תרגילי לוחמים (23)

לתרגל ולרוץ לספר לחבר'ה...

זה די ההיפך מדרך הלוחמים, לכאורה, אבל אני בעד שננסה!
אני מציעה את המשחק הבא (כדי לרענן קצת את עצמנו ואת הפורום): מישהו משרשר לכאן רעיון לתרגיל (לא משנה איזה) - וכולם פשוט מנסים לעשות אותו ומשרשרים את פרטי החוויה לתרגיל. כמובן שאפשר לשרשר ישירות להודעה זו כמה תרגילים שרוצים... מה דעתכם? במקום לענות - תשרשרו לכאן עוד תרגיל!

קלות

New member
תרגילים ללוחמים

רשמו תרגיל מעשי ללוחמים כאן. רשמו בחופשיות תרגילים, וכך ניצור פה שרשור תרגילים מעשיים.

תרגיל בייקוש

התבוננו בעצמכם מנקודה אחרת בחדר. איך הייתם נראים, או מה הייתם רואים, אם הייתם מתבוננים על עצמכם למשל מבעד למצלמה שנמצאת בפינה שליד התקרה?... עשו זאת בעיניים עצומות עכשיו. תסתכלו... מה דעתכם על האדם הזה? איזה רגשות עולים בכם למראהו? איזה מחשבות עוברות בו עכשיו?

קלות

New member
תרגיל של עשייה

ולא איזה משהו מחשבתי של "תחשבו מה זה בשבילכם דרך הלוחמים ותרשמו את זה בפורום"

loquado

New member
היי קלות

אני מקווה שזה הולך לסבך לך את החיים :) דרך הלוחמים -ובעצם כל דרך רוחנית מערבית שאני מכיר מדברת דבר ראשון על אגירת אנרגיה . אבל !!!!! מדובר על אגירת אנרגיה יחד עם מדריך או מורה דרך בשר ודם שיודע לפקח על הרמות האנרגיות של חניכו ואז לעבוד איתם. העיצה שלי היא פשוטה. מכיוון שאין נגואל מצוי בכנען ...ואין מי שידריך אותך. את חייבת מטרה ברורה. לא מטרות של ספר או מישהו אחר -מטרות שלך ! אחרי שעלתה בך המטרה הראשונה (להיות יותר אמיצה לדוגמא) את חייבת לשאול את עצמך שוב: למה אני רוצה להיות אמיצה וכך שוב ושוב. אני ממליץ לעשות את התרגיל הזה לאחר הכנה במקום מיוחד עם מישהו שאינכם מתביישים ממנו וסומכים עליו בצורה עיוורת. הרבה יותר קל להשיג אנרגיה כשיודעים לעומת מה הולכים. בדיוק כמו שהגוף שלך מכין את עצמו באופן שונה לקראת הרמה של שקית עם לחם לעומת תרמיל טיולים גדוש ...ההכנה היא לקראת דבר. תמצאו את הדבר. אל תחששו להאבק עם זה או להגיע למקומות שאינכם יודעים למה הגעתם אליהם. אם הסתבכתם תמיד תוכלו לחזור לשאלה הראשית -למה ?! נ.ב. להערכתי אי אפשר לאגור אנרגיה (לחיות ללא דליפות)ללא מטרה נצורה בלב. אבל בגלל שאתם מנסים אני יכול להוסיף קידה מעומק ליבי ואיחולי הצלחה כנים.

תרגיל מעשי, במיוחד בשביל קלות ../images/Emo23.gif

המצרכים: 1. גיליון נייר שכתוב עליו בכותרת צבעונית יפה בטוש: "היום שלי" (כן, הכינותי מראש...) 2. עט או עפרון 3. 10 דקות פנויות לפחות בתחילת היום (בוקר, אפשר שעות הבוקר המאוחרות, אבל לא צהריים למשל) המתכון: 1. יושבים בנחת בתנוחה נוחה מאוד, עם מרחב אישי והרגשה בסיסית טובה ונינוחה. מגיעים למצב שיכולים גם לרשום בנוחות וגם לחשוב בנוחות על כל מה שהולך להיות ולקרות היום.
2. חושבים מעט על היום הצפוי. אבל רק קצת. בזיקה קלה ולא יותר. 3. לוקחים את גיליון הנייר ורושמים מתחת לכותרת "היום שלי", רשימה שמייצגת במידה כלשהי את היום הקרב ובה אלינו. זאת יכולה להיות רשימה קצרה מאוד, עם שתי שורות בלבד ("עבודה" ו"בית" למשל...) אבל זאת יכולה גם להיות רשימה ארוכה מאוד, עם עשרות פריטים כרונולוגיים. 4. מתבוננים ברשימה שנוצרה לה לפנינו ושואלים את עצמנו: "זה היום שאנחנו חפצים בו?" 5. מזכירים לעצמנו שאנחנו השליטים והמנהלים הבלעדיים של היום שלנו, של החיים שלנו, של כל דקה ודקה שלהם! 6. חושבים מה היינו רוצים להעז להחליט ולעשות ביום הזה שלנו, אפילו אם אין לנו אומץ. 7. מחליטים להרשות לעצמנו להיות מספיק אמיצים בכדי להכיר במה שבאמת היינו רוצים - וגם לקבל את הפחדנות שלנו ביחס לעניין בצורה אוהדת, ללא שיפוט או בזבוז אנרגיה, עם קבלה, הבנה וחמלה. 8. לוקחים נשימה עמוקה ומקבלים החלטה........................ לא משנה איזו החלטה זאת תהיה, זאת כבר בחירה שלנו. בדרך הלוחמים. ב-
השמלה הלבנה

