תרגום ביטוי - Deferred acceptance

belevabel

New member
תרגום ביטוי - Deferred acceptance

שלום רב,

אשמח לסיוע בתרגום הביטוי שלעיל (Deferred acceptance). ההקשר הוא מאמר העוסק באלגוריתם לציוות/שידוך פרטים, וספציפית הקצאת מועמדים למכללות.

"The extension of our "deferred acceptance" procedure to the problem of college admissions is straight-forward."

אם זה יעזור שם המאמר הוא ^ D. Gale and L. S. Shapley: "College Admissions and the Stability of Marriage", American Mathematical Monthly 69, 9-14, 1962 כאשר הביטוי מופיע בעמ' 13, סעיף 4.

בתודה גדולה גדולה מראש

udilir

New member
מסתבר שבעברית מקובל לקרוא לזה "שידוך יציב" והאלגוריתם נקרא

משפט (או אלגוריתם) גייל-שפלי (ולא סתם "משפט" ומאמר אלא כאלה שזיכו את המחברים בפרס נובל).

אמנם השם המקובל הזה אינו תרגום מדויק של הביטוי בו משתשים המחברים, אבל נראה שהמונח הנ"ל מקובל במידה כזו שכדאי להשתמש בו, אולי עם הסבר קצר בהערת שוליים.

belevabel

New member
הרחבה

היי, ראשית המון תודה על ההתייחסות.

מי שזכה בפרס ב-2012 הם למעשה לויד שפלי (מכותבי המאמר שלעיל) ואלווין רות', שבין היתר עסק רבות בנושא ההתאמות (הן תיאורטית והן ברמת האמפלמנטציה בחיי היומיום). דיוויד גייל נפטר בשנת 2008 (בעוד שהפרס הוענק בשנת 2012).

לגבי התרגום, לאורך כל המאמר כן מוזכר הביטוי stable assignment כך שאינני בטוחה שהביטוי deferred acceptance פירושו הקצאה או שידוך יציב. אשמח לדעת כיצד הסקת שלכך הכוונה?

לפני שמופיע הביטוי מדברים די הרבה על קבלה טנטטיבית של הצעות לשידוך (כלומר פרט א' מציע לפרט ב', שמקבל את ההצעה שלו בצורה לא סופית אלא רק אם לא תתקבל בהמשך הצעה יותר אטרקטיבית. קצת כמו רשימת המתנה לאוני').

אז אני חשבתי שהכוונה היא ל"קבלה נדחית" או ל"קבלה מותנית" אבל לא הייתי בטוחה וגם לא הרגשתי שהתרגום שלי מספיק חד.

אשמח להתייחסויות
תודה רבה

udilir

New member
לא מצאתי שפורסם תרגום בעברית למאמר ויש לי הרושם שהמונח העברי

לא כל כך הבחין בין ה- deferred acceptance ל- stable assignment.
למעשה דווקא ה- deferred acceptance הוא זה שמתואר כ- procedure וה -stable assignment היא התוצאה שלו.
יחד עם זאת, ברור שאם את מתרגמת את המאמר כולו ורוצה לדייק, כדאי אכן להבחין ביניהם.
הייתי מתרגם את ה- deferred acceptance כ- "קבלה מושהית/מעוכבת" או "קבלה מותנית" כפי שהצעת (לא "קבלה נדחית" שעלולה להשמע כ- rejected acceptance, דבר והיפוכו) ונשאר עם "שידוך יציב" עבור ה- assignment.

אני יודע למי ניתנו פרסי הנובל, לא רציתי לפרט בדיוק כי זה לא היה רלוונטי כאן. אין ספק שגייל לא קיבל את הנובל רק מפני שהפרס מוענק לאנשים חיים בלבד (אם כי היה יוצא דופן אחד לפני שנתיים-שלוש שנפטר חודש לפני ההענקה והוחלט בכל זאת לתת למשפחתו את הפרס).

למעלה