תרגילי טכניקה

noamgot

New member
תרגילי טכניקה

אהלן
לאחר כ-11 שנים של נגינה (און אנד אוף), כש-6 מתוכן עם מורה, אני מרגיש קצת תקוע מבחינה טכנית.
המורה שלי ב-4 השנים האחרונות (מתוך ה-6, כיום אני לא לומד עם מורה) היה מורה נפלא שקידם אותי רבות, אך לא בתחום הטכניקה של הגיטרה החשמלית, כך שאני מרגיש חסך מסוים...
כמובן שאין תחליף לעבודה עם מורה צמוד וכו' וכו'.... אבל מה שהזמן שלי מאפשר כרגע זה לימוד עצמי.
לעניינינו:
אני מחפש תרגילים (אפשר בכתב או בוידאו) לשיפור הטכניקה. דברים שברור לי שאני רוצה לשפר: מהירות (תוך שמירה על דיוק) ומתיחה עם ויברטו. זה לא שהשאר מושלם, אבל אלה שני דברים שכרגע חשוב לי להשתפר בהם.
אני אשמח אם תתנו לי קישורים לדפים או וידאו שעובדים על הדברים הללו (ואם יש עוד דברים שלדעתכם שווה לעבור עליהם - תפאדל), רצוי משהו שאתם עבדתם איתו ויודעים לומר שלאחר זמן מה בהחלט שיפר לכם את הטכניקה.
תודה
נעם

היי

אחד הדברים שאיתם אני מתחיל עם כל התלמידים שלי זה לנגן בעמידה,
באם יש לך בעיה עם זה או אין לך רצועה עדיף להחזיק את הגיטרה בין הרגליים ולא על רגל אחת.
הרעיון הוא להביא את צואר הגיטרה לצד הימני של הגוף כמו שתמצא כאשר אתה בעמידה

נגינה בישיבה היא אחד ההרגלים שהכי פוגעים בטכניקה
משום שהיציבה של היד השמאלית (בהנחה שאתה ימני) היא שגויה, ןבה אתה מפעיל סדרה של שרירים וגידים שפוגעת ביכותך להתקדם.

במהלך התרגיל השתדל לשמור על כף היד והאצבעות שלך בקו ישר ככל שניתן לזרוע ולא ליצור כיפוף כלשהוא.
כיפוף של כף היד יוצר חיכוך רב יותר של הגידים ותנועה ארוכה יותר של השרירים.

תרגיל נהדר ובסיסי ביותר לחיזוק כל האצבעות ומבטיח לך שיפור משמעותי בטכניקה תוך מספר שבועות היא חזרה כרומטית:
ארבע אצבעות למיתר (ישרות ככל שניתן לזרוע) מהשריג הרביעי במיתר השישי (לה במול) ירידה כרומטית עד השריג הראשון (פה) ולאחר מכן ירידה למיתר הבא ושוב ירידה כרומטית עד המיתר הראשון
אחר כך במיתר הראשון מעבר לשריג החמישי (לה) ירידה כרומטית עד השריג השני (פה דיאז) ועליה למיתר השני וכך עד לשריגים הגבוהים ביותר שתוכל להגיע בגיטרה שלך וחזור למטה.

את התרגיל גם אני עושה עד היום כחימום ומשפר אותו אחר כך בכל מיני וריאציות כמובן שללא מטרונום התרגיל חסר ערך לחלוטין - תוכנה מומלצת למכשיר סלולארי היא
Drums Beats חינאמית אך כל מטרונום שתוכל ביום אחד לעבוד על קצב 80 אח"כ 100 אח"כ 90, 120 וכו
מקווה שתצליח לעמוד בזה ומקווה שזה יעזור לך - אני בטוח שתודה לי אחר מספר שבועות.

לגבי מתיחות וויבראטו זה סוג שונה לגמרי של תרגילים וישנם מספר טכניקות לכך

noamgot

New member
ויבראטו במתיחה

אפשר דוגמה לתרגילים שישפרו את זה?
ואשמח לשמוע עוד מחברי פורום מנוסים (ידוע לי שיש פה לא מעט מורים...).

