תרגילי צ'י גונג

yair999

New member
תרגילי צ'י גונג

איפה אפשר למצוא פרוט תרגילי צ'י גונג בעברית (ואם אין אז באנגלית)?

אצל מורה טוב לצ'י-קונג.

נסה את אוהד קדם. אין שחיה בהתכתבות וצ'י-קונג שגוי עלול להזיק .

WhiteBear

New member
צ'י קונג זה לא כל סוג של עבודה עם

חיזוק הצ'י. כלומר, האם לא תוכל לומר שגם ארניס היא סוג של צ'י קונג? (או לפחות שינג, פה-קוואה, טאי צ'י...)

צ'י-קונג זו אמנות בפני עצמה ...

ויכולה לבוא לביטוי לו-דוקא בלחימה, כי אם בכל דיספלינה תנועתית ובריאותית. ארניס זה לא סוג של צ'י-קונג וגם טאי-צ'י לא (!). אם זאת: ניתן להשתמש ב-ע-ק-ר-ו-נ-ו-ת של צ'י-קונג, ג-ם באמנויות לחימה, כמו אלו שהוזכרו, ובכלל.

מס' עקרונות בסיסיים ...

נ-ש-י-מ-ה : הכנסת אויר למטה לכיוון הסרעפת - גורמת לנו לנהל את האויר ביעילות ובחסכוניות תוך הכוונתו למטה - לכיוון איזור מרכז הגוף והבטן. אנו לומדים לנשום כך, ממצב נייח ואח"כ תוך כדי תנועה, עד לכדי שליטה בנשימה זו גם בזמן הפקת כח - הווה אומר גם בלחימה. י-צ-י-ב-ה : עמוד שדרה המסייע זקוף - קו אחיד לאזניים, לכתפיים ולאגן, המאפשרים סירקולציה טובה של צ'י שהנשימה מעבירה בגוף. ת-נ-ו-ע-ה : הישמרות מנעילת מפרקים (דבר המקשה על זרימת הצ'י דרכם) ועבודת רגליים השואבת את עוצמתה מהאדמה. אלו שלושת עקרונות האב, כפי שאני תופס אותם. לא אכנס לעובי הקורה המכיל מיומנויות צ'י קונג "פנימיות ו"חיצוניות" כפי שהזכיר דלית ... נשימות נוספות כמו "הפוכה", "דחוסה" וכד' ... בכוונה אני לא נכנס גם לנושא שלושת מרכזי הדאן-טיין ושולשת שעריהם האחוריים, המרידיאנים הקלאסיים והאקסטרות וגם לא אסבך במעגלי אנרגייה קטנים גדולים וכו' ... כל אלו יקרו גם אם לא נדע עליהם דבר !!! מספיק להיות מודעים לשולשת עקרונות: נשימה, יציבה ותנועה והכל יבוא מאיליו וייבנה בהדרגה ברבות האימונים, בכל פעילות שנבחר.

WhiteBear

New member
אוקיי, שאלה נוספת.

העקרונות שאתה מציג הם כאלו שמתייחסים אליהם בטאי צ'י שאני לומד. אתה מכיר טאי צ'י שלא מתייחסים לעקרונות כאלו, ועל כן אינם יישום של "צ'י קונג"
(לשאלה הזו בעצם כיוונתי)

לא כל מה שיש לו 4 רגליים = כלב

בתי ספר טובים לטאי-צ'י מתייחסים אל: עקרונות הצ'י-קונג, הקוסמולוגיה הסינית, הגנות והתקפות בלחימה, יחסי תלמידים ומורים ועוד ... אז מה הם: בתי ספר לצ'י-קונג? לתרבות סין? ללחימה? מועדון חברתי? אני חושב כי התשובה היא "כן" לכל אחת מהקטגוריות ... אם נבין כי מדובר במס' קונספציות בתוך קונספט העל הנקרא "בית ספר לאמנות הלחימה טאי-צ'י" התמונה תהיה ברורה יותר. תוכל לשאול: אם כך, במה נבדל ביה"ס לטאי-צ'י מביה"ס לאמנות לחימה אחרת? אני סבור כי התשובה תהיה: בהשימת דגשים שונים במקומות שונים. זה הכל.

אז...

אז טאי-צ'י הוא כן צ'י-קונג או לא? כי אם נקבל ש: "אם זה נראה כמו ברווז, נשמע כמו ברווז והולך כמו ברווז - אז זה כנראה לא חתול"; אז "אם טאי-צ'י זז כמו צ'י-קונג, נושם כמו צ'י-קונג, ומשתמש בעקרונות של צ'י-קונג, כנראה ש... " או שלא

אבהיר את עצמי:

יש בטאי-צ'י - כבאמנויות לחימה נוספות, ג-ם צ'י-קונג, כפי שיש בה דברים נוספים ... כי מי שחושב שטאי-צ'י או בכלל זה, כל אמנות לחימה אחרת וצ'י-קונג הם אותו הדבר, לא מבין את התמונה הכללית באף אחת מהן באמת.

ולמען הסר ספק ...

