שעזרו לנו וקיבלו אותנו בשימחה להשתתף עימם בתרגיל, וכן לפייבוש שדאג למבנה התרגיל ודאג שהכל יבוצע על הצד הטוב ביותר. וכמובן תודה לכל הכבאים שהיו שם ואני שמחה שנפל בחלקי להיות נוכחת בתרגיל עם הכבאים, אשר קיבלו אותנו בשיתוף פעולה מלא. אני מקווה שהתורמים התרשמו לטובה ותרמו בעין יפה לשירותי הכבאות, כיון שכולנו כאן יודעים את המצב במערך ועד כמה עזרתם נחוצה לנו. ערן, הצופה מכיבוי פ"ת, צילם תמונות מהתרגיל ואני מקווה שיפרסם אותם כאן.

Amit Sheffer

New member
אני יבקש מערן שיעלה

או שיביא לי ואני יעלה, גם אותי זה מעניין.

fireman

New member
אני לא יודע איך הגעת למסקנה

שהתרגיל היה אתמול, הוא היה בראשית השבוע ואף בשבוע שעבר. בתרגיל הייתה תצוגת ראווה לתורמים מקרן היסוד שתרמו סכום נכבד לרכישת רכב ה"געש" של איגוד ערים באר שבע. בתרגיל היו חילוץ ממכונית, סנפלינג, כיבוי שריפות, הפעלת ציוד ייעודי וכדומה. תמונות בהמשך הערב, יש לי לא מעט.

ערן גם אתמול היה תרגיל נוסף

והפעם לתורמים מלוס אנג'לס ומתוכננים עוד כמה תרגילים בזמן הקרוב

אכן היה תרגיל

בתאריך 25.6.03 התקיים תרגיל בבית ספר לכבאות בראשון. בתרגיל היו אכן תורמים מלוס אנגלס בתרגיל הצידו להם את סוגי הרכבים, תירגלו שריפת מבנה ורכב, חילוץ לכודים סנפלינג וכ'ו בנוסף נכחו בתרגיל שתי צופות נוספות מהרצליה ואנוכי היה תרגיל פיצוץ!! תמונות בקרוב באתר כבאות והצלה פתח תקוה!!!!!! בתודה רב"ט ערן בן עמי שירותי כבאות והצלה פתח תקוה

fireman

New member
שרשור תמונות מהתצוגה לאנשי

"קרן היסוד" והשקת רכב הגעש הדש של ב"ש. אני אצמצם בתמונות, עמכם הסליחה תמונה ראשונה, טפסר אבנר מרדכי ונציגת הקרן היסוד גוזרים את הסרט

fireman

New member
והאחרונה לטובת הפורום במתכונת זו

קצת כלים לעבודה בגובה.... כל התמונות צולמו ע"י גיא מנשרוב מכיבוי אש איילון. המעוניינים בשאר התמונות מוזמנים לפנות לגיא (סתם, תשלחו לי מייל ואני אעביר לכם הכל
)

Shadocan

New member
תגידו משהו...

מה נסגר כאן בסוף בקשר לוויכוח שמחלצים מתאונות דרכים עם או בלי מעיל תקיפה? וגם אם לא.. היו צריכים לתת קצת רושם כשכן ילבשו מעיל ומכנסי תקיפה בעת חילוץ לכוד מהרכב.

homer jay

New member
סחטיין על יחידת חילוץ הר חברון...

רק חבל שהיו צריכים להביא אותם מכל כך רחוק ושכבאים לא עשו את החילוץ הזה שהוא די פשוט... ואני אמשיך לטעון שבישראל לא מלמדים סביבה אנכית וטכניקות חבל.... יום טוב :)

למעלה