תרגילי דרמה (בערך)

sihaya

New member
תרגילי דרמה (בערך)

בתרגיל הזה נזכרתי בגלל שמיכל אמרה שהיא קרה את הספר פסיכודרמה... זה בעצם תרגיל בפסיכו דרמה והוא לא עונה כ"כ למטרות שהצבת בן .. אבל הוא חביב ... אז חשבתי לעצמי לכתוב אותו בנתיים ..... מתחלקים לשלשות מישהו יושב ומאחורין משני צדדיו באותו קו יושבים שני אנשים ... האיש שיושב מקדימה צריך "לכתוב מכתב" למישהו שיש לו איתצו נושאים לא פטורים או שיש לו משהו להגיד לו על משהו שפגע בו או משהו והוא מעולם לא אמר ואז האנשים שמאחורה צריכים כל אחד בתורו להגיד את התגובה של האיש שאליו נכתב המכתב ואחרי שנים האיש השלישי בוחר את התגובה שבאמת הכי התאימה ככה עושים את זה כל השלושה ואחרי זה מציגים את הפגישה של השניים אחרי המפגש שהכותב הוא עצמו אחד מהשנים הוא הנמען והשלישי הוא "המחשבות האמיתיות" של המוען ... זהו מקווה שהייתי ברורה נטלי :) כשאני עשיתי את התרגיל הזה דווקא מאוד נהינתי מהקטע של המשחק בכלל אבל אני לא כ"כ מתחברת לטכניקה הזו של פסיכודרמה כחלק מכניסה לדמות אבל זה לא קשור לפה:))ביי נטלי:))

אשכר

New member
אני חושב שזה ממש קשור

כל מה שקשור במשחק ודרמה: זה עוזר לנו להזיז בצעדים קטנים, אבל באופן יסודי את נקודת התפיסה שלנו.

לפני שנים לא מעטות

היינו נפגשים אני ושתי ידידות טובות (כשמדי פעם הצטרפו אנשים נוספים), באופן קבוע, לתרגול הדדי של דרמה. פעם בשבוע למשך שלוש שעות, כל אחד מאיתנו היה מנחה את עצמו ואת האחרים למשך שעה אחת, לגבי תרגילים וכולי. היה מדהים!!! נמשך כמה חודשים!!! סייע לי מאוד לנתק את נקודת התפישה שלי מקבעונות ישנים ולעשותה זורמת וגמישה יותר. מאז אני מ-א-ו-ד אוהב תרגילי דרמה, אפילו עוד יותר משאהבתי לפני כן. אוהב בן

