תרגיל בכתיבה - חלק ג'

  • פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
תרגיל בכתיבה - חלק ג'

בטח הסגל הקבוע של הפורום זוכר, אבל מדי פעם מכריז כאן סייבר ראנר על תרגיל בכתיבה. אז הפעם, אני אגנוב לו את הבמה ואכריז על תרגיל בכתיבה - חלק ג'! והפעם: סצנת הפונדק פונדק, באר, מועדון חשפנות הן סצנה שלא נפרדת מחיי ההרפתקנות. זה המקום לתאר אותה! קישורים לפעמים הקודמות מצורפים
 

DDN

New member
קשה להיות י....

טודין ניגב את הדלפק של הבאר והביט במבט מלא בוז בשני השומרים שגררו את השיכור אל מחוץ לפונדק. הוא נענע בראשו ופלט בזלזול "בני אדם! אי אפשר לסמוך עליהם לשמור את השתייה שלהם בפנים". שתי נשים נכנסו אל הפונדק, אחת לבושה בשריון שמשום מה נגמר קצת מעל קו החזה שלה, משאיר מחשוף נדיב, היה לה שיער בצבע דבש ארוך ושופע. השנייה לבשה מה שנשאר מגלימות לבנות, משהו שלא השאיר הרבה מקום לדמיון. טודין מיהר אליהן, אולי היום אינו מבוזבז לגמרי: "ברוכות הבאות, ברוכות הבאות. מגיעות מהחזית אני מניח? גיבורי מלחמה מקבלים את המשקה הראשון על חשבון הבית. במקרה שלכן - את שני המשקאות הראשונים. לא יוצא לנו להנות מחברה כל כך נאה בימים אלו". הבחורה בשריון הביטה בפונדקאי במבט מוזר, "אנחנו נרצה מקום לישון הלילה, וארוחה חמה". הפונדקאי הנהנן. שמח לשרת, או כך נראה. "נו כבר! זוז!", נזף הפונדקאי בבן המחצית שהיה אמור להביא את המגש השלישי אל השולחן בו התיישבו לפני שעה קלה שלושה אורקים בשריון מלא. עוד לוחמים, הניח. אסור לתת לאורק לחכות, זה ידע כל פונדקאי באזור. "אורקים! עד לפני חצי שנה הם נשארו בגבולות שלהם. פתאום, הם מחליטים לשחק את הגיבורים והופכים לנו את השוק! למה הם לא יכולים לשתות תמד ושיכר כמו בני אדם?" התלונן הפונדקאי באוזני העוג השתקן שישב ליד הבאר והנהן. הוא שלח שוב את מבטו אל שתי הגברות, שאליהן הצטרף בינתיים אדם מבוגר. עינו הבוחנת של הפונדקאי קלטה את השק שעבר מצד לצד בשולחן. מטבעות ללא ספק! האיש כרגע שכר את שתיהן. שכירות חרב ללא ספק! "שברת שילמת!" טודין לא יודע אם הוא יותר אמיץ, קמצן או פזיז, אבל כשאחד האורקים הצליח להיעלב מאחד מאנשי משמר העיר התחילה תגרה. טודין, שרק שיפץ את המקום לפני שבועיים מצא את עצמו עומד על השולחן מאחורי האורק ואוחז את הכיסא שהאורק תכנן להטיל בשומרים. הוא הביט באורק בהתרסה כשהסתובב אליו. האורק חייך וטפח על כתפו של טודין תפיחה שטודין חשב שכמעט הוציאה את כתפו מהמקום. "קטנצ'יק אמיץ, הא? מי היה מאמין". צחק האורק, הוא הניח שק מטבעות על השולחן והוא וחבריו יצאו. טודין ניגב את השולחן האחרון להערב ונאנח. הוא הבין כבר שלא יהיו שעשועים הערב כשצמד הבנות עלו לחדריהן ולא ניסו לפתוח בשיחה עניינית. הוא הביט בבן המחצית ששטף את הרצפה. "זה מספיק להיות ג'וי. אני אסגור כאן". הזוטון הנהן וחייך, מלמל "לילה טוב ויצא". טודין טיפס על שרפרף מול הבאר והתיישב על הבאר עצמו ובחן את הפונדק בעיניו. לא רע בשביל פונדק שקיים רק מספר חודשים חשב, הוא כבר נחשב למוקד עלייה לרגל להרפתקנים, שתמיד ישמחו לשיחה או לכוס שיכר. לורד אוסטרטג אמר שזו תהיה אטרקציה טובה. אנשים באים רק כדי לראות את המקום המנוהל על ידי. זה משהו שהם לא רגילים אליו. לפעמים כיף להיות גובלין.
 