כי ניסחתי את עצמי בבהירות: בצ'י-קונג - יש צ'י-קונג. סה- טו. זו מומנות מהרפואה הסינית. באומנות לחימה (טאי-צ'י אם נרצה) - יש ג-ם צ'י-קונג כמו שיש דברים אחרים. פרשטייסט?

אופס, ענית לשאלה הבאה שלי לפני ש

ראיתי שענית. סליחה, אין צורך לענות שוב.

"יש בטאי-צ'י... ג-ם צ'י-קונג..."

לא טענתי שטאי-צ'י זה רק צ'י-קונג, ולא אסכים עם מי שיטען כך - אבל קשה לי להבין למה אתה מתכוון כשאתה מדבר על ההבדלים והתמונה הכללית. אם צ'י קונג, לדבריך, משתמש בעקרונות מסוימים; ושיטת קפוצ'ישרדות צ'ואן משתמש באותם העקרונות; איך תגדיר את ההבדל בין צ'י-'קונג לקפוצ'ישרדות צ'ואן, בתחום העקרונות
הבהרה: ברור לי שבצ'י-קונג אין קרב מדע ו/או מגע מלא מלא, שיש בקפוצ'ישרדות צ'ואן. אני אל על התחומים החופפים, עקרונות התנועה/נשימה/יציבה וכו'.

ויוה לדיפראנס !!!

"מיומנויות תנועה" - ובעיקר כאלו הבאות מרקע זהה / דומה, עשויות להכיל יותר דומה מאשר שונה. תוכל לשאול: מה ההבדל בין "אמנות לחימה" ל"ריקוד לחימה"? הלא הם אפילו דומים יותר מאשר אמנות לחימה וצ'י-קונג !? ... התשובה היא כי ההבדל הדק נעוץ במטרות הדיספלינה ובכוונת המתרגל ! מרגע שאנו יודעים לאיזו מטרה ראשית (*) אנו חותרים, ומתוך הנחת עבודה כי אנו יודעים לכוון את התירגול שנו למטרה זו ע"י שימת הדגשים הנכונים במקום הנכון - ההבדל מתחיל להיות ברור. אין זה אומר כי לא נציב לנו מטרות משנה, אך המטרה הראשית עדיין צריכה להוות ציר מרכזי בתירגול ולהיות ברורה לכל. לכן: כשאנו מדברים על "התמונה הכוללת", אנו מתכוונים שיש ביכולתנו להבחין בין מטרה ראשית ומטרות משנה.

orii

New member
יחי ההבדל

יובל, אם הבנתי נכון, אתה מציג גישה שממינת את השיטות לשתיים אומנויות לחימה וצ'י קונג, כשהקריטריון הוא הכוונה - המטרה של השיטה. אני מסכים איתך שהכוונה משנה. אני גם מסכים שיתכנו כוונות משניות מלבד זו העיקרית, כך שיש מקום באומנות לחימה לטיפוח הבריאות כמטרה משנית. אולם, אני לא מסכים עם החלוקה הדיכוטומית של אומנות לחימה מול צ'י קונג. ולמה? מהסיבה הכי אישית - כי מה שאני לומד לא נופל טוב בדרך שלך לסדר את הענינים. הגישה אצלנו היא שכדי להיות לוחם טוב אתה צריך לעבוד הרבה שנים על הבריאות שלך על ובכך רק לבנות רק בסיס, למה שבעתיד יוכל להיות אומנות לחימה ברמה גבוהה. אני חושב שהלימודים אצלנו יכולים להתאים גם למי שמחפש אומנות לחימה ויש לו סבלנות ללמוד שנים ארוכות בלי אפליקציות וגם למי שמעונין לפתח את הבריאות שלו (מהצדדים הפיזיים והנפשיים שלה) ולאמץ גישה ודרך חיים אחרת.

אנו באותה דעה ...

ולא: לא חילקתי את המשואה לצ'י-קונג ולאמנויות לחימה - נהפוך-הוא ... ציינתי שצ'י-קונג זו מיומנות שניתן לשלבה עם אומנויות לחימה (במקרה שלך טאי-צ'י) אך היא אינה שם נרדף לאומנויות לחימה או טאי-צ'י ... שהרי: לא כל מי שמתרגל צ'י-קונג הוא אמן לחימה ... אבל כן כל מי שמתרגל טאי-צ'י (כשיטה כוללת כמובן) .

מותר לא להסכים?

טוב, בעצם מסכים, רק מרחיב: יש הרבה צ'י קונגים, חלקם חצוניים, חלקם פנימיים (ניי קונג? איות...). טאי צ'י, לפי חלק מאלה שסופרים דברים כאלה, הוא חלק מהניי קונג. למה זה משנה משהו למישהו? אין לי מושג. צ'י קונג בעיקרון עובד על בריאות - זו המטרה המוצהרת של התרגילים. טאי צ'י בעיקרון זה אמנות לחימה, ושיפור הבריאות הוא תוצאה משנית ולא מטרה עיקרית (במקור). מצד שני, יש לא מעט אמנויות לחימה שמתרגלים אותן בכוונה תחילה כדי לשפר את הבריאות עפ"י תורת הרפואה הסינית.

למעלה