תרגום לאטלנטיס 1x20

GoldenEye2015

New member
תרגום לאטלנטיס 1x20

בעקבות סיום הלימודים (איזה כיף) התפנה לי הרבה זמן.היה לי משעמם אז התחלתי,וסיימתי,לעשות משהו שרציתי כבר כמה זמן והבנתי שיש לו גם ביקוש אצל אחרים-תרגום לפרק.הפרק הנבחר,לכבוד העונות החדשות שמתחילות בסוף השבוע,וגם בגלל שזה מה שיש לי על המחשב,הוא פרק סיום העונה של אטלנטיס.תגובות,הצעות,תיקונים,הערות,הארות וסרטי DVD יתקבלו בברכה.היתה לי בעיקר בעיה בתרגום מתאים למילה drones,אז אם למישהו יש הצעה,בבקשה.התרגום מבוסס על כתוביות באנגלית שכבר שכחתי מאיפה הורדתי אותן.תהנו.

GoldenEye2015

New member
לא,זאת הפעם הראשונה

בהתאם לתגובות,ולכמות הזמן הפנוי אני אראה אם לתרגם עוד.יש כמובן המון פרקים,בעיקר ב-sg1,כך שאני כמובן לא יכול לתרגם את כולם או אפילו את רובם.אם יש פרקים מסוימים שמישהו מעוניין בהם שיכתוב ואני אראה מה אני יכול לעשות בעניין.

Usul19

New member
תלוי באיזה הקשר אתה מדבר על...

drones, אבל עקרונית אלה מן לוחמים, יחידות טיפשות... אם אני לא טועה.

Echelon

New member
אני הייתי מתרגם ל..

אני הייתי מתרגם את זה לרובוטים או גשושים. או משהו ביניהם

GoldenEye2015

New member
../images/Emo58.gifלאטלנטיס 1x20

אם ראית את הפרק אז אתה בטח הבנת שאני מתכוון לדברים האלה שמתקן הכסא והג'מפרים יורים.התרגום המילולי הוא באמת מה שאתה הצעת הבעיה היא שזה לא היה נראה לי בדיוק מתאים למה שזה עושה-למעשה מעיין טיל מונחה משוכלל של הקדמונים.בגלל נאלצתי בפעם הראשונה שהם אומרים את זה ממש לכתוב בכתוביות drones באנגלית ובשאר הפעמים הצלחתי איכשהו לעקוף את זה בניסוח.

Echelon

New member
../images/Emo58.gif ראיתי, אל דאגה.

אני יודע במה מדובר, ויש גם גשוש כזה בפרק הפתיחה של העונה, כשבקט החביב יושב על הכיסא ועושה צרות לשפרד ואוניל. בכל אופן, אני אנסה טיפה להסביר למה גשוש זו המילה הכי מתאימה - קודם כל ככה גם קוראים לזה בסדרה, ואני בטוח שהם נתנו הרבה מחשבה לזה, כך שמבחינה מילולית לגמרי זה גשוש. דבר שני, אם זה היה איזה טיל מונחה בלבד, היו נותנים לזה בטח איזה שם מקוצר לדעתי (ע"ע ZPM), כמו שאוהבים בצבא. דבר שלישי, הטיל מונחה ע"י מי שמפעיל את הכיסא (אם הבנתי נכון), ולכן הוא נשלט ע"י מישהו. כמו שמישהו אמר קודם, גשושים זה דברים קצת "מפגרים" כאלה, ובכן אם ככה, אז לטיל שנשלט ע"י מישהו אין הרבה שכל לעומת טיל מונחה באמת שאתה יכול לעזוב אותו לנפשו והוא יעשה את העבודה. אני מכחיש כל קשר לאבשלום קור ולאקדמיה העברית ללשון.

GoldenEye2015

New member
שכנעת אותי../images/Emo13.gif.גרסה מתוקנת--->

ההבדל היחיד הוא ההחלפה של drones במילה גשושים.

AtlantiX

New member
לפי התרגום הרשמי של ערוץ 1: מל"ט

כל הכבוד על התרגום. אני לא מתכוונת לקרוא אותו בזמן הקרוב (פרק 20 מתקדם מדי בשבילי) אבל אני מעריכה את המאמץ.

DNile

New member
שזה לא רחוק מהאמת...

גם היום, טילים מונחים מתקדמים, הם לא אחרים מאשר מל"טים, שמצוידים בחומר נפץ. דוגמה? מל"ט ההארפי, שמתביית על מכ"מים, מתרסק לתוכם, ומתפוצץ. דוגמה אחרת? טילי שיוט, כמו הטומאהוק הם למעשה סוג של מל"ט.

subatoi

New member
רובוטים.

ככה זה גם בהקשר של הבורג. נשמע הכי טוב. ולא, לא, ואני חוזר שלישית, לא לתרגם את זה ל"דבורה זכר", כמו שעשו בסרט FIRST CONTACT... בעעעע....

morashtty

New member
איך בכלל מכינים תרגום?

אני מדבר על הצד הטכני ולא על ההעברה מאנגלית לעברית. נ.ב. אחלה תרגום ממש התלהבתי אם כי הייתי מתרגם I.D.C ל"צופן זיהוי".

GoldenEye2015

New member
תודה

ליצור תרגום מה"יסוד" זה עסק מעייף,או לפחות ככה נראה לי כי אף פעם לא ממש עשיתי את זה וזה בכלל התרגום הראשון שלי.בכל מקרה,יש תוכנות שונות ליצירת תרגום,אני משתמש למשל ב-Subtitle Workshop.בתוכנה אתה יכול לנגן את הקובץ,לשמוע מה אומרים ולכתוב בתיבה את הכתובית שאתה רוצה וקובע מתי הכתובית תופיע ומתי תעלם.ככה צריך לסכרן כל כתובית בנפרד וזה מה שהופך את זה נראה לי למתיש במיוחד.באופן טכני אפשר גם ליצור את הכתוביות,כולל הסנכרון,באמצעות פנקס רשימות של ווינדוס אבל אז זה עוד יותר מעצבן. בקשר ל-IDC,אני פשוט חשבתי שראשי תיבות באנגלית יהיה עדיף אם אני אשאיר אותם ככה ולא אתרגם אותם (כמו ZPM לינ"א
),אבל ההצעה שלך טובה ויותר ברורה למי שלא מכיר ממש טוב את המושגים,אז אולי בפעם הבאה.

2Complicated4U

New member
לגבי ר"ת

שמציגים רשי תיבות בסדרהבפעם הרשונה אז גם אומרים את הפירוש של הראשי תיבות ולפירו זה יש את המקבילה בעברית שאותה אפשר להפוך לראשי תיבות בעברית... בכל מקרה מה שנוח לך... אתה לא מוכר ותם ומה שהכי קל לך לתרגם זה הכי טוב בשבילך העיקר שיבינו

למעלה