deep ocean

New member
אחלה תרגיל!- פסיכודרמה

הזכרת לי את זה שיש לי רצון חזק להשתתף בפסיכודרמה שוב!!! השתתפתי בקורס פסיכודרמה במסגרת לימודי תואר ראשון, וזה היה מדהים!!! שם סיפרתי לראשונה לתלמידים בכיתה על הסרטן!!!!! זאת היתה הפעם הראשונה שאמרתי את המילה סרטן בקול זאת הייתה הפעם הראשונה ששיתפתי אנשים "זרים" (לא חברים טובים) בזה! החוויה להיות בעמדת הפרוטגוניסט הייתה ממש חזקה!! ידעתי מהשיעור הראשון שאני רוצה להיות שם, אבל לקחו לי כמה שיעורים לאזור אומץ ולבחור להיות בעמדה הזו. יש מקום בפלורנטין שהמנחה שהעביר את הסדנה בלימודים שלי מעביר שם סדנטת קוראים לו עודד נווה (הוא מדהים). מכירה? בכל אופן, אני אצטרף לאחת הקבוצות בקרוב :) למי שמתעניין בפסיכודרמה אני אכתוב ממש כמה מילים שכתובות בספר, אין לי כח לפרט: (אני יכולה להשאיל את הספר למי שירצה להעמיק ולקרוא) "מושגי יסוד בפסיכודרמה: א. הספונטניות-הספונטניות היא הרעיון המרכזי בהשקפת העולם של מורנו. הספונטניות לדידו היא כוח הפועל בהווה ומניע את הפרט ´לקראת תגובה הולמת במצב חדש ותגובה חדשה על מצב ישן´. היא המקור לעשייה בונה, לעשייה שבה הפגיעה של האדם בעצמו ובזולת תהיה מזערית. מורנו ראה בספונטניות את תשתית שמחת החיים של האדם. ב. היצירתיות-העשיה היצירתית קשורה תמיד לספונטניות. פעולות יצרתיות יכולות, כמובן, לבוא לידי ביטוי בעשייה אמנותית, אבל בהחלט גם בעשייה היום יומית. ג. מחסומים-מנגנוני ההגנה מרחיקים את הספונטניות מאיתנו. החמסומים עוצרים את ´המעיינות´ הזורמים בנו. ד. רעב לפעולה-בדרך כלל אין המחסומים מדכאים בנו את הכמיהה לפעולה. מורנו קורא לכמיהה זו ´רעב לפעולה´. (פה מגיע הסבר ארוך, אין לי כח להדפיס). {{{{{פה מגיע הקשר להודעה שלך לגבי התרגיל}}}}} ה. החימום-לפני כל פעולה ופעולה מתעורר בנו מנגנון שמורנו קורא לו "החימום". מורנו מייחס חשיבות עצומה בפיתוח תהליכי פעולה ספונטנים ויצירתיים. החימום עצמו הוא תהליך פסיכולוגי וביוכימי, המכין אותנו לביצוע פעולה. ו. המתניעים-האמצעים האחראים לעידוד מנגנון החימום ולשמירתו הם המתניעים הפיזיים והמנטליים, הקשורים אלה באלה ומשפיעים אלה באלה. המתניעים הפיזיים באים לידי ביטוי בהליכה, בדיבור, בנדימה וכד´. המתניעים המנטליים מורכבים יותר: חלקם נפשיים, כגון ציפיות, יוזמות, חרדות ועוד, וחלקם חברתיים, כגון ערכים חברתיים, דרישות חברתיות וכו´ וכו´ (אין לי כח להדפיס). ז. מוצר חברתי שמור-אין לי כח להדפיס. ח. התפקידים-כל אדם מבטא בו זמנית פנימה והחוצה עשרות רבות של ´תפקידים´. ט. מפגשהמפגש הוא אותה הידברות בין ה´אני´ וה´אתה´, שבה השניים מכוונים זה לזה ומנסים לקבל זה את זה. בלב המפגש בין השניים עומדות היצירתיות והספונטניות. אין לי כח להמשיך.... י. הקבוצה. יא. פעולה בכל אופן הבנת כבר שאין לי כח להדפיס :))) תרגיל שעברתי בפסיכודרמה שהיה ממש שחזק- זה היה התרגיל המסכל של הקורס, שהצליח עקב עבודה קבוצית אינטנסיבית וארוכה. לא ניתן היה למשל לבצע את זה בפגישה הראשונה או השנייה. כל אחד הסתובב בחדר על דף תלוי מאחוריו. כל אחד התבקש לכתוב לאדם בחדר מה הוא היה נותן לו (תכונת אופי/או כל דבר אחר) ומה הוא היה לוקח ממנו!!! זה היה מדהים!!!!!!! אחרי שכולם כותבים לך אתה פתאום רואה אם יש קווים מאפיינים למשל-כמעט כולם 98% כתבו שהיו לוקחים ממני אופטימיות ו- 98% כתבו לי שהיו נותנים לי שלווה ורוגע זה מדהים!!! :) אתה מגלה מה באמת חושבים עליך וזה תרגיל נהדר שאפשר לעשות אותו גם במפגש פורום לוחמים :) טוב עד כאן יאללה אין לי כח הורים שלי יצאו מהבית ואני הולכת לנצל את זה :) חברה שלי הייתה איתי עד עכשיו היה לי ממש כיף איתה היא באה אלי באופן ספונטני :))) מחר אני מתחילה ללמוד-יום ראשון ללימודים!!!! אההההההההה קצת מפחיד! נשיקות מיכל

