תרגום מאידיש

elib33

New member
תרגום מאידיש

שנה טובה, מצאתי מציאה חשובה: גלויה שנשלחה לפני המלחמה ממשפחת אבי בבנדין לבת בבלפוריה פלשתינה. אני תולה בגלויה תקוות רבות. יש בה ציון שמות ופרטים משפחתיים. אולי אדע סוף סוף פרטים חיונים על משפחת אבי. הגלויה כתובה באידיש. אני זקוק לתרגום מדויק של הגלויה; גם תמורת תשלום. היש בכם יודע על מתרגם ? תודה: אלי

elib33

New member
הגלויה

חיים תודה; ותודה לכל מי שיכול לעזור. מצ"ב הגלויה. אלי

י ע נ ק י

New member
אנסה לתרגם קצת

מוצאי יום כיפור - שמה טובה ומבורכת, ילדיי האהובים והמסורים. הנה התרגום בחלקו: עברו כבר 9 שבועות שאליכם מכתב שלחתי, ואין קול ואין עונה, לא רואים שום תקוה (אנטווארט...) האמא מאוד מפוחדת, בבקשה מיד כשתוכלו תכתבו לי משהו אם היה לי את האפשרות הייתי בא אליכם מיד, השי"ת יעזור שיהיה לכם שנה טובה, ושיהיה שנת חיים שנת עושר, שנת פרנסה והצלחה בכל הענינים.... ... בעוד כמה שבועות האח הקטן.. אברהם יעקב מתחתן במזל, מ.... שתבואו בבקשה, (אקצר, ההמשך הוא:) שאין מספיק כסף ועוד נעשה השתדלות להשיג את הכסף הדרוש האחים והאחיות, ורוצים למכור משהו, והשי"ת יעזור שיהיה פרנסה, ושלא נעבור קשיים עוד, ותכתבו לנו עוד מה קורה אתכם סליחה שלא גמרתי הכל לתרגם כי לא היה לי כוח תודה ושבת שלום

bilen

New member
בצד הזה, בסוף הטקסט, מופיע:

ד"ש חמה לחתני היקר יצחק. מקווה שזיהיתי נכון את כתב היד. מקווה שזה עוזר במשהו.

elib33

New member
../images/Emo51.gifתודה רבה רבה לכם

ועכשיו אני יודע שאני ממש זקוק לתרגום מלא.

י ע נ ק י

New member
עוד קצת תרגום

אנסה לתרגם לך את הצד הראשון של הגלויה: "בבקשה מיד לכתוב לי משהו אני לא יודע מה לחשוב (מודאגת) עליכם, אני מברך אותכם בשנה טובה, שאשמע ממכם בשורות טובות, ושכולנו נשמח ביחד, אני שולח/ת לכם ד"ש ומנשק/ת אותכם כולכם, ודרישת שלום מיוחדת לחתני יצחק" עד כאן התרגום של גלויה בצד א

י ע נ ק י

New member
עוד טיפה

בסוף עמוד 2 למטה לקראת הסיום "ביתי אהובתי רויזע, כתבי לי, למה את לא כותבת לי, מאומה, כבר תשעה שבועות שאני שלחתי לך מכתב , גיטל, (ברוינה...)

למעלה