תרגום זה טוב

Ferenheit

New member
תרגום זה טוב

מה הייתם רוצים שיתורגם בהמשך ? אסופת המפלצות ? המדריך לשה"ם ? חרב ואגרוף ? שקט ושירה ? אדוני ארצות הפרא ? ספר ודם ? מגיני האמונה ? אסופת המפלצות II ? ספר האפילה המתועבת ? ממלכות נשכחות ? הרפתקאות אוריינטליות ? ספרים של גרין רונין ? של נקרומנסר ? של ויזרדס ? מה ? מה ? מה ?

DDN

New member
הסדר הנכון זה

להוציא את הספרים לשחקן, לשה"ם ואסופת המפלצות קודם. אחרי זה, מה שהייתי רוצה לראות מתורגם זה את המדריך לדרגות הגבוהות, הרפתקאות אוריינטליות, ממלכות נשכחות. אבל קודם, לפני כל אלה, אתה הפסיוניסט.

ארו

New member
המם המם...

תתחלי להתרגל : מגדיר המפלצות. בברכה ארו.

DDN

New member
אהמ אהמ

בזכיר לי ביולוגיה "מגדיר צמחים", אבל אפשר לקבל את זה.

ארו

New member
אבל זה בדיוק העניין !

מגדיר צמחים, ציפורים או כל דבר אחר, למה ? כי מביא נתונים על כל הזנים השייכים. מסביר לך היכן ניתן למצוא אותם, כיצד הם נראים וכיוב´. ולכן "מגדיר מפלצות" . ספר השדה להרפתקן המצוי. בוקר טוב ושבת שלום לכולם.

La Gamba

New member
בעצם, זה תרגום טוב

אך אוי לי על אסופת המפלצות... טוב, לא נורא, המחסום היחיד שיש לתרגום החדש הוא נוסטלגי. כמובן שהדבר שצריך לתרגם אחרי המדריך לשחקן, הוא מגדיר הפלצות.

The DDM

New member
ומייד אחר כך את המדריך לשה"ם

אלה הם "שלושת הספרים הבסיסיים" אני בכלל לא צריך תרגום כי האנגלית שלי טובה מאוד אבל אני מכיר הרבה שזה נורא יעזור להם.

The DDM

New member
זה ממש נושא לוויכוח!

כי אין פה צודק או טועה.... לי יעזור (עם בכלל) הספר לשהם קודם אבל יש הרבה אחרים שהספר לשה"ם לא מעניין אותם (הם שחקנים) וזה ברור שיש יותר שחקנים משה"מים אז כמובן שכמות האנשים שיעדיפו את אסופת/מגדיר המפלצות יותר אז נדמה לי שאנחנו (השה"מים) הפסדנו פה ונאלץ לחקות.

ארו

New member
למי מיועד מגדיר המפלצות ?

לכל שחקן הרוצה לעיין בו, או לשה"מ העושה בו שימוש לבניית הרפתקאות ? שחקנים לא צריכים (ואני אומר זאת כשחקן) את מגדיר המפלצות. לעומתם, שה"מ כן זקוקים לו, כחומר לעבוד איתו. או שאני טועה ?

La Gamba

New member
מגדיר המפלצות הוא יותר חשוב

כי יש שם את כל הנתונים בשביל משחק מלא...

DDN

New member
ומה יעשה ש"מ שירצה להעביר משחק?

יחכה שנה שלמה בין היציאה של הספר לשחקן לספר לש"מ? כי באמצע הוציאו את מגדיר המפלצות שיעזור לו רק אחרי שיקרא את הספר לש"מ? לדעתי, אחרי המדריך לש"מ, צריך להוציא את המסך, ורק אז את המגדיר.

Ferenheit

New member
ארו אתה לא צודק

אם לשחקנים לא יהיה מגדיר מפלצות אז איך הם ידעו מה יכול לפגוע באיש זאב (אני אישית לא צריך כי אני יודע מה יכול לפגוע בו, אבל אני מכיר אנשים שצריכים). השה"ם צריך את מגדיר המפלצות כי הרפתקאה טובה מכילה הרבה סוגים של מפלצות ובלי זה אי אפשר לשחק כי אחרת מה נהרוג? יצירי סוד? המון המון יצירי סוד. הבעיה היחידה היא (הפתרון מצורף, לא להיכנס לפאניקה) שבלי הספר לשה"ם אין אוצרות קסומים ואין את הטבלה שהופכת CR לנק"ן. ואז מה ? סתם נקבל כלי נשק קסומים שהם עם פלוסים אבל בלי יכולות מיוחדות ? זה לא שווה. וגם לא נוכל לעלות דרגות, וגם לא נוכל לקחת Prestige Classes. הפתרון: תרגום של אסופת המפלצות ביחד עם חפצי הקסם מהמדריך לשה"ם ועם טבלת הנק"ן. בעצם זה צריך להיות המדריך לשה"ם (אה, וגם Prestige) כל השאר לא חשוב. מה ? נקודות פגיעה של קירות ? למי איכפת.

ארו

New member
הדרך האמיתית לטעמי, לשחקן לגלות

כיצד יש להתמודד מול מפלצת כזו או אחרת, כי ע"י משחק. כלומר - המידע זמין לדמות מלימודים או מידע נרכש אחר (שמועות על כך שאנשי-זאב חסינים לכל כלי הנשק, חוץ מאשר שתן גמלים וכדורי כסף. שמועה המתבררת כנכונה חלקית), או שהדמות תגלה איך, "מנסיון אישי" (כלומר - התקלות באנשי הזאב והניסיון להרוג אותם). כשחקן, מעולם לא פניתי למגדיר המפלצות לקבלת מידע על מפלצת, שלדמות שלי לא הייתה היכולת לגשת למידע דומה.

Ferenheit

New member
לא, Gather Information

או "איסוף מידע" בעברית משמש אותך כשאת רוצה להסתובב בעיר כמה שעות, להוציא כמה מטבעות זהב, ולאסוף מידע מהמקומיים: מה נמצא מעבר להרי החושך? מי מנהל את העניינים בעיר? למה כולם עצובים כל הזמן? למה אין בבית הקסרות קברים חדשים (כבר מאה שנים)? האם ברטה הגדולה אוהבת סאדו-מאזו ? וכו´

תוספת.

לדעתי, gather information יכול לשמש אותי גם במקרה שציינתי. עם סיבה. אם העיר מאויימת על-ידי אנשי-זאב, למשל, אפשר לבדוק אם כבר התמודדו עם הבעיה הזאת לפני-כן, או אם יש אנשים זרים, סוחרים וכו´, בעיר, שיכולים לדעת משהו על אנשי-זאב עקב התמודדות עמם בעבר. האנשים האלה יכולים, תמורת תגמול הולם, מן הסתם, לספק את המידע הדרוש. אני לא אומרת שזה תמיד יעבוד, אבל זה יכול לעזור מדי פעם. אתה באמת רוצה לבדוק אם ברטה הגדולה אוהבת סאדו-מאזו? אולי היא גם מעדיפה אותם קטנים, בגובה מטר, למשל?

Ferenheit

New member
אה כן,

חשבתי שהתכוונת להשתמש ב GATHER INF בערך כמו שמשתמשים בידע טרובדורי או במיומנות Knowledge(Bestiary) ורציתי לעשות את ההבחנה. דיברנו על אותו דבר. סלחי לי, הו, הביצה. (לידיעתך, ברטה אוהבת בחורות רזות לארוחת הצהריים)

למעלה