תרגום במטבח

תרגום במטבח

שאלה: איך אומרים בהולנדית: 1. בשר פרגית (בבקשה אל תגידו לי "תרנגולת צעירה" כי זה לא) 2. בשר כתף (יענו החלק בבקר) 3. כשבמתכון כתוב "סלרי קצוץ" ולא מתכוונים לעלים אז מה אני צריך לקנות ב-AH? ובאופן כללי איפה אני יכול למצוא תרגום טוב למונחי בישול? תודה!

erendiz

New member
אולי (שים לב לסדר המספרים):

2. sukadestuk 3. אם הכוונה לשורש סלרי, knolselderij 1. מה הכוונה בפרגית, אם לא לתרנגולת צעירה? כרעיים? מכל מקום, כדאי שדוברי הולנדית "אמיתיים" יבדוק את מה שכתבתי - מצאתי את המונחים באינטרנט. כל טוב, מהצמחוני המזועזע (משני הסעיפים הראשונים, כמובן.)

עמנואל21

New member
כרעי עוף מפורקים(פרגיות)

ממה שזכור לי מהתקופה שגרתי בהולנד, לא היה קל למצוא אם בכלל כרעי עוף מפורקים(פרגיות). מה שאני הייתי עושה זה קונה כרעים ומפרק אותם בעצמי(אבא לולן שהתחתן עם אמא קצבית), ההולנדים היו בשוק...
אם אתה לא יודע איך לפרק כרעים אז הינה ווידיאו קצר שמסביר לגבי השאר אין לי מושג....

מלפפiן

New member
אם הכוונה לשורש סלרי,

אז כמו שנאמר זה knolselderij אם הכוונה לסלרי אמריקאי (כמו זה שמשתמשים בו בסלט וולדורף) אז זה נקרא bleekslderij, לגבי מונחי הבשר אין לי מושג, לא אוכלת, לא מבשלת, לא מפרקת תרנגולות צעירות או זקנות בשום צורה...

מלפפiן

New member
כנראה שאתה צודק,

תמיד חשבתי שפרגית זה באמת תרנגולת צעירה (כמו שאמרתי, בשר זה לא הצד החזק שלי...), מסתבר שפרגית זה פשוט חלק מהירך של התרנגולת. ואכן אני מניחה שזה מה שנקרא kippenpot או kippenbout בהולנד.

erendiz

New member
אני חושב שחשבת נכון מלפפון,

גם אני הכרתי את המושג פרגית רק במובן הזה, ונראה ש"פרגית" במובן שציין קונסטנצה הוא מושג "שיווקי" או סלנגי או השד יודע מה בלבד. בכל אופן, בשעועית, אפונה ועדשים אין לא עצמות, לא עור, ולא כרבולות
.

IDAN30

New member

מישהו יודע איפה אפשר לקנות הרינג באיכות טובה בארץ? אני יודע שבסופרים יש, אבל מה שאני מקבל זה בשמן, וזה כל כך לא דומה להרינג ההולנדי.

azardevlieger

New member
יש חנות הולנדית בתל אביב

באחד הרחובות הצדדים של קינג גורג. אני חושב בסמטה פלונית.

חנהר

New member
אצל חינאווי ביפו

יש חנות ערבית שמוכרת על הכיפאק של הרינג, לפחות כך טוען אבא שלי. שצ'ופק בת"א היה מגיע הרינג מעולים, הכי טוב ללכת לחנות דגים שם מוכרים טרי. ביפו כמובן.

למעלה