תרגילים

softouch

New member
תרגילים

אילו תרגילים הכי מומלצים לחיזוק הישבן וארבע ראשי? יש לי במכון מכשיר של דחיקת ירך, משהו כזה. שדוחפים בכל פעם עם אחת הרגליים לאחור, מוט שמחובר למשקולת.
איך אפשר לגרום לניפוח הישבן ואיזור הרגליים שמעל הרגל?
כמה חלבון במינימום צריך לצרוך מישהו שמתאמן 3 פעם בשבוע? (לא במספר אבסולוטי, אלא ביחס למשקל)
יש לי בעייה שבכל מסילת השרירים בצד השמאלי כאבים (כבר כמה שנים). בברך שמאל (שחיקת סחוס, חריקות כל תנועה קלה), בשרירי הישבן בצד שמאל, בשרירים שצמודים לעמוד שדרה בצד שמאל בחלק האמצע ותחתון. אני מטפלת בפיזיותרפיה, אבל זה כמעט לא נותן כלום..

Bicepsky

New member
ערב טוב.

הייתי ממליץ לך לעשות סקוואטים ומכרעים, פני למדריך להמשך הסבר על ביצועם ובקשר לחלבון - גרם עד 2 גרם לכל קילו בגוף.
בדיוק בגלל זה ממולץ לעשות סקוואט. סקוואט הינו תרגיל שיקומי לברך.

סקאווט

שלום
סליחה?,"סקוואט הינו תרגיל שיקומי לברך" אתה יכול לחזק את העמדה שלך במחקר...
אין תרגילים רעים רק ביצוע לקוי.
כל טוב

MidNight Flame

New member
סקווט משמש פיזיותרפיסטים על בסיס קבוע

לצורכי שיקום ברך.
99% מאותם פיזיותרפיסטים משתמשים בסקווט חלקי ווריאציות של סקווט.

תשובה נכונה אך לא מספקת

שלום
נכון שיש שימוש בסקוואט "חלקי" לשיקום זה ידוע לכל עלמא
אבל סקוואטים ומכרעים (זויות המאמץ בלתי אפשריות לסובלים מבעיות ברכיים)למי שסובל מבעיות ברכיים
זה לא אחראי ולא רציני בלשון המעטה.
יש מקום רב לטעות ועדיף להיות זהיר .
כל טוב

MidNight Flame

New member
קטנוניות לשמה

הוא זכר יופי להמליץ לה להתייעץ עם מדריך שנמצא מולה ולא לעשות שומדבר על דעת עצמה.
אתה רוצה שיהיה רשום בסוף כל הודעה של כל אחד בכל מערכת פורומים שהיא - השימוש במידע באחריות המשתמש בלבד? זה נכון לגבי כל דבר שנכתב כמעט
באותה מידה מישהו עלול להתבלבל ולחשוב שליצור גרעון קלורי אומר לשרוף 4000 קלוריות ביום כי ככה הוא הבין, גם זה לא אחראי מצד כותב ההודעה?

חידוד הענין

שלום שוב
למתאמנת,לא ממליץ לבצע סקוואטים או מכרעים
מה שקטנוני בעינייך הוא בעיניי אחריות מינמלית
כל טוב

MidNight Flame

New member
חידוד לחידוד

למתאמנת - אם יש בעיה מאובחנת רצוי להתייעץ עם הפיזיותרפיסט לפני התייעצות עם מדריך חדר כושר
מה שאחריות מינימלית בעינייך הוא סה"כ תזכורת לאנשים להפעיל שיקול דעת ולבנאדם שיש לו בעיה רפואית זה טריוויאלי.
לא מקבלים כסף על ציון המובן מאליו.

Bicepsky

New member
איש מחשבים .

אני בטוח שאתה מבין בגוגל ויודע לחפש " סקוואט שיקומי" לבד.
יש תרגילים רעים לקבוצות אנשים מסויימת שתחמיר את מצבם. למה
לא המלצתי לה דד ליפט ופשיטת ברכיים ? מאותה סיבה.

softouch

New member
פשיטת ברכיים

המדריך בנה לי בתוכנית תרגילים רגליים:
מכרעים, לחיצה במכונה בישיבה, פשיטת ברכיים , כפיפת ברכיים. (באחד מהם מרימים משקולת מלמטה, ובשני דוחפים מלמעלה). [הוספתי סקוואט על דעת עצמי]
שני התרגילים האחרונים- כואב, ושומעים בכל שנייה של תנועה קנאקים. הוא יודע שיש לי שחיקת סחוס, ולטענתו זה יחזק את השרירים סביב הברכיים. אני לא יודעת עד כמה זה נכון, כי זה כואב. גם מכרעים כואב לי. סקוואט לא, משתדלת לעשות לאט ונכון.

Bicepsky

New member
טענתו הגיונית.

רוב שיקומי הגפיים כרוכים בכאב אבל אני אישית הייתי מעדיף לסבול כאב קטן
מאשר לוותר ולגרום לעצמי התדרדרות המצב.
עדיף טיפול מניעתי מאשר טיפול ניתוחי.

MidNight Flame

New member
אני הייתי נמנע ממכרעים באופן גורף אצל...

כל מי שזה יותר אצלו כאב בברך ומדובר בהרבה אנשים, לא בהכרח בעלי בעיה רפואית מוגדרת.
מעבר לזה, המדריך הוא לא פיזיותרפיסט ורצוי להתייעץ עם אחד במצבים כאלה.
אני לא ממליץ לבצע אף תרגיל שגורם לכאב במפרק כלשהו.

softouch

New member
תודה

הפיזיותרפיסטית שלי ממליצה על סקוואט בווריאציות שונות, לא מכרעים, ולחזק שרירי ישבן, חלשים ודלים מידי=\ וכל מיני תרגילים שעושים בעמידה על בוסו או עבודה עם כדור פידבול כנגד לקיר, ולא בהכרח בתוך מכונה. השאלה האם זה אפקטיבי לעבוד עם כדורים\בוסו ובלי משקולות? מזכיר לי שיעורי עיצוב למיניהם.

MidNight Flame

New member
במקרה של אדם בריא לרוב לא...

במקרה של בעיות ברכיים קטונתי להתווכח עם פיזיותרפיסטית.

softouch

New member
היי

תודה על התגובה

אני עושה סקוואטים ומכרעים. למדתי איך עושים נכון כדי שלא יכאב בברך. מחזיקה מוט אירובי דק (של 4 קג') על העורף לייצוב הגב
אבל מכרעים עדיין כואב לי (רק ברך שמאל). אני עושה בלי משקולות בידיים. והרגלים רועדות קצת בתרגיל. אני אתייעץ עם מדריך שיראה אישית.
ולחיזוק הישבן מה מומלץ? תרגיל הכלב שבעמידת שש מרימה רגל לאחור? זה מרגיש קצת כמו לא לעשות כלום..אבל אולי אני טועה:)

"לחיזוק הישבן"

סקוואט - מבוצע נכון ("על העורף" = לא נכון!) - הינו התרגיל היעיל ביותר לחיזוק שרירי הישבן!

למעלה