אגב, תהיתי אם יש פה עוד אנשים שחוו אחרי מספר לא מועט של שנות נגינה את אותן תחושות שאני חווה...

יוסיחן78

New member
ויבראטו זה משהו שקשה להסביר עם מילים...

קודם כל תוודא שאתה שולט במתיחה.
בכל מתיחה - תראה שאתה מגיע לצליל היעד שלך - אם זה חצי טון, טון או טון וחצי.
תראה שהכל נקי - שהאצבעות לא נתפסות במיתרים אחרים. שכל המיתרים שאתה לא מנגן - חסומים ע"י יד ימין/שמאל/שתיהן. תראה שאתה עושה את זה בקלות ע"י שימוש בכף היד ולא רק באצבעות. ותעזר באצבעות אחרות. זה משהו שעם טכניקה נכונה אמור לבוא בקלות בסופו של דבר.
ב-Bend, תרגל הגעה לצליל היעד במתיחה איטית, מתיחה מהירה, ו Pre Bend. נסה להגיע לצליל במתיחה ולחסום את המיתר, כלומר בנד "מקוטע". תרגל גם Bend and release.

מומלץ לנגן את צליל היעד לפני ואחרי כדי לדעת איפה המטרה שלך לעומת לאן הגעת. ממש נוח לשמוע את זה אם עושים בנד של טון על מיתר 3 ומנגנים על מיתר 2 שני סריגים מתחת. לבנד של חצי טון - שלושה סריגים מתחת. אפשר גם על אותו מיתר - נגן סריג 13 על מיתר 3, ואז תמתח באותו מיתר את סריג 12.

רק אחרי שאתה שולט בזה ומגיע במדוייק לצליל (לוקח זמן):
נסה למתוח, להגיע לצליל, לשחרר מעט (רבע טון נגיד), לחזור לצליל. ותתחיל ממש ממש לאט. אחרי שעבדת על זה הרבה ואתה מרגיש שאתה בשליטה - לאט לאט תגביר את המהירות. יש כל מיני סוגים של ויבראטו, אחד הכי יפים זה כזה שמתחיל לאט ובכל בנד המהירות עולה.

ותזכור - שויבראטו לוקח המון זמן עד ששולטים בו... שנים לפעמים, עד שמפתחים ויבראטו טוב. אבל אם תמקד את האימון בזה אין סיבה שזה יקח הרבה זמן.

עוד טיפ: תקשיב לאיזה סולו שאתה אוהב, תחתוך ממנו עם תוכנת סאונד פשוטה את החמש שניות שמכילות את הויבראטו, ונסה לנגן עם ההקלטה ולתפוס את הטיימינג.

בנוסף לדבריו של ידיד המלומד

הכי חשוב לדעתי הוא אחיזה נכונה של הצוואר בכדי שתוכל
להעביר מספיק כח לאצבעות.
באחיזה כמו של גיטרה קלאסית - כשהאגודל באחורי הגריף
אין מספיק אחיזה בכדי להעביר מספיק אנרגיה לאצבעות,
ולכן לקבלת ויברטו במתיחה תצטרך לחבוק את הצוואר עם
כל היד, זה מאוד יקל על העברת הכח.

><>

העניין במתיחות שחייבים להפעיל כח

לכן חשוב באיזו גיטרה אתה מנגן?
האם בצעת שיוף סריגים ומה גודלם? מהו עובי המייתרים שאתה משתמש והאם לגיטרה גשר צף?

כל אחד מהגורמים האלו משפיע על הכח שאתה צריך להפעיל על מנת להוציא את הצליל שתה רוצה
אם אתה אוהב לעשות הרבה מתיחות כמוני תדאג לשייף את הסריגים, שיהיו גדולים מספיק לאצבעות שלך ואם אפשר שיהיו מ- Stainless steel
כי העובדה העצובה היא שלא עם כל גיטרה ניתן להגיע לביצועים שרוצים. לי קשה לנגן את Little wing עם איבנז וסולואים של דיימ בסטראט

בתרגיל הקודם היד ממשיכה את הזרוע בקו כמעט ישר והכח המופעל הוא מינימלי,
לעומת זאת במתיחות חייבים להפעיל כח.
שלמדתי ב-MI ניק נולן לימד להשתמש בכמה שיותר אצבעות במתיחות ומהמיתר השלישי (רה) יש למתוח כלפי מטה בכדי להפעיל שריר גדול יותר

עם צווארים עבים יותר כגון גיבסון הויבראטו כלפי מטה נעשה הרבה יותר קל

הנה תרגיל מעולה
אתה מכיר את המתיחה מהמיתר השני (סי) תוך כדי החזקת המיתר הראשון (מי) ?