deep ocean

New member
למי שאין כל לקרוא את הכל

אז שיקרא רק את התרגיל שכתבתי בסוף :) זה מתחיל בהתחלת השורה, די בסוף ההודעה במילים: "תרגיל שעברתי בפסיכודרמה שהיה ממש שחזק" תהנו! מיכל

deep ocean

New member
הממממממממ ../images/Emo32.gif

מחר היום הראשון שלי ללימודים ואני קצת חוששת אבל זה יעבור :))) אהההההההההההההההההההההההההההההה אנשים חדשים חוויות חדשות מקום חדש קורסים חדשים מרצים חדשים הסתגלות שינויים היה לי פחד מהלא נודע ואז דיברתי עם חברה שלי ואמרתי לה שאני מפחדת מהלא נודע והיא אמרה לי-עכשיו אנחנו הולכות בים ואנחנו גם לא יודעות אם נגיע לאוטו אולי נמות בדרך? אז כרגע את לא חוששת כי את לוקחת כמובן מאליו שנגיע לאוטו אבל זה לא מובן מאליו לא ניתן לצפות את העתיד הסכמתי איתה ואמרתי לה שנכון אני לוקחת כמובן מאליו ובגלל זה אני לא חוששת כביכול ממה שיקרה אז היא אמרה או שאת לא חוששת או שאת פוחדת כל הזמן תחליטי מה הדרך בה את רוצה לבחור אמרתי לה-כמובן לא לחשוש אז היא אמרה-אז זהו, זה פשוט מאד :) הייתה לי שיחה ארוכה איתה והיא מאד עזרה לי!!!! היא מקסימה אני אוהבת אותה עכשיו אני בהרבה פחות חוששת אבל נשארו כמה זרעים של חשש אבל יהיה בסדר....... :)

sihaya

New member
מיכל

את כזאאת מדההההההההיימה!! :)) בהצלחה מחר:) נטלי

deep ocean

New member
תודה מתוקה!!

גם את מדהימה!!!!! היה מאד כיף לקבל את ההודעה שלך היא באה בדיוק בשנייה הנכונה
אוהבת

אשכר

New member
מיכל מתרגלת סיכול

אחלה תרגיל. לא רואה איך אני מיישם את זה בעבודה שלי
, אבל אפשר לנסות בהזדמנות. א. מה זה פרוטגוניסט? ב. נשמעת מעניינת החברה שלך. ג. ממה את פוחדת? ד. את פוחדת למות?

deep ocean

New member
תרגיל מסכל=תרגיל מסכם!!!!

