תרגום מפולנית

תרגום מפולנית

שלום
אודה למי שיוכל לתרגם לי את שמות ההורים של אסתר הלפרן בתמונה אחת, ומה כתוב על בנציון קורנפלד בשניה.
שבת שלום,
יריב

שרי סילבר

Active member
ניסיון ביחס לאסתר הלפרן
אסתר הלפרן בת מנישואין של סימון (שמעון) בורוך? וצ'רנה הלפרן. בצד ימין של התמונה נרשם חיים קאול.

תודה שרי.

נראה שכתוב שם Simona, האם כך כותבים שמעון בפולנית?
כמו כן, האם Kaul שם עברי? זה בעמודה של הסנדק/עד.
בכל מקרה, תודה רבה! אם מישהו יכול להוסיף לגבי התמונה השניה, אשמח מאד.
יריב

שרי סילבר

Active member
סימונה
קטונתי בענייני דקדוק פולני, אבל השם הוא סימון. זה פשוט נרשם בהטיה, כך אני רואה זאת בד"כ בתעודות בפולנית.

קאול שם-משפחה יהודי. אחד הזכורים לי, וכאן בארץ, הוא יצחק קאול, המנכ"ל הראשון של רשות-הדואר.

פגי11

New member
לעניות דעתי,שמעון נכתב בפולנית,szymon ו a סיומת נקבה

כך שיתכן לא קוראים את השם נכון?

שרי סילבר

Active member
תלוי היכן בפולין
בגליציה היה נהוג כתיב גרמני, ושמעון נרשם ע"פ רוב Simon. אם זכרוני אינו מטעני, השואל עוסק בגליציה המזרחית. האומנם?

מעבר לכך, מצויין שאסתר היא הבת של... ובהמשך מופיעים שמות-ההורים. צ'רנה זה בוודאות שם של אישה, כך שזו האימא, ולכן השם הראשון אמור להיות שם-האב (בד"כ גם רשמו את שם-האב ראשון, ורק אחריו רשמו את שם-האם.).

אגב, מניסיון עם תעודות רבות עד כה, איני בטוחה כלל שהסיומת a היא לנקבה, שכן ראיתי לא פעם את הסיומת בתוספת לשמות של בנים ושל אבות בתעודות השונות. דוברי-הפולנית יוכלו להבהיר יותר מה המשמעות של הסיומת הזו.

אכן, החיפוש בגליציה המזרחית

טרנופול, סטניסלבוב, והסביבה
תודה, פגי, על ההערה.

שרי סילבר

Active member
הסתכלתי שנית
ואכן, נרשם כאן רק עם S ולא SZ. כאמור, זוהי הגרסה הנפוצה יותר לשמעון בגליציה המזרחית. עד כה ראיתי מעט מאד מופעים עם SZ בתעודות מגליציה המזרחית.

a בסוף שם פרטי זכרי - דקדוק

מהספר
A Translation Guide, 19th - Century Polish Languages Civil-Registration Documnts. By Judith R Frazin
אני חושבת שבימי נעורי זה נקרא סמיכות אבל המלון טוען שזה
"יַחֲסַת הַקִּנְיָן" - המונח באנגלית הוא GENITIVE
הנה מספר דוגמאות מהספר של פרזין (היחסת בצד ימין)
Aron -- Arona
Herszel -- Herszla
Moisek -- Moska
Szlama - Szlamy
Sura/Sure -- Sury
Ruchel/Ruchla--Rochli
Laja/Laje-- Laj/Laji/Lai

שרי סילבר

Active member

לפיכך: אסתר הלפרן, בת מנישואים סימונה = אסתר הלפרן, בת מנישואים של סימון.

תודה סמדר ושרי

אני אכן נתקל בהרבה סיומות של שם הגבר עם A בסוף. לא פשוטה הפולנית הזאת...
&nbsp

יעקב 1948

New member
סיומות פולניות

רק עכשיו ראיתי השרשור. שם האב SIMON ושם האמא CZARNA(שחורה בפולנית).הפולנית אכן מתעתעת מכיון שבהטיה של שייכות האב הופך ל SIMONA והאם ל CZARNY .יש אנשים שסוחבים את ההטייה הזו כל חייהם....
יעקב רוזן

תודה יעקב

אם אתה שולט בפולנית, האם תוכל לפענח לי מה כתוב על בנציון קורנפלד בתמונה השניה ששמתי? אף אחד לא הצליח לפענח, אולי זה לא ברור, אך אשמח אם תנסה.
תודה, יריב

יעקב 1948

New member
פענוח חלקי

"שולט בפולנית" זו הגזמה פרועה.סה"כ סיימתי שם כתה א'.מה שכן הצלחתי לזהות זה przyznaje sie do שפרושו מודה ב(בד"כ באשמה). מקווה שבוגרי כתה ב' ומעלה ישלימו את החסר.
יעקב רוזן

למעלה