תרגום המושג "paper money"

תרגום המושג "paper money"

שלום לכולם, זו שאלה שקשורה יותר להיסטוריה כלכלית אבל אולי יש מישהו שמתמצא: למה אני צריך לתרגם את המושג "paper money" מהסוג שרצו להנהיג בתחילת ארה"ב, שנות ה80 של המאה ה18? משום-מה "כסף-נייר" לא נשמע לי מתאים כ"כ. מישהו יודע? תודה מראש על העזרה.

בגלל זה כתבתי שזו שאלה של היסטוריה

כלכלית. אני רוצה להיות בטוח שאני מבין את הסוגייה הספציפית של התקופה נכון. בהקשר של מה שקראתי מדובר בתנועות שרוצות "להנהיג" שיטה של paper money, ונשמע לי קצת מוזר ששיטת המסחר עד אז (שנות השמונים של המאה ה18) לא הייתה של שטרות. אולי הכוונה למשהו אחר.

Fanja

New member
דווקא גיגלתי papermoney history

והתקבלו כל מיני אתרים על כל מיני שטרות מתקופות מוקדמות. אם תמצא משהו אחר, אשמח לשמוע.

השערה

בעבר (לא יודע אם גם במאה ה-18) אמצעי התשלום היה מטבעות כסף וזהב. ייתכן שכאן מציעים להשתמש בשטרות עשויים נייר, כאשר ערכם מגובה בזהב ע"י הממשלה, הנסיך המקומי וכד'. אם בהמשך הטקסט מדברים על אבולוציה של אמצעי התשלום, אז זה כנראה זה.

אלו שטרות.

שלא תהיה טעות - לא מדובר באיזו רפורמה חדשנית או משהו כזה. שטרות ומטבעות נהגו בעולם הרבה לפני הקמתה של ארה"ב. עם הקמתה, הונהגו בארה"ב גם שטרות וגם מטבעות, והשטרות נקראו paper money להבדיל מהמטבעות. צריך לזכור שכסף נייר אינו "שווה" באמת (בניגוד למטבעות - בעיקר זהב וכסף - שיש להם לפחות את ערך המתכת לפי משקלה), וכמות הדולרים במחזור גדולה בהרבה מיכולתה של ארה"ב לשלם בזהב תמורתם. שימוש בכסף נייר מגדיל את יכולתה הכלכלית של החברה. אם מישהו מתעניין, מאמרו המצויין של בנימין פרנקלין (ההוא עם העפיפון וכליא הברק).

תיקון קטן

גם שטרות הנייר של ארה"ב היו מוצמדים לזהב, כלומר היה שער המרה קבוע בין 1 דולר לבין 1 אונקיה זהב. ההצמדה הזאת בוטלה חד-צדדית ע"י האמריקנים רק ב-1971 ורק מאז אין קשר בין השנים.

yoitamar

New member
זה מזכיר לי בדיחה שקראתי פעם

בספר הבדיחה והחידוד - לשם ההקלה, אספר אותה בשפה מודרנית - כשהחליפו את הכסף ברוסיה לשטרות אמר יהודי אחד: בחיי שאני לא מבין: פעם הייתי הולך לדואר נותן מטבע ומקבל חתיכת נייר. עכשיו אני נותן חתיכת נייר ומקבל חתיכת נייר - אז ממה הממשלה מרוויחה?

Y. Welis

New member
אני מת על המאמרים הישנים האלה

שמתחילים בד"כ במשפט --- An enquiry into the nature of או Of the nature of, או ----The anatomy of... המקבילה העברית לניסוחים האולטרא-נמלצים האלה תימצא בספרו של דן בן אמוץ, 'תפארת החידוד והמליצה'.

למעלה