Nihau

New member
ליל חורף אחד פעם

הוא הגיע לשם מאוחר. תמיד בחורף החושך יורד מוקדם והיום נראה קצר מתמיד אבל בכל זאת. הוא הגיע מאוד מאוחר. תריסי החלונות היו מוגפים אבל רסיסי אור מעוררי תקווה התחמקו מבעד לחריצים. השלג גורף לצדדי הדלת, יוצר שביל מזמין המוביל אל הכניסה. מנורה יחידה נאבקה בעוז בחשיכה העמוקה, מאירה בקושי דלת עץ עבה מחוזקת בחישוקי ברזל שחור ושלט עץ מתנדנד. הוא עצר מול השלט, רק מקרוב מצליח לגבור על הצללים העמוקים והאור החלש ולקרוא "פונדק המלך" חרוט מעל לציור דוהה ומתקלף של שתי כוסות שיכר צהוב נוטף קצף. ברגשות מעורבים של תקווה ופסימיות מותשת הוא נקש בדלת. לאחר מספר נשימות מעלות אדים בקור נפתחה הדלת במפתיע "זה פונדק, לא בית מלון, יכולת פשוט להכנס. ברוך הבא לפונדק המלך, הפונדק הטוב ביותר בכל מחוז סורא" רעם הפונדקאי אדיר המימדים בחיוך רחב. מסונוור הוא צעד פנימה לתוך האור החם, השלג כבר מתחיל להפשיר מעל כתפיו ולזלוג מטה לעבר רצפת העץ. הוא הביט סביב, זוג אוהבים שוחח חרישית בשולחן פינתי, זקנה הטילה עצמות גורל באדיקות פעם אחר פעם בשולחן אחר, הכלב לרגליה נועץ בעצמות מבט מלא תקוות שווא. איש קודש נימנם ליד האח, ספר התפילה כמעט מחליק מבין אצבעותיו לעבר האש... אולי גם זה סוג של נס. הפונדקאי כבר פנה לדרכו ומלצרית עייפה חייכה אליו לברכה והובילה אותו לעבר שולחן עגול קטן מואר בנר בודד, מעוצב כפרח, צף בקערת מים. הוא התיישב, מרכין את ראשו לתוך כפות ידיו ונח. המלצרית הופיעה שוב, נושאת מגש ועליו כל מאווי האדם. ארוחה חמה. לחם טרי. יין חם. חיוך.
 

Sabre Runner

New member
Not nice!

:) Just kidding. I was thinking for sometime of doing a 3rd one but it has been delayed. Maybe we should just schedule it for every year on August and it'll save some trouble.
 

DDN

New member
אהבתי את הרעיון

לקבוע את זה כאירוע שנתי. זה רק מראה שגרעין הפורום הוא קבוע וכאן להישאר. מחשבה כזו מחממת את ליבי
 

