תרגום זה טוב

Ferenheit

New member
אבל הוא יכול למות !!!

(מהאיש זאב זאת אומרת) אני לא מתכוון ששחקן באמת צריך לקנות את מגדיר המפלצות. הוא יכול להציץ בזה של השה"ם כשהוא הולך לשירותים (וגם בהרפתקאה, כדי לדעת מה לחפש, יש שה"מים שמתכמנים ועושים טרולים שחסינים לאש ההההאאא). מה אין אצלכם בעולם ספרייה של כל הידע על מפלצות שקיימות ? אצלנו יש שוק לחפצי קסם ושם קניתי את אקסקליבר (הידועה בכינויה "עוקץ") החרב הכי שווה בעולם שהשה"ם שלי המציא והיא 5+ PVP אימים. עשיתי Pickpockets ויצא לי 7 ולמוכר יצא 4 בגלל שרולנד בדיוק הקיא לו על הסחורה, אז גנבתי אותה.

Soul Cake Duck

New member
גישה שטוחה למדי למשחק תפקידים

לדעתך שה"מ באמת צריך את טבלת הנק"נ לעומת CR? נראה לך שש"מ טוב לא מסוגל להכין הרפתקה בלי שייתנו לו 500 מפלצות מוכנות מראש? והכי חשוב, נראה לך הגיוני שדמות, שאך לפני שבוע יצאה למסע הרפתקאות, תוכל להצביע אל יצור הביעותים המסויט שהחבורה פוגשת, יצור שאמור להקפיא באימה חסרת שם את כל הרואה אותה, ולומר ברוגע: "אה, זה Otyugh, צריך להיזהר מה- Improved Grab שלו. נראה לי הכי טוב לירות עליו ממרחק, יש לו קצב התקדמות של בסך הכל 20 רגל". זה נראה לך הגיוני?? מה שאתה מדבר עליו הוא חשיבת חוץ-משחק (או Metagame thinking, אם אתה מכיר את זה בשם הזה). הדבר היחיד שזה תורם לו הוא הריסת האשליה והפחתת ההנאה מהמשחק. אין שום סיבה ששחקן יקרא את אסופת המפלצות (קדימה, תגידו "מגדיר". לא אכפת לי). ומה אם כן? ובכן, ש"מ נבון ייקח בחשבון את האפשרות (היותר מסבירה) שמישהו ייעזר באותו חומר שיש לו. מה עושים? משנים. במערכה שאני מנהל, החבורה נתקלה עד כה בכ- 50% סוגי מפלצות שהונדסו במיוחד לצורך המערכה. אי אפשר למצוא את הנתונים שלהן בשום ספר. ואלה שהן רעיון טוב מכדי לוותר עליו, לא חייבות להיות בדיוק מה שרשום; נראה אם כאשר החבורה תשמע על אנשי-זאב קרובים היא תצטייד מלוא החופן בחיצי כסף. זה רק הופך את ההלם לגדול יותר כאשר מתברר שכל עניין ה"כסף פוגע בליקנתרופים" הוא רק אגדות עם, ואלה שמולם החבורה מתמודדת ממש לא מתרשמים. זמן לברוח... או אם לתמצת את זה: אתה יכול להרגיש מבוהל אם אתה מדמיין שאתה ניצב מול יצור עצום, בעל פה ענקי מלא שיניים מחודדות ושלוש זרועות מתנופפות. אתה בהחלט לא תחווה הרגשה דומה לכך אם אתה אומר לעצמך שלדמות יש יצור עם 6 קב"פ ומתקפה מיוחדת של מחלה. המשחק פחות מעניין - אז מה הרווחת? זכית לסמן מספרים על דף הדמות שלך? האח הידד. מוגש כחומר למחשבה.

heler

New member
לדעתי , צודק... אבל

העניין הוא לא להיות "יודע כל" , כי אחרת באמת אין טעם להרפתקה...
כמו בכל קבוצה לא הטרוגנית יש מישהו שיודע יותר או יודע פחות ... שחקני דמות טובים יותר ופחות ... וכו´ ובגלל מצב כזה כששה"מ רואה שהשחקנים שלו יוצאים מהדמות ומפריעים בקטנות כאלו או מתחילים להתווכח ( ברמה של "זה לא הגיוני כי ככה לא רשום בספר החוקים, וכשאני שיהמתי מצב כזה לא יכול להיות כי אני קרוב/רחוק/לא יכול לפספס/הייצור חייב למות כי יש לו 6 קב"פ וכו´ ... ) הוא לא צריך להיות מושפע מדברי יודעי הדבר , להתעלם , לאסור על שימוש בעלעול בספרי החוקים , ועוד כהנה וכהנה על מנת שהחכמים שקוטעים את רצף ההרפתקה עקב הסיבות שלעיל לא יפריעו לרצף המשחק.

