תרגום משחקים לעברית

sonde

New member
תרגום משחקים לעברית

חברת "כוכבי הכסף" החלה בשיווק של המשחק הראשון שעבר תהליך עיברות (ככה כותבים את זה?). לדעתי זה מהלך חשוב מאוד לקידום נושא משחקי הלוח בארץ. לדעתי, וכוכבי הכסף מוזמנים להגיב, זה אינטרס שלנו שיותר ויותר משחקים יתורגמו. לכן אלינו לעמול על הצלחת השיווק והמכירות של המשחק. מה דעתכם?

טלד

New member
הפקה עברית

אני חושב שאכן טוב שיש מי שמתרגם משחקי לוח לעברית. בהנתן אפשרות כזו, אני אעדיף לקנות משחקים מתורגמים על פני משחקים באנגלית (לראיה, כבר הזמנתי את "מצודות"). אני לא בטוח שהשוק בארץ גדול מספיק בשביל להצדיק הפקה בעברית, ברמת הפקה זהה למקור. גם בארה"ב השוק קטן (באחוזים). אני בספק אם יש פוטנציאל מכירות של יותר מכמה עשרות עותקים למשחקים כאלה. כשיגיע אלי המשלוח, אני אכתוב משהו על רמת ההפקה. ואם היא גבוהה כמו במקור, אני אמשיך לקנות את ההוצאות העבריות.

ycyclop

New member
צריך להמשיך

אחת הסיבות שהשוק קטן פה, זה שאין חשיפה למשחקים הללו. התרגום יקל על החשיפה, ויגדיל את השוק.

אכן, נגיב

רמת ההפקה שלנו לכל מוצרינו זהה למקור, בין זה במשחקי התפקידים ובין אם משחקי הלוח. ספציפית, את מצודות הפיקה כוכבי כסף בשיתוף פעולה מלא עם FANTASY FLIGHT. אנחנו היינו אחראים על תרגום - הם עשו את כל השאר. המשחק אפילו הודפס על ידם, ולא על ידנו. אגב, יש כמה מאות עותקים מהמשחק, ולא רק כמה עשרות. כן, זו מגמה חיובית מאד. בעולם נדמה במשחקי לוח צוברים תאוצה וקהל. בארץ גם נדמה כך, אם כי בקנה מידה קטן יותר, כמובן. הבעיה היא שהחנויות בארץ לא ממש משתתפות בהדגשת היתרונות של משחקי לוח מול, למשל, משחקי מחשב. רשת כמו "כפר השעשועים" למשל, שמוכרת הרבה משחקי לוח, לא תצא בקמפיין כללי לקידום התחום. אין להם סיבה. חברה מסחרית גדולה ומבוססת כמו קודקוד היא בבחינת רוח רפאים נעלמה. עד היום אין לי מושג איך יוצרים איתם קשר ישיר. אין פרסום, אין אתר שיווקי למשחקי לוח, אין כלום. אם יש לכם רעיונות איך לקדם - אני מאד אשמח לשמוע.

sonde

New member
אפשרות פירסום

מה לגבי פרסום דרך האתר "בדוק"? http://www.baduk.co.il/

אחלה רעיון

בזה הרגע כתבתי להם מייל. למען האמת - כלל לא ידעתי שקיים אתר כזה. אשמח לעוד רעיונות והמלצות. תודה, כוכבי כסף.

ננסק

New member
האתר שלהם נראה סבבה, עד ש..

מסתבר שהם כנראה החבר'ה מאחורי המהומה חסרת המיקוד הזאת: http://www.baduk.co.il/campaign.phtml טעויות, אי הבנות, ומסר לחלוטין לא ברור מבחינה מעשית. ואם זה לא מספיק, בראיון עם הנשים שמאחורי ההפגנה הזאת הן הודו שהן בכלל מבקשות לגרום מהומה כדי לכוון לגורמים ממשלתיים. נתתי להם הרבה נקודות על האתר המושקע, חצי מהן עפו אחרי הלינק הזה.

האמת, אני תומך

הרבה (יותר מדי) אנשים בטוחים שמשחקי תפקידים (התחום הראשי שלנו) הם משחקים אלימים, ולכן גם משחקי הלוח-פנטזיה הם כאלו. די בטוחים, משום מה, שכל מה שאני עושה בחיים קשור לאלימות. אז אני תומך בקמפיין באופן כללי ורעיוני, ותומך בקיומו של אתר ביקורות על משחקים לא-אלימים וחינוכיים ומשכילים ותורמים. האמת, יש מקום לשאול מה קרה להתאחדות שחקני הלוח הישראלית ולאתר שלהם? אז אם "בדוק" לא, מי כן? איך כן?

ננסק

New member
הבהרה

המחאה הזאת לא קשורה למשחקי תפקידים או משחקי לוח, רק למשחקי מחשב. וזה לא קשור בכלל לשאר קיומו של האתר (שגם אני תומך בו ושמח לראות שהוא קיים).

ycyclop

New member
ניסיתי לעניין אותן

נפגשתי איתן ושלחתי דוגמא לביקורת עבור "מתישבי קאטאן" ומאז לא חזרו. יש להן כיוונים שלהן אולי כוכבי כסף יצליחו יותר ממני

טלד

New member
הרבה אנשים פשוט לא נחשפו לזה

מאש שהתחלתי לחשוף חברים לעניין של משחקי לוח, נרשמת התלהבות עד התלהבות רבתי מהנושא. אני מאמין שלארגן "מועדון משחקים" כלשהו ע"מ לחשוף אנשים לנושא יכול להיות מוצלח.

למעלה