תרגילי שיווי משקל

Sepher

New member
תרגילי שיווי משקל

שלום לכולם, חשבתי לעצמי שמכיוון שזה פורום מחול, בטוח רובכן יודעות כמה תרגילים שיעזרו לי לשיווי משקל בתחום אחר שאני עוסק בו : גלישה. אז אני פתוח להצעות...

yaeltal12

New member
אממ הנה משהו אבל לא בטוח יעזור

בבלט כשרוצים לשמור על שיווי משקל יש שלושה דברים שצריך לעשות: לאסוף את הבטן. לאסוף את התחת (סליחה על הבורות). לקחת פוקוס (להתמקד בנקודה אחת). לא בטוח שזה יעזור לגלישה, תנסה.

TheBlackFairy

New member
תרגיל טוב../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

לעמוד על רגל אחת, והרגל השנייה מקופלת טיפה על תחילת הרגל (במין קודיפיה בפלקס- שהרגל תהיה משוחררת), לתפוס נקודה ולעמוד, כמה שיותר זמן, יותר טוב
.

Vitamin Chick

New member
ואפשר גם

אחרי שתפסת שיווי משקל כשהסתכלת לנקודה אחת, להעביר את המבט ימינה ושמאלה, לסובב את כל הראש, את כל הגוף, ואפילו לעצום עיניים זה עוזר לשמור על שיווי משקל בעזרת ההרגשה הפנימית ולא רק ע"י התרכזות בנקודה=)

TheBlackFairy

New member
אבל אל תשכחי../images/Emo60.gif

שהמרכז של השיווי משקל נמצא באוזניים, ככה שאם מזיזים בתנועות חדות מידי, אפשר אפילו ליפול, לכן חשוב לעשות הכל באיטיות
.

amitush26

New member
../images/Emo187.gifבאמת?../images/Emo12.gif באוזניים?../images/Emo12.gif

אפשר הסבר?

leiny85

New member
למי שמתעניין...

מאוד בגדול (נראה מה אני זוכרת), האוזן מתחלקת למעשה לשלושה חלקים: האפרכסת (האוזן החיצונית) - החלק שאנחנו רואים מבחוץ והתעלה שמובילה פנימה. האוזן התיכונה - עור התוף, ושלוש עצמות קטנטנות שזזות בגלל תנודות של עור התוף. האוזן הפנימית - מורכבת בעיקר מהשבלול. השבלול מלא בנוזל שנע מצד לצד בעקבות התנודות של שלוש העצמות הזעירות של האוזן התיכונה. תזוזות הנוזל מזיזות את תעי העצב ששולחים פקודות למוח. הפקודות שנשלחות למוח למעשה מתורגמות מתזוזות הנוזל בשבלול ומתחלקות לשתיים
1. קולות וצלילים (שמיעה) 2. באיזה מצב נמצא הראש - הנוזל מגיב לכוח הכבידה וכך יודע "לתרגם" באיזו זווית נמצא הראש (שיווי משקל). ועכשיו בצורה סכמטית (כי נראה לי שרק סיבכתי): גלי קול מגיעים לאוזן (אפרכסת - אוזן חיצונית)
נכנסים לתעלה (עדיין באוזן החיצונית)
מזיזים את עור התוף (כניסה לאוזן התיכונה) עור התוף רועד ומזיז שלוש עצמות קטנטנות שצמודות אליו (אוזן תיכונה)
העצמות מזיזות את הנוזל בשבלול (אוזן פנימית)
תזוזות הנוזל מתורגמות ע"י תאי העצב לפקודות למוח שיודע להבין "מה שמענו" ו"באיזו זווית נמצא הראש". נראה לי שאני אפרוש לישון....

למעלה