תרגיל בלשון

• פותח הנושא ASHY
  • פורסם בתאריך
זה מין דבר כזה מפגר שהמציאו בשביל

למלא שעות פנויות במערכת. אתה בטח היית עסוק בלחשש מאחורי הבמה בדשא. זה בסדר...

s h e e p i t

New member
חחח.. לא רציני...

יש משפטים יותר טובים אם יש לך את הספר של "תרגלת - הצלחת" (כן בטח...) תוכל למצוא את המשפטים הבאים (זה על הצופים) : "חבריי היו במחנה הצופים 5 ימים". או שיש משפט יותר טוב ... "אלמונים הציתו סניף של תנועת הצופים".
שטויות משפטים בלשון מלאים שטויות כאלה... אם אני לא טועה יש גם איזשהו משפט על בני המושבים...

נ ו ם

New member
אצלנו תמיד היו משפטים אובדניים כאלה

"הקולות בחדר הילדים נדמו". "המורה מתעבת את התלמיד". הילדה דיממה על הדשא".

חחחחח זה הספר לשון שלנו!

אם תסתכל טוב תראה שיש גם משפטים הרבה יותר קשורים לתנועה וגם הרבבה יותר מצחיקים!!! (כמו לדוגמא שגיאות כתיב ודיבור בספר לשון והיה משהו "הצופה נפל .." וכל מיני אני כבר לא זוכרת)

ASHY

New member
חחחחח

גאוני!!! ואגב אני ממצפה עדי איזה גאוני!! אני מפתח תיאוריה שכל כותבי הספרים ללשון היו חניכים בתנועה פעם.... מעניין אם כך איך הם הדרדרו להוראת לשון - מקצוע כ"כ משעמם!!!

הם לא היו בתנועה אלא בצופים

וזה לא מורים ללשון אלא האנשים שכותבים תספרים .. המורים ללשון עירונים! אצלינו לפחות .. חחחח אני יודעת מאיפה כל המורים שלנו, שאלה ראשונה שהם נשאלו .. חוץ מהמורה המעצבנת לערבית שהיא איפשהו מגליל תחתון או עליון ולא מסכימה להגיד מאיפה! מעצבנת!

חושבים שהיא רוסיה .. אבל לא!

היא צרפתייה! והיא מלמדת גם איפשהו בגליל כלשהו .. בבית ספר שלנו היא מלמדת רק בהקבצה שלנו. האמת שזה די דבילי לבוא עד לפה בשביל זה (ובעיקר כי זה -רק- בשבילינו שזה לא כזה הרבה שיעורים ואנחנו גם בקושי נכנסים .. אני אישית, מבחינת הנוכחות בשיעורים - בהקבצה א', וכך גם רוב החברות שלי. ואם לא הבנת את זה נכון - היא מלמדת את הקבצה ב')

ניצלושון חשוב ביותר!!!

סתם חשבתי לידע אותכם שבארבע שנות אינתיפדא/מלחמת טרור [2000-2004] נרצחו/נהרגו 970 [!!!] איש! הרגשתי צורך לפרוק. תודה. ביום ראשון במעריב יהיה מוסף הנצחה מיוחד. מי שיהיה לו עיתון מוזמן לעלות את זה לפה.

חחחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

אתם כולכם מדברים פה על לשון.. ואני אפילו לא לומדת השנה לשון! ושנה הבאה בגרות..

tuty fruty

New member
משהו נחמד שמצאתי...

1. האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה? 2. האם לעובדים של "ויסוצקי" יש הפסקת קפה? 3. אם הוא מטפל באנשים במצוקה, למה קוראים לו "משרד הרווחה"? 4. איך זה שדבק מגע לא נדבק לחלק הפנימי של השפורפרת? 5. האם יש מילה נרדפת למילה נרדפת? 6. למה האנשים שיודעים הכי פחות צועקים הכי חזק? 7. למטיילים: אם אתה רואה חיה מוגנת אוכלת פרח מוגן, מה אתה אמור לעשות? 8. אם מוציאים צב מהשיריון שלו - הוא עירום או הומלס? 9. כשפנטומימאי נעצר, האם מותר לו לשמור על זכות השתיקה? 10. אם דיסלקט סובל מפזילה, הוא קורא בלי בעיות? 11. מי היה האדם הראשון שהסתכל על תרנגולת ואמר :אני הולך לאכול את הדבר הבא שיוצא לה מהתחת"? 12. למה מי שמדבר עם אלוהים בבית כנסת הוא דתי, ומי שמדבר איתו ברחוב הוא סכיזופרן? 13. אם שמן תירס עשוי מתירס, ושמן זית עשוי מזית, ממה עשוי שמן תינוקות? 14. מה היה קורה אם לא היו בעולם שאלות היפותטיות? 15. איך יכולות להיות סדנאות קבוצתיות לעזרה עצמית? 16. כשאתה טס במהירות הקול, האם אפשר לשמוע מוזיקה או שהיא נגררת מאחור? 17. אם שחייה זה הספורט ששורף הכי הרבה קלוריות, למה הלוויתנים נראים ככה? 18. איך זה שאם חייגת מספר שגוי הוא אף פעם לא תפוס? 19.למה לטרזן אין זקן? 20. למה קוראים לזה "בניין" אם הוא בנוי כבר? 21. האם יש גם אורז ריק? 22. של מי היה הרעיון המרושע לשים כל כך הרבה "ס" במילה "לפסוס"? 23. אם אנחנו תמיד נקיים כשאנחנו מתנגבים, למה צריך לכבס מגבות אמבטייה? 24. אם אתה אוכל פסטה ואחר כך אנטיפסטה, זה אומר שתשאר רעב? 25. למה כשאתה נכנס למגדת עתידות, היא שואלת אותך איך קוראים לך? 26. האם כל ההכללות נכונות? 27. איך יודעים מתי יוגורט מחמיץ? 28. למה קוראים לה "עוזרת" אם היא עושה לבד את כל העבודה? 29.אם נשים לובשות זוג מכנסיים, זוג משקפיים וזוג עגילים, למה הן לא לובשות זוג חזיות? 30. אם נשים כורעות ללדת, למה הן שוכבות? 31. מה זה בדיוק "מתנה בחינם"? האם לא כל המתנות הן בחינם? 32. אם החומר שממנו עשויה הקופסא השחורה לעולם אינו מתרסק, למה לא עושים את כל המטוס מהחומר הזה? 33. למה להקות תמיד מודיעות שהן יופיעו "בהופעה חיה", יש הופעה מתה? 34. למה יש בשלט של הווידאו כפתור "איג´קט" כשממילא צריך לקום להוציא את הקלטת? 35. אם אתה מנסה להכשל ומצליח, מה בעצם קרה? 36. למה אין מכנסי שכפ"ץ? 37. למה קוראים לזה "חיתולים חד-פעמיים"? מישהו התפתה להשתמש בהם שוב? 38. אם משהו "לא יעלה על הדעת", איך זה עלה על דעתך? 39. למה גם חברות מחשבים וגם סוחרי סמים קוראים לקליינטים שלהם "משתמשים"? 40. אם מפציץ-חמקן מתרסק, איך יודעים איפה לחפש אותו? 41. האם אפשרי להוציא ביטוח על הביטוח שלך? 42. איך קוראים בצרפת לנשיקה צרפתית? 43. האם אפשר לדון הומלס למעצר בית? 44. במכונית ארבע על ארבע, מה הם הארבעה הנוספים? 45. אם "שחרית" מתפללים עם שחר, ו"ערבית" בערב, מה זה "מנחה"? 46. אוקי, אז מהי מהירות החושך? 47. אם יש שגיאת הגהה במילון, איך תדע? 48. האם להתכונן לבלתי צפוי לא הופך את הבלתי צפוי לצפוי? 49. למה המילה "עוד" קצרה יותר מ"פחות"?

למעלה