Sabre Runner

New member
אורות חשמליים

הכותרת מעל החדר אליו נכנסתי הייתה בפשטות "#668". בשנייה שהדלת נפתחה לפניי הסתנוורתי. שמתי את המשקפיים על עיניי והם התאימו את תנאי התאורה לרמה אליה יכולתי להסתגל. החדר עצמו היה שקוף וצבעוני, כמו חלום של היפי פסיכודלי מהמאה שעברה. האוויר לא נע אבל היה כל כך נקי וקר שהוא הרגיש כאילו הוא דוקר כל עצב בגפיים החשופות. מלצרית אוטומטית חלפה על פניי במהירות שלא היו מאשרים באוטובן. לא הספקתי להפנות את ראשי והיא כבר נעלמה. הדבר היחידי שנשאר קבוע בצורה כלשהי היה המוזיקה שכנראה בקעה מכיוון הבמה בצד המרוחק למרות שמה שהיה עליה היה הולוגרמה של להקת רוק כבד. המוזיקה ליוותה אותי כשפילסתי את דרכי בקהל.
Wakin' up, I watch another sun go down Another day spent underground In my world of pills​
למרות החוסר באיוורור ממשי, מעילי התנפנף מאחוריי בצורה מוכתבת מראש כשניווטי בין האספסוף המוכר בחיפוש אחר המטרה. כנף המעיל בצד ימין הועפה למעלה בתזמון מושלם בשבילי להושיט את ידי לכיסי ולהוציא את הטלפון הנייד. כשפתחתי אותו הוא כבר חייג את מספר ברירת המחדל. לא חיכיתי לתשובה. "אז איך אני מוצא אותו?" "פאנקיסט. שיער קוצני קיצוני. מכנסי עור ווסט פתוח. אוהב להראות את כתובות הקעקע ההולגרמות שלו. בטח מזוייפות במילא."
I'll never trust myself again But I don't care Just set that plastic soul on fire And watch it melt​
הלהקה על הבמה המשיכה לנגן כשאני החזרתי את הטלפון לכיס וסרקתי את הקהל. מרחוק נשמע קול צהלה מאזור המשחקים. צלצולים ורשרושים חדרו לרגע את האווירה כששחקן במעיל קורדרוי ישן ומרופט צלצל בכוס המטבעות שלו ואסף את אלו שנפלטו מהמכונה. משמאל לבמה היה כלוב בו נכלאה בחורה צעירה ויפה שרקדה. בוט זול, חשבתי לעצמי. האזור שלידה היה מרופד יותר מהרגיל ומלא בצחקוקים. ושם ראיתי אותו, יושב על הספה גדולה ומלאה בכריות. הוא לבש וסט שחור ופתוחוגירה את כל הבנות שמסביבו לגעת בקעקוע של דרקון מתפתל שעל חזהו.
Life is fast, a million winners everyday You tell me, is this work or play I'm never really sure​
עוצמת הלהקה גברה, כאילו עשתה זאת במיוחד בשבילי, כשעברתי על פני הבמה לכיוון הספה. נעמדתי מעליו ושילבתי את ידיי. לקח לו פחות משנייה להבחין בנוכחותי ולהרים אליי את עיניו. משהו התנפץ מאחוריי ושניי אנשים צעקו למשך מספר שניות לפני שצעקותיהם נקטעו בפתאומיות. ספרתי על אצבעותיי משלוש אחורה בצורה אותה יראה בבירור. כשידי הפכה בחזרה לאגרוף, שנינו דיברנו. "פיליון," הוא אמר. "וארדן," אמרתי. "אתה לא נראה כמו שציפיתי." "אל תאמין פה לשום דבר," אמרתי והושטתי את ידי.
Well I'm alive, now you watch me go A tickle inside my brain Where it comes from I don't know But I'm laughin' in the flames​
הוא הסתכל בכף ידי הפתוחה לזמן קצר ואז הושיט את ידו ותפס בה. הרגשתי דגדוגים ועקצוצים קלים במגע כששני המחשבים שלנו יצרו קשר והחליפו פרטי זיהוי בהצפנה שהייתה דמיונית בתחילת המאה. הוא ניתק את המגע כל קרוב לנקודה בה חלופת המידע הסתיימה שהייתי בטוח בהתחלה שהוא לא רציני בקשר להכל. החיוך הזומם שהתפרס על פניו, לעומת זאת, אישר לי שבאתי אל הבן-אדם הנכון. חייכתי אליו בחזרה. הוא חיטט בתוך אחד הכיסים בוסט שלו והוציא משם מקל זיכרון קטן ופשוט. באותו הרגע, משהו זמזם לי בהיקף התודעה. כמו משום מקום, הופיעו בכניסה הראשית של החדר שלושה אנשים בחליפות מסודרות ובעלי סבר-פנים שרימז על דבר אחד בלבד. הברמן שלף עליהם את אקדחו, דבר מוזר שדמה יותר לשילוב בין כף רגל של שלד לבין בננה, אומר משהו על קוד לבוש, אבל הם שלפו מולו שלושה תגים שלא יכולתי לקרוא מהמרחק הזה. לא הייתי צריך, ידעתי מה הם אומרים. "חייב ללכת," אמרתי למטרה. "בהצלחה, ילד," הוא אמר וזרק אליי את מקל הזיכרון. קרצתי אליו ופניתי ללכת. כשהסתובבתי אל החליפות, כבר משכתי אחורה את שרוול המעיל הימני. מחוברת לפרק כף ידי הייתה מחט תחובה בין הגידים. הסתכלתי עליהם רק כדי לוודא שהם שמו לב אליי וכבר החלו לפלס את דרכם בין הרועשים, השקטים, השתויים והעייפים, וכמובן, המלצריות ששירתו אותם. המוזיקה כבר הלמה באוזניי.
I'll never make no mortal place 'Cause I don't care Just set that plastic world on fire And watch it melt!​
תפסתי את המחט ושלפתי אותה ממקומה. הבאר נעלם והשקט שאפף אותי עוד הלם בהדים של שאריות אקוסטיות. כשהחזרתי את שרוולי חזרה למקומו וניתקתי את הכבל אליו הייתה מחוברת המחט מנקודתו השנייה, בחיבור למחשב, הבטתי במסך הזוהר. תוכנת השיחה נסגרה והוזזה למקומה, מגלה חלון נוסף שדיווח על העברה שהושלמה במאה אחוז. "יש לנו אותה, מייקי," אמר ידידי ומעך את צווארי בחיבה. "הם לא גילו אותנו, נכון?" אמרתי והתחלתי לקפל את המחשב. "קרוב אבל לא מספיק. בכל מקרה, כדאי שנתחפף מפה." הוא אמר והתחלנו ללכת במורד הרחוב, עוזבים את תא הטלפון הגלמוד לבלות את הלילה בבדידותו. "הוא הולך ליפול, מייקי. הפעם, הוא ייפול באמת."
 

Nihau

New member
אהבתי!

רגש קל של קנאה עבר בליבי על הקלות הבלתי נסבלת שלך להתמודדות עם מירוצללים- משחק שעדיין לא הצלחתי להבין אפילו איך עוברים בו את הכביש, שלא לדבר על איך מוציאים לפועל משימות מודיעיניות מסובכות.
 

Sabre Runner

New member
Actually...

It started as Shadowrun, changed to Matrix, took a side-dive into Johnny Mnemonic, strafed into Cowboy Bebop style freespace, was splashed with a little of Accelerando and then receded to a more simple mid 21st century virtual reality cyberspace.
 
למעלה