אצבע האינדקס על מיתר מספר 1 בסריג 12 (מי גבוה) תוך כדי מתיחה של מיתר מספר 2 מהסריג ה-15 רה עד למי עם ויברטו
3 אצבעות מותחות ואחת נשארת במקום.
נסה לרדת את סולם מי מינור או ירידה כרומתית תוך כדי ויברטו עם מטרונום
לגבי מתיחות כפי מטה של מיתר מס 2 (רה)

אני עובר עם מטרונום על המיתר ומותח את סולם מסוים מתיחות של טון וחצאי טון בקצבים של 2 - חצאים 4-רבעים 8-שמיניות וכו

אך הזהר לא לבצע מתיחות לפני שביצעת חימום מלא!
במידה והפעלת יותר מידי כח שחרר מיד את היד ונער אותה קלות
אם אתה חש בכאבים הפסק מיד לנגן והמשך אחרי מנוחה של יום יומיים

DC400

New member
מז"א לא ניתן להגיע לביצועים?

בוא נניח את הסאונד בצד לרגע, אם זה נובע כי יש לך בעיה עם צאוור מסויים , זה כי היד שלך לא מתאימה , למישהו אחר זה יכול להתאים כמו כפפה בשביל לנגן הנדריקס.

למשל ,פינגרבורד שטוח למשל יכול לעזור בנגינה מהירה אבל זה לא כלל ברזל שכל הנגנים יעדיפו רדיוס 16" על פני צאוור CBS בשביל לנגן משהו מהיר.

אני מתרחק מכללי ברזל בכל הקשור למוזיקה -

כל אחד נהנה עם מוזיקה בדרך שלו

מהיום הראשון אני מסביר לתלמידי כי אני מלמד טכניקות מסוימות אך אין הן כלל ברזל והם חופשיים לבחור את הדרך שקל ונוח להם לנגן
להפך יש לי תלמיד שכבר פיתח טכניקה משלו לנגן ללא מפרט - אני מאוד אוהב את הטכניקה שלו והוא כישרון טבעי
אם לתלמיד שלי לא נח לנגן קטע מסוים עם הזרת אני מלמד אותו לנגן זאת עם האצבע השלישית
למשל יש לי תלמיד עם אפיפון לס פול והוא מאוד מתקשה לנגן איתה את הדברים שהיה רוצה כגון איירון מיידן, דרים ת'יאטר

נתתי את ה-2 סנט שלי לבחור ששאל לגבי תרגילים לפיתוח טכניקה של מתיחות, הוא אוהב לעשות מתיחות עם ויברטו שזה אחד הדברים האהובים גם עלי

עכשיו אם נח לך לנגן הנדריקס עם איבנז אז סבבה
אני הייתי בוחר בסטראט בכל פעם

קומרפי

New member
למה כפול?!

אני קומרפי ,השני. יציר אהבם של, קומונצי ומקמרפי
חבר עליון ,באגודת הקומפוזיטורים הבינלאומיתת

קומרפי

New member
קנאה במי?

למרות שאתה, צודק!!
אני מכיר ,איזה מישהו ששוקל איזה 200 קילו והוא, ממש קנאי
אבל יכול להיות גם ,שזה קשור בעובדה ש,הוא טוחן סטייקים כל היום

eran377

New member
אני עדיין תוהה

אם מדובר בטרול הכי משעשע שהיה בפורום הזה או שבאמת הבחור צריך אישפוז בכפייה.

מקמרפי1

New member
באמת חבל

חבל שאתם מגיבים ככה
הייתם יכולים ללמוד במקום שנאת החינם הזו

למעלה