תרגום לחוה3

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
תרגום לחוה3

הנה התרגום של אבא שלי לקטע שהבאת לפני כמה ימים, אני לא יודעת אם עדיין רלבנטי עבורך. "דונהסרדהיי 5 במאי 1935 הנושא: הכנת ההקמה של תא הסוחרים במסגרת ארגון בעלי המלאכה בנפת דונהסרדהיי וגם בחירת וועדה מכינה. המזכיר המנחה הודיע שהגיעה לארגון בעלי מלאכה פניה בה הסוחרים מבקשים הקמת תא סוחרים בארגון. כמו כן מבקשים בחירת ועדה מכינה. לפגישה הזאת הוזמנו סוחרים ששייכים לארגון בעלי המלאכה. הזמנה נעשתה על ידי מודעה בעתונות במטרה שתבחר וועדה מכינה. מטרת הוועדה להשיג את הסכמת הסוחרים להקמת תא הסוחרים במסגרת ארגון בעלי המלאכה ואם כך יחליט הרוב יבחרו וועדה מכינה. הוועדה המכינה חייבת לפנות למוסדות הארציים ולקבל אישור להקים תא כזה וזה כמובן בהתאם לדגם הרשמי. עליה להכין תקנון ולהסדרת את העניינים הכספיים עם ארגון (כאן אני לא מבינה מה כתבתי
) לזה יש נהלים חוקיים. לאחר הערות מספר נבחרו לוועדה המכינה קורנפלד ארמין, וייס שלומון (סוחר בדים) שטרן שלומון (ציוד מתכת) ווזנר מאיר והם קיבלו את המשימה." כמו תמיד יש לאבא שלי הערות כמו: דונהסרדהיי בסלובקיה אבל משום מה המסמך בהונגרית, העיתונות המקומית לא הייתה מי-יודע-מה, לדעתו מדובר בקטע מפרוטוקול וגם הוא מצטרף למחאה בדבר אורכם הבלתי אפשרי של המשפטים בהונגרית הרשמית.

חוה3

Member
רלוונטי תמיד../images/Emo13.gif

תודה רבה לאביך היקר בשמי
. מעניין שבאותה שנה מוזכר בקטע המצורף מספר הזכרון של העיירה על ארגון נוסף מעניין אם הוא קשור להתאגדות הסוחרים : מדובר על ארגון מפעל ה"יוניון היהודי" שנועד להיות אגודה חקלאית ולפתח מקורות מחייה בחקלאות וגננות, לצעירים ומשפחות מעוטות יכולת שמקורות פרנסתם נסתתמו בעקבות המצב הכלכלי הקשה בימים ההם. תוכניות ההרחבה של האגודה להעסיק משפחות נוספות לא נתממשו ופעילותה הופסקה כליל לאחר מספר שנים. מוזכר שהמקור לקטע זה הוא מתוך העתון Der Judische Herold מתאריך ה- 4.7.1935. (מעניין האם הגליונות שלו נמצאים בספריות כאן). לגבי השם של העיירה. בספר הוא נכתב סרדאהלי (ביידיש - דונא סערדאהעלי), אך אני יודעת שכשמבטאים את השם בהונגרית שומעים "סרדהיי". מאיר ווזנר היה פעיל מאוד בעיירה (ובכלל כל בני המשפחה) ושימש בשנים 1924- 1938 כראש הקהילה וגם במקביל כשופט עירוני, זאת למדתי גם מתוך ספר הזכרון. המון המון תודה לך ולאביך, יישר כח! חוה

למעלה