חהחהחה... :) פרוטגוניסט-"במהלך החימום יכול להתבלט משתתף אשר הנושא שלו יעובד לפסיכודרמה והוא יהיה ה´הגיבור הראשי´ של הפעולה-זהו הפרוטגוניסט. לעיתים תרגילי חמיום מובנים כך, שהפרוטגוניסט הוא תוצר מכוון שלהם. לעיתים הפרוטגוניסט צץ במהלך שיחת הפתיחה של השמתתפים, בין אם יש תרגיל חימום ובין אם אין. ייתכן, למשל, שאחד המשתתפים יציע במישרין נושא לעבודה. הוא יאמר, למשל: ´אני מרגיש כבד לאחרונה ואני רוצה לנסות ולהקל על עצמי בעזרת הפסיכודרמה´, או: ´חלמתי חלום מוזר בלילה ואני רוצה לראות מה הוא אומר לי´. הפעולה: בחירת הפרוטוגוניסט מסמנת את המעבר מן החימום הקבוצתי אל החימום האישי של הפרוטגוניסט, הנכלל בתוך הפסיכודרמה עצמה. תם חלק ´החימום´ ומתחיל ´הפעולה´. מעתה מתרכזים הכל בהתפתחות הפסיכודרמה של היחיד (הפרוטגוניסט). מטרת צעדי החימום בשלב זה היא להפחית במידת האפשר את חרדותיו של הפרוטגוניסט, לעודד את הספונטניות שלו ולתת לו תחושת ביטחון שיש לו שליטה במה שקורה כאן. גם חברי הקבוצה מושפעים מן המעבר בין שני חלקי המפגש-בחימום הקבוצתי והפעולה-ובשבילם שלב זה של חימום הפרוטגוניסט משמש כגשר בין השניים. תפקידיהם מעתה יתחלקו לשניים. חלק מהם ישתתף באופן אקטיבי בדרמה כאשר ייבחר על ידי הפרוטגוניסט לגלם דמויות מסיפורו (או רגשות מסיפורו). חלק אחר יהיה פאסיבי ויתפקד בעיקר כצופה. עם זה, צופה ברגע אחד יכול ברגע הבא לגלם דמות, כי אין לדעת מי ייבחר או מי ייתבקש לפרוש ובאיזו סצנה. מיד עם היבחרו מוזמן הפרוטגוניסט על ידי המנחה לצאת ממקומו ולבוא אל משטח הפעולה (לעיתים זו במה ממש). בחלק זה נרקדם היסוד ליחסים בין הפרוטגוניסט למנחה שלו, ולכם על המנחה למצוא דרכים לעורר אמון הדדי בין שניהם. בקיצור אני הולכת להשתתף בקבוצה כזאת בקרוב אם למישהו זה נשמע לו מעניין אני יכולה לתת לו את הפרטים לגבי המקום הזה שאני אלך אליו (טלפון, כתובת וכו´). באהבה מיכל אה אשכר-לגבי חברה שלי כן היא מעניינת, מדהימה, חכמה, מקסימה, עמוקה ונהדרת! יש הרבה ממש ללמוד ממנה! ממה אני פוחדת-כבר ציינתי את זה בהודעה הקודמת (מהלא נודע) כרגע פחות פוחדת...אבל שיהיה. פוחדת למות? ממש לא כולנו נמות מתישהו אני לא ארצה להתייסר ולסבול אבל המוות עצמו לא מפחיד אותי :)

soulbird

New member
מחר יום ראשון בלימודים

עולה לשנה ג´ קצת חוששת הרבה תוהה זו תהיה שנה עמוסה גם לימודים גם עבודה ועוד אלף ואחד דברים שיש לי . מקווה שאני אעמוד בזה. טוב להולכת לעשות סידורים אחרונים נב אני חושבת שחששות ליום הראשון זה טיבעי בהצלחה לכל החוזרים לספסל הלימודים מחר

