תרגילים לבטן

תרגילים לבטן

שלום לכולם מזמן לא הייתי כאן (סימן שהרגשתי טוב!) אבל הנה אני מתייעצת אתכם שוב (AMI , אני שמחה לראות שאתה עדיין כאן). יש לי בלט דיסק בדיסקים L4-L5, L5-S1 הדיסק לוחץ על העצב שמוביל לרגל וכתוצאה מזה סבלתי משיתוק חלקי ברגל במשך שנה וחצי זה היה לפני כשנתיים. עברתי טיפולי פיזיותרפיה רבים (והתייעצויות רבות אתכם), וחזרתי ללכת. מאז, נכנסתי להריון, וילדתי תינוק חמוד (לפני חודשיים). כפי שחזיתם, הבעיות חזרו בזמן ההריון. אבל זה היה רק לזמן קצר. בחודש שביעי התחלתי שוב לצלוע. אבל ל"מזלי" התינוק נולד באמצע חודש שמיני, וחסך לי חודש וחצי של הדרדרות נוספת. (ולמרות הפגות הוא בסדר!)
אז מה עכשיו? לפני ההריון המשקל שלי היה תקין. במהלך ההריון עליתי 13 קילו. בחודש הראשון לאחר הלידה ירדתי 10 קילו, בלי שום דיאטה או פעילות גופנית (חוץ מהאכלת התינוק כל שעתיים
) ועכשיו, כמו כל אשה לאחר לידה, אני רוצה להוריד את מה שנשאר מהבטן. השאלה שלי: אילו תרגילים אני יכולה לעשות בבית על מנת להשטיח בחזרה את הבטן, בלי לפגוע בגב? (ורצוי גם עם להועיל לו) יש לקחת בחשבון שאני ממש לא בכושר. בחודשיים האחרונים של ההריון הייתי בשמירת הריון, ובחודשיים שלאחר הלידה רק טיפלתי בתינוק 24 שעות ביממה. אשמח אם תציינו גם כמה לעשות מכל תרגיל (כמה סטים וכו').

אגב, לטובת מטופלות אחרות

אולי יעניין אתכם לדעת שבזמן הלידה, הרופא המרדים אסר עליי לקבל אפידורל בגלל הדיסקים הפרוצים והחשש מהחמרת הנזק הנוירולוגי. הבאתי אתי ללידה את דוח ה- CT של עמוד השדרה עם פירוט הפגיעות בדיסקים, ואני ממליצה גם לנשים אחרות עם בעיות בגב לעשות זאת על מנת לאפשר למרדים להחליט על התאמה לאפידורל, ועל מיקום מתאים לתקיעת המחט (אם מחליטים שכן).

"השטחת בטן"

עפרונית שלום ומזל טוב אני ממליצה לך לקרוא קצת חומר בנושא באתר הישראלי לרצפת אגן שנמצא בקישורים. יש שם את כל מה שצריך לדעת לגבי חיזוק שרירי בטן ורצפת אגן לאחר לידה. לצורך "השטחת בטן" צריך 2 דברים: עבודה נכונה של שרירי בטן והורדה בצריכת הקלוריות הכללית או יותר שרפת קלוריות. אני לא תזונאית אבל אני לא חושבת שחודשיים לאחר לידה זה זמן טוב לדיאטה דרסטית, במיוחד לא אם את מניקה. אני חושבת, כמו שהצעת שתירגול נכון יכול לעזור. שוטטי קצת באתר ואני מאמינה שתקבלי תשובות. אם לא חיזרי אלינו. יעל

עיינתי באתר

שלום יעל. עיינתי באתר pelvicfloor.co.il הלכתי לאיבוד
האם את מתכוונת ל"דפי תרגילים"? או ל"תרגול רצפת האגן לאחר הלידה"? ראיתי שם בעיקר תרגילים לחיזוק רצפת האגן, ולאו דווקא הבטן. האם תרגילים אלה משטיחים את הבטן בצורה שאפשר לראות זאת? במקרה הזה אני קצת שטחית. המטרה שלי היא בעיקר אסתטית. אני רק רוצה שהאסתטיקה לא תגרום נזק. זה הכל. מה בעניין "כפיפות בטן" רגילות? האם הן מזיקות?

המשך

התכוונתי לשניהם. יש חשיבות רבה לעבודה על רצפת האגן לאחר לידה. אני חושבת שקודם כל את צריכה להתחיל עם עבודה נכונה של רצפת אגן ורק אחר כך להוסיף את הבטן. הסיבה היא שאם רצפת האגן לא עובדת נכון אז בזמן תרגילי בטן יגרם לחץ על שרירי רצפת האגן שאותו אנו רוצים למנוע (ובעיקר את ההשלכות העתידיות). בדפי התרגילים ניתנת הדרכה לתירגול עבודת הבטן תוך עבודה נכונה של רצפת האגן. לגבי כפיפות בטן: לא מומלץ ובטח לא בשלב כל כך מוקדם לאחר הלידה. שוב מאותה סיבה שציינתי קודם. עבודת שרירי בטן בעוצמה כזו, כאשר שרירי רצפת האגן לא עובדים מספיק נכון יכולה לגרום לנזקים עתידיים. הרבה סבלנות והתמדה בתרגילים, יעל

שלום יעל

תודה על ההמשך. כשבועיים לאחר הלידה נבדקתי על ידי פיזיותרפיסטית של רצפת האגן שאני בקשר איתה כבר מזמן. ילדתי בלידה רגילה, ללא קרעים וללא תפרים. והיא אמרה שמצבי מצויין. אם הנושא כל כך מורכב, אולי עדיף שאתייעץ איתה שוב. עיינתי בתרגילים באתר. לעשות תרגילים לפי הדפים האלה נראה לי קצת כמו ללמוד שחייה בהתכתבות.

למעלה