תרגום לשיר

a e q u i t a s

New member
תרגום לשיר../images/Emo168.gif

יש בלדינו שיר, אני לא בטוח בדיוק, אך זה הולך, אבל משהו קרוב ל - "אברהם אבינו, פדרה..." בכל מקרה, תוכלו להביא לי את התרגום של השיר בעברית או לפחות לספר לי בכלליות על השיר. תודה מראש, AeQuItAs

Sarika

New member
"אל ריי נמרוד"... זה שם השיר

בקישור תמצא את השיר בלדינו ותרגומו לאנגלית.

בנגלה

New member
תרגום בעברית:

המלך נמרוד ---------- המלך נמרוד יצא לשדה לחזות בכוכבים לראות במזלות וירא יום אחד בכוכב היהדות אור גדול-לידתו של אברהם אבינו. פזמון: אברהם אבינו אב יקר אב ברוך ואור לישראל. ויהי היום ותהר אשת תרח וישאלנה תרח עם הבוקר למה זה חוורו כה פנייך? ותחייך אשת תרח- ולא ענתה לו. ובבוא המועד-תום תשעת ירחים ותצא בחשאי לכרמים ולבעלה זאת לא תגיד ותלד את בנה במערה. והיה בחלוף עשרים יום ותבקרנו והנה הוא עלם צעיר בוחן כוכבי שמייא הלא הוא אברהם- יודע אל עליון. {שני הבתים האחרונים לא מופיעים במרבית הביצועים לשיר שאני שמעתי.. התרגום על פי הדיסק "רומנסות בלאדינו" של יהורם גאון}

a e q u i t a s

New member
תודה בנגלה ../images/Emo6.gif

אהבתי מאוד, אני זוכר שאבא שלי מאוד אוהב את השיר הזה. ותמיד מזמזמם אותו. תודה בנגלה על התרגום

בנגי ח

New member
התרגום לא מדויק

צר לי, אך התרגום אינו נאמן למקור. הרעיון אכן זהה אך התרגום אינו תרגום מדויק. אני אמנם לא ספץ בלאדינו, אבל אי ההתאמות צורמות גם לבינוני כמוני. למשל, תחילת הבית הראשון צריכה להיות: כאשר שהמלך נמרוד היה יוצא לשדה, היה מסתכל בשמים ובכוכבים, ראה אור קדוש ב...(ג'ודריה זה בד"כ כינוי לרובע היהודי, כאן יתכן והפרוש מעט שונה). הבית השני: האשה של תרח הרתה, יום יום הוא היה שואל אותה "מדוע פנייך חוורו ?" היא ידעה את הטוב/האוצר שהיה לה. הבית השלישי: בתום תשעה חודשים עמדה ללדת היתה צועדת בשדות ובכרמים לבעלה לא גילתה מצאה מערה, ושם ילדה אותו וכו'. מי ששולט יותר ממני בלאדינו (בטח כמעט כולם) מוזמן להשלים את החסר. תהנו. באמת שיר יפה.

בנגלה

New member
נכון...

גם כשאני כתבתי את זה שמתי לב לכמה מילים שלא תואמות.. אבל מי אני שידבר ויתקן את זה?!

may55

New member
בקישורים אצלנו בפורום מצאתי תירגום

וביצועים שאתה יכול להאזין בבקשה

למעלה