deep ocean

New member
הי מתוקה-ח ש ש ו ת

קודם כל, שיהיה לך המון בהצלחה! דבר שני-ברור שחששות זה דבר טבעי השאלה איך מתמודדים איתם מה המינון שלהם וכמה זמן הם נשארים... פחד זה מנגנון חיובי של הטבע כאשר אנו מפחדים הגוף נכנס למצב פעולה של FIGHT OR FLIGHT פחד יתריע אותנו ממצב מסוכן תארי לך אדם שלא יפחד אף פעם-הוא ילך בסימטה חשוכה אפילו אם הוא יראה חבורה עם אלות ואקדחים פחד זה מנגנון חיובי אבל הבעייה שלנו, בני אדם, שכבר פיתחנו את הפחדים יותר מידי יש פחד חיובי אבולוציוני אבל יש לנו גם המוני פחדים שלא עוזרים לנו/מקדמים אותנו אין לי בעיה שאני חוששת אבל השאלה מינון ביום הראשון ללימודי תואר ראשון לא ישנתי כל הלילה זה לדעתי לא דבר רצוי! :) אבל קצת לחשוש בסדר כולנו בני אדם אפשר לחשוש אבל אם נדע ונאמין בזה שנצליח להתגבר על הכל נסתכל על החשש ולא ניתן לו יישות משל עצמו זה גם תקף לגבי עוד דברים בחיים למשל-מישהו יכול להגיד לי:"יא מגעילה, יא רעה, יא דפוקה" אני יכולה להסתכל על מה שהוא אמר לדעת שזה לא קשור אלי פשוט להסתכל ולהמשיך הלאה אבל מישהי אחרת יכולה להקשיב ולקחת את זה קשה ולהעלב אז הכוונה שלי-שרצוי להסתכל על דברים אבל לא ישר לתת להם קיום עוד דוגמא- אני יכולה לבקש משהו ממישהו ואז אני ארגיש מאוכזבת אני אתבונן בתחושות שלי אבין אותם ואמשיך הלאה מבלי לשקוע בהם אפשר להתבונן אותו דבר עם החשש אני מתבוננת כרגע בעצמי אוקיי יש לי חששות בסדר אבל אני לא נותנת להם קיום הרי אני יכולה לראות את החששות ולהילחץ ולפחוד ולא יודעת מה אבל אני יכולה לראות את חששות ולהגיד אוקיי אני קצת חוששת כרגע זה בסדר יהיה בסדר :) באהבה מיכל

deep ocean

New member
ואם זה לא היה מובן

אני מסכימה איתך חששות זה טבעי השאלה איך מתמודדים איתם כל מה שכתבתי לא נועד לבקר אותך/ללמד אותך רק כתבתי דברים שאני מרגישה כתבתי אותם בעיקר אל עצמי... :)

deep ocean

New member
עוד 2 דברים שעודדו אותי

חברה שלי עזרה לי גם בהם: 1. אני חופשייה כציפור-אני לא מחוייבת להישאר בלימודים, במידה ולא אהנה-אני יכולה לפרוש מתי שרק ארצה-ולפיכך אין לי ממה לחשוש. 2. שאלה למיכל: האם בעבר חששת כאשר התחלת ללמוד תואר ראשון? תשובה ממיכל: כן מאד שאלה למיכל: האם החששות שלך התגשמו? תשובה ממיכל: לא, ההיפך-הצלחתי! אז נכון ששום דבר אינו ידוע זה שהצלחתי בעבר - לא מבטיח לי הצלחה בעתיד אבל עדיין זה מיקם את החששות במקום שמתאים להם = מציאות מלאכותית החששות קיימים רק במוחי הם קיימים שם ללא הצדקה הם קיימים עוד לפני שהתנסיתי בסיטואציה-אז איך אני נותנת להם קיום עוד לפני שהתנסיתי בסיטואציה? זה אבסורד! בקיצור-הם קיימים למען הזנה של עצמם בלבד ואפשר לוותר עליהם בשביל הזנה אני אלך לאכול גלידה ולא אאכיל את עצמי בדברים שלא עוזרים לי :)

הודעותייך מדהימות לחלוטין

והחברה הזאת שלך מדהימה לחלוטין ואת מדהימה לחלוטין.

אם מופיעים אנשים בסמטה חשוכה

יכול הפחד להגן עלינו על-ידי כך שנפחד (מלהיפגע) במידה מספקת בכדי שלא ניפגע (כי נברח) ויכולה האהבה להגן עלינו על-ידי כך שנאהב את עצמנו במידה מספקת ככדי שלא ניפגע (כי נברח) תמיד יכולה האהבה להחליף את הפחד אין מצב שבו הפחד הוא הכרח ועם זאת הפחד תמיד שם כמו שהכאב תמיד שם.

deep ocean

New member
אני התכוונתי לזה

שלמשל יהיו לנו 2 דרכים: דרך א´ ללא אנשים דרך ב´ עם אנשים שמחזיקים אלות ורובים אז במידה ולא היה בנו דבר שנקרא "פחד" היינו הולכים או בדרך א´ או בדרך ב´. בגלל שיש לנו דבר שנקרא "פחד" נעדיף ללכת בדרך א´ מין הסתם. הי אנשים don´t get me wrong here אני לא ממליצה לכם לפחד אני אומרת שפחד התחיל באופן אבולוציוני בכדי להגן עלינו זה שהוא התפתח לכיוונים דפוקים......זה כבר סיפור אחר :)

יש לנו שתי דרכים.

