תרגום

תרגום

אני אוהבת את הספרות הרוסית, אבל לא יודעת רוסית. בתרגומים רבים, אפילו חדשים, מופיעה המלה "רחימאי". אני מבינה שהכוונה ל-"יקירי", כמו "MY DEAR" באנגלית. אבל מהי המילה ברוסית?

איליה40

New member
המילה היא милостивый

ואינני יודע מדוע היה צריך לייצור מילה שלא קיימת בעברית. לדעתי היה אפשר להסתפק ב"נכבד"

Astroo

New member
וזו הסיבה שאינני אוהב תרגומים של ספרות זרה לעברית

התרגומים לרוסית כתובים בשפה נורמלית, והתרגומים לעברית בשפה מליצית ומוזרה.

מהו שורש המילה? מהן מלים קרובות אליה?

סוף סוף שרשור מעניין.
&nbsp
&nbsp

איליה40

New member
מדובר במבנה לשוני מורכב שמקורו אצל אבות הכניסייה

והוא הועתק לסלאבית מיוונית הביזנטית. וכך השורש "милъ" שמשמעותו "נעים, מושך" קיבל משמעות נוספת - "רחמן". מעניין לציין שבלטינית הנוצרית המבנה מוזר עוד יותר: ה"רחמנות" - "misericordia" זה הרי "קוטן הלב".

beatman

Member
ברוכה הבאה

את מוזמנת להישאר ולכתוב בנושא הספרות הרוסית ולשאול שאלות בנוגע לשפה.
כמו גם לדון בכל דבר אחר.

אני יודעת על אנשים שלמדו רוסית כדי לקרוא את טולסטוי במקור...

לי אין ההתמדה הדרושה. פעם למדתי בקורס באוניברסיטה, שהתאים לי כי אני חייבת ללמוד גם קריאה ודקדוק, בניגוד לאנשים שמסוגלים ללמוד רק "שפה מדוברת". חיפשתי אתר מתאים ללימוד עצמי, אבל בד"כ לומדים רק מלים וזה ממש לא עוזר לי.

beatman

Member
יש בפורום גולש בשם am i am i

שלומד רוסית, אולי תוכלי להתייעץ איתו.

lEchoesl

New member
אפשר לשאול אותך שאלה?

התואר באוניברסיטה חייב אותך ללמוד רוסית או שסתם החלטת ללמוד? לא ידעתי שבאוניברסיטאות יש קורס כזה.
סתם מסקרן אותי לדעת, למה החלטת ללמוד דווקא רוסית [אם החלטת ללמוד סתם ככה בעצמך]? כמה זמן את לומדת את השפה?
&nbsp
&nbsp

במסגרת קורסים כללים ניתן ללמוד כל מיני שפות

לקראת התואר על הסטודנט לצבור כך וכך נקודות, בין היתר, באמצעות הרשמה לקורסים כללים שלא קשורים למקצוע הנלמד (וככה למדתי יידיש). אני זוכר שבבר-אילן היה אפילו קורס לאלכוהוליזם, אלא שהובהר לי כי אין שיעורים מעשיים

lEchoesl

New member
שיעורים מעשיים

הא וכן, אני זוכרת שסיפרת על קורס היידיש שלקחת באוניברסיטה ועוד קיבלת 100 דולר על ההצטיינות.
למדת בבר-אילן?

כן, למדתי בבר אילן

מקום נחמד (אם לא לוקחים בחשבון את בחירת המקצוע האומללה שעשיתי ושבזבזתי עליו 4 שנים
)

lEchoesl

New member
באמת קצת מסובך. לא יודעת עד כמה זה פרקטי

עם מקצועות כאלה אפשר לעבוד בארכיון [רק לא נראה לי שיש הרבה מקומות ריקים] או ללמד בבתי ספר, חטיבות ותיכונים רק לא נראה לי שזה כיף גדול במדינת ישראל ובכלל

&nbsp
&nbsp

למעלה