שאלה: איך אומרים בהולנדית: 1. בשר פרגית (בבקשה אל תגידו לי "תרנגולת צעירה" כי זה לא) 2. בשר כתף (יענו החלק בבקר) 3. כשבמתכון כתוב "סלרי קצוץ" ולא מתכוונים לעלים אז מה אני צריך לקנות ב-AH? ובאופן כללי איפה אני יכול למצוא תרגום טוב למונחי בישול? תודה!
2. sukadestuk 3. אם הכוונה לשורש סלרי, knolselderij 1. מה הכוונה בפרגית, אם לא לתרנגולת צעירה? כרעיים? מכל מקום, כדאי שדוברי הולנדית "אמיתיים" יבדוק את מה שכתבתי - מצאתי את המונחים באינטרנט. כל טוב, מהצמחוני המזועזע (משני הסעיפים הראשונים, כמובן.)
ממה שזכור לי מהתקופה שגרתי בהולנד, לא היה קל למצוא אם בכלל כרעי עוף מפורקים(פרגיות). מה שאני הייתי עושה זה קונה כרעים ומפרק אותם בעצמי(אבא לולן שהתחתן עם אמא קצבית), ההולנדים היו בשוק...
אם אתה לא יודע איך לפרק כרעים אז הינה ווידיאו קצר שמסביר לגבי השאר אין לי מושג....
אז כמו שנאמר זה knolselderij אם הכוונה לסלרי אמריקאי (כמו זה שמשתמשים בו בסלט וולדורף) אז זה נקרא bleekslderij, לגבי מונחי הבשר אין לי מושג, לא אוכלת, לא מבשלת, לא מפרקת תרנגולות צעירות או זקנות בשום צורה...
תמיד חשבתי שפרגית זה באמת תרנגולת צעירה (כמו שאמרתי, בשר זה לא הצד החזק שלי...), מסתבר שפרגית זה פשוט חלק מהירך של התרנגולת. ואכן אני מניחה שזה מה שנקרא kippenpot או kippenbout בהולנד.
גם אני הכרתי את המושג פרגית רק במובן הזה, ונראה ש"פרגית" במובן שציין קונסטנצה הוא מושג "שיווקי" או סלנגי או השד יודע מה בלבד. בכל אופן, בשעועית, אפונה ועדשים אין לא עצמות, לא עור, ולא כרבולות