דרך א´ ללא אנשים דרך ב´ עם אנשים שמחזיקים אלות ורובים אם יש בנו אהבה אנחנו לא נלך בדרך ב´ כי אנחנו לא רוצים להיפגע. אנחנו לא פוחדים להיפגע אבל אנחנו אוהבים את עצמנו ולכן לא נרצה לפגוע בעצמנו על ידי כך שנלך בדרך ב´. אל תביני אותי לא נכון, אני לא שופט אותך או אומר שאת מטיפה לפחד. אני רק אומר שהפחד לא מגן עלינו טוב יותר מאהבה ושבכל מצב ומצב האהבה מגינה לנו טוב לא פחות מהפחד (אם לא יותר). לדוגמא, במקרה של א´ ו-ב´, הפחד היה גורם לנו לנוס על נפשנו בחוסר בטחון שהיה עלול להביא להתקפה ולכך שיבחינו בנו כי לא היינו חושבים בהגיון - והמנוסה היתה מהירה ומפוחדת. האהבה היתה גורמת לכך שננוס על נפשנו בבטחון היינו חושבים בהגיון והמנוסה שלנו היתה יעילה יותר. הפחד היה גורם לנו להילחץ ולפעול בצורה לא יעילה האהבה היתה גורמת לנו להיות שקולים ולנהוג בתבונה כי אנחנו אוהבים את עצמנו ולא רוצים להיפגע. חשבי על כך: למה שננוס בהיסטריה? לנוס אני מבין - אבל למה ההיסטריה? רק בגלל הפחד! רק הפחד היה גורם לנו להיות היסטריים! האהבה היתה גורמת לנו להיות נחושים ומהירים וקפדנים וזהירים ולעשות הכל בצורה הכי מושלמת ונקיה כדי לא להיפגע שם! אוהב, בן

deep ocean

New member
המממממ

לא חשבתי שאתה שופט אותי חשבתי שלא הבנת אותי :) אוקיי אתה מתייחס אל זה כאהבה לעצמנו ההסבר שלך נשמע הגיוני מאד אבל אני אצטרך לחשוב על זה מחר אולי בדרך ללימודים ולבדוק סיטואציות לפי פחד ולפי אהבה זה יהיה מעניין :)

לא, לא "אל זה" אני מתייחס כאהבה!

הדבר שאליו את התייחסת הוא פחד - ללא ספק. פחד מלהיפגע, פחד מכאב וכולי... אני מתייחס למשהו אחר: אל האהבה שלנו לעצמנו. אם אני רואה בסמטה א´ שאין אנשים ובסמטה ב´ שיש אנשים עם אלות ואקדחים אז אני יכול לבחור בסמטה א´ בגלל פחד או בגלל אהבה. מספיק שיש לי את אחד משניהם - ואני אבחר בסמטה א´. אם יש לי רק פחד - אני אבחר בסמטה א´ מתוך מנוסה בלתי יעילה. אם יש לי רק אהבה - אני אבחר בסמטה א´ מתוך מנוסה יעילה. עכשיו את מבינה את כוונתי? אני לא לקחתי את הדוגמא שלך ואמרתי: "לא נכון - זאת פעילות מאהבה ולא מפחד". לא ולא! בדוגמא שלך, המניע היה פחד. אני רק ציינתי שהפחד לא הכרחי כדי להגן עלינו במצב כזה - להיפך! אם אהבה היתה באה במקומו ההגנה היתה טובה יותר, שלמה יותר, אפקטיבית יותר. שלך באהבה, בן

למעלה