תרגום מלטינית....

Ohle74

New member
תודה רבה!!!

מעניין שהושע הגיש טקסט כ"כ אישי לאוניברסיטה. מעניין מה קרה למאיר יעקבי, למרבה הצער אין לי מידע על מאיר יעקבי (מלבד העובדה שהיה סוחר) ועל בני משפחתו. בכל אופן הטקסט מאוד מרגש.

להשלמת התמונה- הושע אחותו נאני ואמו שרה מרים היגרו לברלין, שם התגורר אחיה של שרה מרים הרב נחמן אברהם גולדברג (בעלה של נכדתו של עקיבא איגר II). גם הסב יעקב משה גולדברג היגר לברלין. כדי להתפרנס הקימה שרה מרים מלון תחילה בקלוסטרשטרסה ואח"כ ביידנשטרסה. הושע למד באונ' ברלין והלה, קיבל דוקטורט בתאולוגיה, כתב דיסרטציה "על מעמד האשה ביהדות". לאחר מכן הוזמן לזגרב שם שימש רב ראשי במשך 58 שנה. הושע נישא להולדה פאנדר מפוזנן והיו להם 7 ילדים, בן ו-6 בנות. כנראה ששרה מרים מכרה את המלון והיגרה גם לזגרב, שם התגוררה בסמיכות לבנה ומשפחתו ושם נפטרה קרוב לודאי.

שאלות להמשך המחקר-

מי היה מאיר יעקבי? מה קרה לו? מה היה מוצאו? ומי היתה משפחתו?

מדוע הושע נולד בכפרון יעקבסהגן/ דובז'אני?

מדוע נשלח להתגורר אצל סבו?

מהי אהבת הסתו?

שוב תודה וסופ"ש נעים

עב

New member
מרגש

ציינת לא פעם את הנושא הלא שגרתי לדיסרטציה, אולם עכשיו אפשר להבין את הרקע. אמו הייתה כנראה דמות חזקה, עמוד התווך של המשפחה נטולת אב מפרנס.

Ayana KimRon

New member
תמיד יש מקום לשיפורים

כפי שכתבתי לך - אני מתקשה בדקויות שמשפיעות על כרונולוגיה.
למשל - אני חושבת שהביטוי הוא "בעקבות האהבה" ולא אהבת הסתו. ואז המשפט הוא: כמו שנאמר בעקבות האהבה, בסתו של שנת....
אהבה - אולי האהבה להשכלה. האם יכול להיות שהמסמך היה חלק מהגשת בקשה למסלול כלשהו והוא הבין שיש צורך לפרוט על נים רגיש כדי להתקבל? או שאולי היה צורך להסביר את הסיבות למגוריו בברלין? אולי בעובדות ההיסטוריות לאותו זמן ומקום יש מענה לשאלה הזו.

לגבי כל היתר - האם ניסית לחפש בארכיונים הרלבנטיים?

אה כן, ואת השוקולד אפשר גם לשלוח בדואר...

שבת שלום,
עיינה

Ohle74

New member

ובכן שוב תודה.

גם לי נראה כי אהבת הלימוד, או משהו דומה, גרמו להושע ללהמשיך ללמוד (למרות שאהבת הסתו נשמע מצויין
.

מצ"ב ד"ש משרה מרים שפרסמתי פה כבר בעבר.

באשר למחקר, חיפשתי די הרבה עד היום אך ללא ממצאים.

שוקולד? בשמחה העבירי נא כתובת במסר.

ד"ש,
אוהד

Ayana KimRon

New member
וכשעזבה, הקונקורנציה זקפה ראש

והאדון ברוכין פרץ בקמפיין גדול. .

השאלה היא אם פנית לארכיונים ממוסדים או שרק חיפשת במאגרי אונליין הנגישים לכל דיכפין.
אגב, בוורשה היה דפוס יעקובי (נדמה לי שהשם הפרטי הוא אהרון נחמן) - יש קשר?

אפרופו שוקולד ונצר דרבנן - בישראל רצה פרסומת לשוקולד למריחה "השחר" שמככב בו אברהם בורג.
זהו, נסגר מעגל אסוציאטיבי.

Ohle74

New member
יעקובי

אכן, אני מקווה שהאדון ברוכין הצליח. יעקובי שם נפוץ הוא, על כן איני יודע האם אהרן נחמן קרובנו. ובכל מקרה וורשה הייתה רק תחנה במסעותיו של ר יענקל משה שהיה מגיד ידוע. בכל אופן פרט לצנטרום יודאיקום ולאוניברסיטת הלה לא פניתי לעוד מקומות ) כמובן שפניתי לארכיונים בקרואטיה ולקהילה בזגרב). נוכח כל המעברים אני מתקשה להחליט להיכן לפנות, ימים יגידו ...

למעלה