תרגום משפט בלאדינו

קתדרה

New member
תרגום משפט בלאדינו

האם יש מישהו שיודע מה משמעות המשפט הבא? כחול טוב לעיניים אישקלדאדוש אי קימאדוש אי קיקומין קומיסיון (קומישיון) (אני יודעת שמשמעות המילה קומיסיון היא גירוי בעיניים)

Sarika

New member
זה נשמע כמו קללה...

רתוחים/שלוקים ושרופים ושיאכלו גרדת
.

קתדרה

New member
קללה?

לשריקה שלום תודה על תשובתך. האם את יכולה לפרק עבורי את המשפט ולתת לי מובן של כל מילה? הקטע נלקח מתוך כתב יד קדום של רופא מהמאה השש עשרה. קטע זה עוסק בסוגי טיפול במחלות עיניים. תודה

אסטרלו

New member
נראה לי שמדובר במעלותיו

של הכחל. החומר הזה ידוע כטוב לעיניים. עיניים צורבות שורפות ומגרדות. אישקלדאדוש לא ברור לי מה זה, קימאדוש=שורפות אי קיקומין קומיסיון= זה בערך עיניים המרבות לגרד.

קתדרה

New member
מעלותיו

לאסטרלו תודה. האם עיניים בלאדינו זה קומין? יכול להיות שהמשפט הוא אי קי קומין קומיסיון?

קיקומין קומסיון - אני לאיודעת איך

ה מתקשר לקטע אבל הפירוש הוא שאוכלות אחוזים והכוונה ללוקחי שוחד. ואו משוחדות

קתדרה

New member
לסניוריקה תודה

גם לי לא ברור כיצד זה מתקשר לטקסט אבל אין ספק שמדובר בבעיה רפואית. צריך לקחת בחשבון שמדובר במישהו מהמאה השש עשרה שידע הרבה שפות אבל לא היטב וכנראה שיבש את המילים

קתדרה

New member
הורמיגו משקדים

מי יודע מה זה וחוץ מזה היכן אפשר להשיג מילון טוב עברית -לאדינו?

tsiporganeden

New member
קתדרה בוקר טוב, מילון יש אצלנו

בקישורים, וגם את המילון של מטילדה סרנו, תבדקי בסטימצקי או סיפרי.

Sarika

New member
קתרה, תרגום המילים והמשפט כולו....

אישקלדאדוש=צרובים/שלוקים קימאדוש=שרופים קיקומין=קי+קומין= שאוכלות/אכולות קומיסיון=אני משערת שהכוונה למילה- גרדת שאצלנו אומרים- קומיסינה. אני משערת שהמשפט הוא - כחול לעינים צורבות, שורפות ואכולות גרדת.

סי נו טנגו יירו

אישקלדאדוס= דלוקות, דלקת וגם חלוטות. קימאדוס (למה עם ש'? )= צורבות, צרובות. קיקומן= שמגרדות. ( בהשאלה אוכלות). קומיסיון? סביר שזה גירוי ואולי בקצת הומור זה "קומיסיון" המוכר והידוע שאוכל כל חלקה טובה בחיינו?

למעלה