DDN

New member
ארו כן צודק םה (לשם שינוי)

השחקנים לא אמורים לדעת מה פוגע במפלצות, כי הדמויות שלהן לא יודעות! איפה ההפתעה וההתרגשות?

La Gamba

New member
אבל השה"מ צריך את מגדיר המפלצות

המדריך לשה"מ אינו עד כדי כך חשוב. כן, הוא יעזור, אבל לא כמו הספר לשחקן ומגדיר המפלצות.

Ferenheit

New member
טוב זה חיב להיפסק

כמו מה שכתבתי בעניין השה"ם הנדיב ולא הובן כהלכה, גם כאן כנראה שיש צורך לציין שהייתי ציני. אבל מר GAMBA אתה מדאיג אותי ממש כי אתה נשמע לי דווקא רציני. מגדיר המפלצות הוא הדבר הכי פחות חשוב. לא בגלל מקצועות העילית ולא בגלל חפצי הקסם. הסיבה היא שהרבה אנשים טובים צריכים ללמוד להכיר את המשחק. וחלק מהם לא שיחקו מבוכים ודרקונים בעבר. הם צריכים הוראות, עיצות, טיפים - איך לשחק - ואיך לשה"ם. יש לי עולם בלי חפצי קסם (או לחשי קסם, או מכשפים) והוא קסום ביותר לדעתי (ולדעת שחקניו). אין בו מפלצות (אבל הוא מלא חיים). אין בו כהנים ואלמתים (אבל יש בו אמונה ותקווה גם בלילות בהם המוות אורב לטרפו). הדמויות בעולם לא יודעות את זה, דרך אגב. הם לא מכשפים בעצמם, אבל הם יודעים שיש מכשפים בעולם (עדיין יש מי שקורא לעצמו מכשף). הם מאמינים במפלצות (ויש אנשים גרועים יותר מכל מפלצת). והם מלאים יראת קודש כשהם רואים את.... בסופו של דבר - זאת לא המלצה לעולם זאת הצהרה על הדברים שחשובים ואלה שלא.

Ferenheit

New member
אני לא מדבר על "טיפים"

אני מדבר על איך להריץ הרפתקאה. על שליטה ביכולות המיוחדות של מפלצות. על בניית עלילה ועולמות. על משחק של NPC. מי שלא קורא אנגלית לא מכיר מהדורה שלישית וכנראה לא מכיר מבוכים ודרקונים בכלל.

יש רק בעיה אחת...

העניין שזכור לי מביולוגיה וקשור ל"מגדיר צמחים", הוא הבחינה בסוף, שמהווה בעצם חלק מיחידת בגרות... איכס. אז אתם מוכנים, תלמידים? אחרי יציאת הספר, יהיו לכם כמה שבועות להתכונן, ואז נביא לכם לכיתה מפלצת, אותה תצטרכו להגדיר בעזרת "מגדיר המפלצות". מי שייכשל, יירדו לו 100 hp מהציון... אויה.

paramar

New member
דבר המתרגם...

התכנון הוא שלאחר "ספר השחקן" יצא לאור "המדריך לשליט המבוך" ואחריו הספר "מגדיר המפלצות". למה דווקא הסדר הזה? ובכן, מסיבות פרקטיות - בספר לשחקן יש המון חוקים שקשורים לחפצים קסומים. בלי המדריך לשליט המבוך, אי אפשר ממש לעבוד עם החוקים האלו, כי במדריך לשליט המבוך יש פירוט מאוד מדוייק לגבי כוחות של חפצי קסם, עלויות שלהם וכדומה. בנוסף, במדריך לשליט המבוך יש "מקצועות-עילית" - מקצועות מיוחדים שנפתחים לדמויות בעלות ניסיון והתמחות בתחומים מיוחדים. אלו הם דברים שחשובים מאוד לשחקנים ולמנחה כאחד. יותר קל לשה"מ להמציא כמה מפלצות, דבר שלא דורש שינוי של החוקים של המשחק, מאשר להתחיל להסדיר את נושא עלויות חפצי הקסם או את התוכונות של מקצועות העילית, וכדומה. המדריך לשליט המבוך מכיל גם המון מידע מועיל אחר, כולל הרבה התייחסויות למפלצות שונות (גם אם בקיצור). בברכה, איתמר פארן, מתרגם מו"ד

למעלה