jedi

New member
אני אתאמן בקונג-פו היום

בצורה כזאת או אחרת. כי זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות

קלות

New member
תודה.

אבצע זאת בהזדמנות הראשונה. עכשיו כבר צהרים. (11:53)

נהדר!

אגב, אני חושבת שאת מדהימה. פעם ראשונה בפורום - וכבר כותבת ללא מעצורים. ואפילו עושה תרגילים. כל הכבוד!!! אני מעריצה אותך! לגמרי! מורידה את הכובע בפנייך!

יה-יה

New member
מ ג נ י ב

ראיתי אותה (אותי
) מכל מיני מקומות. כל פעם עלה פן אחר שלה. תמיד עם שיפוט.

קלות

New member
גם אני חוויתי שיפוט כשעשיתי

את התרגיל אז. עכשיו עשיתי שוב את התרגיל וחוויתי דברים אחרים. זה מה שעלה בתוכי נכון לעכשיו: "האם את מנצלת את זמנך באופן נכון כרגע"? "את בטוחה שהישיבה שלך כמו שהיא טובה לך לגב" "את בטוחה שמה שאכלת מקודם מיטיב עמך" "אולי תצאי מהקיבעון שאת נמצאת בו כרגע?" "את עדיין מרגישה שהכל סובב סביבך" "את הולכת להקליד את כל המידע שקיבלת הרגע?!??!?!?!?!" אלו המסרים שקיבלתי. מעניין.

עשיתי אתה התרגיל, דווקא לא עלו כל

כך מחשבות של שיפוט, יותר רצון לראות טוב יותר, ולשים לב לפרטים...

תרגיל באהבה

חשבו על מישהו שממש, אבל ממש, מעצבן אתכם, או מישהו שפגע בכם.
עכשיו עצמו את העיניים וזכרו שגם אתם וגם הוא הנכם חברים. ברמה אנרגטית עמוקה כלשהי, הנכם חלק של אותו שלם... ואתם באיזה שהוא משחק אוהב, גם אם ברמה פנימית עמוקה שאינכם מודעים אליה. היזכרו בכך ובמישור ההוא פשוט היפגשו בכיף, התחבקו, תודו אחד לשני על החלק שלו בהצגה המשותפת... הרגישו את מציאות האהבה המשותפת שלכם.

יה-יה

New member
אני עם דמעות בעיניים

יש לי כבר כמה ימים רצון עז להתקשר לבוסית הקודמת שלי (שזרקה אותי באכזריות, ברוע לב), שכל כך כעסתי על ההתנהגות שלה. רציתי לתבוע אותה (לא נתנה לי את הפיצויים שהגיעו לי לכל הדעות), קיללתי אותה (כן, כן... לא בפניה אמנם, אבל אכן עשיתי זאת) ועוד כל מיני דברים "רעים" שכאלו. בימים האחרונים אני מרגישה צורך להתקשר אליה, להגיד לה שסלחתי לה על כל מה שעשתה לי (והיא עשתה. היא יודעת גם טוב מאד מה היא עשתה). אני לא רוצה להישאר אתה בשום סוג של קשר, אבל רוצה לנקות את מה שהיה לי בבטן. ביני לבין עצמי כבר עשיתי אתה 'סולחה'. נשאר לי רק לומר לה. ושאלה: האם אפשר לומר למישהו שסלחתי לו, כשהוא בעצם לא מקבל את העובדה שנפגעתי. נפגעתי (כן, בחירה שלי
), כעסתי, ניקיתי ת'בית, סלחתי. מה היא קשורה לכל זה? למה זה מעניין אותה? כשעשיתי את התרגיל, ממש התרגשתי. באת בזמן, השמלה הלבנה, בדיוק בזמן.

למעלה