תרגומים, מה אתם מעדיפים?

ycyclop

New member
תרגומים, מה אתם מעדיפים?

אני עכשיו עובד על התרגום של arkham horror (איזה טעות להתחיל כזה פרויקט...) אבל רציתי לדעת מה אתם מעדיפים שאני אתרגם? משחקים פשוטים יותר אבל כמה שיותר, או הדברים הכבדים? אפשר לראות את זה כמעיין סקר. אני כמובן יוצא מנקודת הנחה שניתן יהיה להשיג את המשחק בפריק

Jade888

New member
אני מעדיפה את המשחקים הכבדים

את המשחקים הפשוטים קל לקלוט ובכבדים, אפילו עם אנגלית מעולה, לפעמים מפספסים או לא קולטים ניואנסים קטנים אבל חשובים.

kobyshachar

New member
מה המטרה?

ראשית, תבורך על היוזמה. לדעתי צריך להגדיר את המטרה מאחורי התרגום. שחקנים מנוסים, המסתובבים כאן בפורום, לא תרפינה ידיהם מהתמודדות עם חוברת הוראות באנגלית. בנוסף יש את ערבי המשחקים, שהם הזדמנות מצויינת ללמוד משחק חדש ממישהו שכבר התנסה במשחק, כולם יסכימו איתי שזה עדיף וחוסך זמן רב. הכיוון צריך להיות תרגום משחקים שיעודדו את הקהל הרחב להצטרף למשחק. הבחירות של כוכבי הכסף היו מצוינות: מצודות, דראקון, דרך המדבר - הם משחקים, כל אחד לסוגו, שגם השחקן המזדמן יוכל להנות ממנו. זה נחמד אם יהייה תרגום של Arkham Horror, רק בשבוע שעבר סיימתי לקרוא את כל החוברת אבל עדיין לא יצא לי לשחק, אני מניח שאם היו הוראות בעברית היה לי יותר קל (אפשר לקבל את התרגום - אפילו חצי עשוי - לשימוש אישי...?), אבל עדיף לפנות למשחקים כמו המתיישבים של קאטאן, Blue Moon City (שרבים, ואני מצטרף אליהם, דיברו בשבחו) ואולי אפילו אלהמברה. כלומר משחקים בדרגת משקל בינונית שיעזרו לפתח את תרבות המשחק בארץ. כמובן צריך להביא גורמים נוספים, כמו זמינות המשחק בארץ ועד כמה ההוראות מורכבות שאכן דרוש תרגום.

ycyclop

New member
שילוב

המטרה היא לעזור לפתח את התרבות של המשחקים בארץ, אבל צריך לקחת בחשבון מה ניתן כרגע להשיג בארץ. הרבה מהמשחקים של כוכבי כסף הם כבדים (חלק גדול מהקלים ניתן עכשיו להשיג בגירסה עברית). יכול להיות שהיה עדיף לתרגם משחקים ביהוהיים, אבל המבחר יחסית קטן. ננסה לדבר עם פריק לראות מה הם מתכננעם להביא על בסיס קבוע. אולי זה יעזור להחליט.

sonde

New member
אפרופו

מה שחבל זה שפריק היקרים לא מפרסמים פה אפילו הודעה פשוטה לגבי מה שמגיע לחנות אתה מצפה מהם שיעדכנו אותנו מה יהיה???!!! אני חושש שאתה דורש יותר מידי.

לינק

New member
אני מוכן לקחת את הפרסום על אחריותי

לגבי משחקי לוח חדשים שמגיעים לחנות. אבל גם בלי זה, יש לפריק אתר.

טלד

New member
אכן לא מעודכן

וזה די מעצבן, כי האתר מאפשר להזמין דברים שאין במלאי ושאין שום ידיעה לגבי מתי יהיה.

זכוכיות

New member
אני מבינה את השיקולים, ומסכימה

שלתרגם את הקלילים יותר- זה נכון יותר למי שמטרתו להפיץ את המשחקים בארץ . אבל מסיבות אנוכיות לחלוטין, אני מעדיפה לקבל קצת עזרה עם הכבדים יותר (עיין ערך תגובתה של Jade888 ).

גם אני

גם אני הייתי מעדיף להגיע למצב בו נהיה מסוגלים לתרגם (ולהוציא בעברית) משחק כמו BLUE MOON CITY, או GAME OF THRONES. ואני מקווה שבטווח של שנתיים נגיע למסוגלות הזו. עד אז - נמשיך עם הקלים והבינוניים, ונקווה ליוזמות תרגום כמו של גלעד בכל הקשור למשחקים הכבדים.

זכוכיות

New member
בגדול, אני מעדיפה לשחק באנגלית

לא יודעת למה, אולי הרגל. אבל את ההוראות יהיה נחמד אם מישהו יתרגם, זה יזרז את תהליך הלמידה...

זכוכיות

New member
אגב, איך אפשר לקרוא ל

BLUE MOON CITY משחק כבד? זה הכי קליל בעולם... ובטח ובטח שאי אפשר לשים אותו תחת אותה דרגת קושי שבו נמצא GAME OF THRONES.

למעלה