תרגילים לחיזוק הבטן

גורגיה1

New member
תרגילים לחיזוק הבטן

שלום הפורום הזה פשוט נהדר, למדתי כל כך הרבה מהשאולות והתשובות שמתרוצצות פה. רציתי לשאול איזה תרגילים מחזקים במיוחד את שרירי הבטן ? תודה אורית

יוגי בר

New member
חיזוק הבטן

היי אורית, וברוכה הבאה לפורום. תרגיל התחלתי שיכול לתרום רבות לחיזוק הבטן הינו רצף 12 התנוחות המכונה: הברכה לשמש. אולם אחת התנוחות הטובות ביותר לחיזוק הבטן הינה תנוחת הטווס- המיורהאסנה (בסנסקריט)נחשבת לתנוחת חובה. זוהי תנוחה די קשה למתחילים ונדרש זמן כדי לשלוט בה. בעקרון התנוחה מתבצעת כך: 1. שבי עם הישבן על העקבים. קחי שאיפה איטית ונשיפה איטית 2. הביאי את מרפקי היד צמודים זה לזה קרובים לחזה- כפות הידיים כלפי מעלה ופשוטות קדימה. 3. כופפי את הגוף, הורידי את כפות הידיים לרצפה בזוית של 45 מעלות כלפי פנים- אצבעות פרושות לרווחה ומורות כלפי הגוף. (ממש כמו רגליים של טווס)ונעלי את המרפקים עם הירכיים משני הצדדים 4. קחי שאיפה והעבירי רגל אחת לאחור ולאחר מכן את הרגל השנייה מה שיוצר מצב שבו החלק הקדמי של הגוף שעון על כפות הידיים והחלק האחורי זקור על קצות האצבעות. 5. כעת, קחי שאיפה איטית והניעי באיטיות את כל הגוף קדימה כך שהוא ישען על כפות הידיים בלבד. והרימי את הרגליים ולאחר מכן את הראש. 6. השארי בתנוחה זו כ- 5 שניות שאפי ונשפי באיטיות. 7. רדי, השעני חזרה על אצבעות הרגליים ונשפי ולאחר מכן נוחי למספר דקות. כל הגוף עומד למעשה על כפות הידיים. בגלל לחץ המרפקים החזק על הבטן כל האברים הפנימיים של הבטן-כבד- טחול- לבלב- כיס המרה והכליות) מתחזקים מקבלים עיסוי מעולה השומר על התפקוד התקין שלהם. שרירי הבטן מתחזקים בצורה יוצאת מן הכלל. העיכול משתפר, תנועת המזון בדרכי העכול והפרשות המעי משתפרות, עצירויות נעלמות. בקיצור: אחלה תנוחה. הערה: רצוי וחשוב ללמוד אותה בעזרת מורה מיומן. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

גורגיה1

New member
ניסיון ראשון

ניסיתי את התרגילים שהיצעתי לי וכך היה. את ברכת השמש אני כבר מכירה, אך תרגלתי אותה יותר מחזורים (בערך 5) את תנוחת הטווס, ניסיתי וממש לא הצלחתי. נראה לי שעדיף ללמוד את זה עזרת מורה כפי שכתבת . תודה אורית

יוגי בר

New member
רוצה להיות טווסית?

היי אורית. תחשבי כמו טווסית.(עם מורה) אין פה כשלון. כל ניסיון מקרב אותך להצלחה. וזה יקרה שלא יהיה צל של ספק בזה. ככה זה עובד. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

feline9

New member
גורגיה...

לא מומלץ להתחיל לעשות תנוחות שאינך מכירה לבד בבית, במיוחד אם הן מורכבות. מטרת היוגה היא לבצע את התנוחות בצורה מדויקת, ונכונה, והסיבה הכי חשובה היא כדי שלא תעשי לעצמך נזק! אתר מומלץ לתנוחות בסיסיות:

יוגי בר

New member
המשך. אנא לכי באיזי.

היי אורית קחי עצה שהיא תוספת חשובה בתנוחה זו ובעצם בכל התנוחות הגופניות ביוגה. "לא תמיד צריך להשלים ביום אחד את התנוחה עד סופה" הקדישי למשפט זה מחשבה מרובה. הוא מאוד מאוד חשוב ולמה? הנה אני מסביר באריכות. הביטי, לכל תנוחה ביוגה יש למעשה שני שלבים. השלב עם ההיבט הדינמי והשלב עם ההיבט הסטטי. במקרה שלנו נתרכז לרגע רק בשלב הדינמי: לתנוחת הטווס- המיורהאסנה שציינתי היו מספר שלבים. נכון? נכון מאוד. למדי ושלטי הייטב בשלב 1- 2 תרגלי רק אותם מס´ ימים כשאת מרגישה שאת שולטת בהם כהלכה, עברי לשלב 3 לעוד יום יומים. ולאחר מכן לשלב 4 עד לשלב שבו את עומדת מצד אחד על קצות האצבעות ומצד שני על קצה הראש.נסי שלב זה שוב לכמה ימים ורק לאחר מכן תנסי להתייצב בתנוחה. ככה זה עם כל התנוחות. וזו דרך בריאה ויעילה מכל הבחינות לעבור שלב לשלוט בו, ולאחר מכן לעלות לשלב נוסף לשלוט בו וחוזר חלילה. מה זה נותןלך? הרבה, הרבה מאוד. את לומדת לשלוט בנשימה את מבצעת את התנוחה בדיוק המירבי את מונעת מעצמך פגיעה מיותרת ולא הכרחית.( וביוגה אפשר להפגע) אז אנא. קודם כל לכי על מורה מיומן במקום לעניין. החלטת בכל זאת לנסות לבד (וכבר הראת זאת) קבלי בטובך את העצה שלי. לכי באיזי. שלב אחרי שלב. אין לאן למהר. אין צורך למהר. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

גורגיה1

New member
תןדה

אני טסה לחו"ל לחודש עד אמצע אוקטובר, וכאשר אני אחזור אני דבר ראשון אחפש מורה ליוגה. ושוב תודה על העצה, אני איישם אותה בתנוחת המחרשה. ובכלל ביוגה.

למעלה