תרגול סולמות?

דניעל

New member
תרגול סולמות?

האם אתם מתרגלים סולמות לפני תחילת הנגינה? זה היה החלק ששנאתי כשלמדתי נגינה, אבל לאחרונה גיליתי שאני ממש חייבת קצת חימום לפני הנגינה, ושאני מתחילה לשכוח תאוריה בסיסית כמו - איזה דיאזים או במולים יש באיזה סולם. אז אתמול ניגנתי קצת סולמות, וזה עשה פלאים לאצבעות שלי. בנוסף, גיליתי שמרוב שלא ניגנתי סולמות, יד ימין כבר לא זוכרת איך מנגנים בדיוק עם יד שמאל. כל יד ניגנה לה את הסולם לבד... ממש פאדיחות. לקח לי זמן לתזמן אותן שוב ביחד. נראה לי כמו הכנה טוב לטוקטה ופוגה של באך, נכון? אז עכשיו תספרו לי - איך אתם מנגנים את הסולמות שלכם? אני התחלתי עם דו, סול ורה. קודם קצת ביד ימין. אחר כך שמאל. אחר כך ביחד. שתי אוקטבות בכל פעם. קצב אחיד. איזה עוד תרגילים מומלצים?

דניעל

New member
אפשר לקבל הסבר?

ארפג´ים זה נגינת כל הצלילים במרווחים של חצי טון? (כלומר - 12 צלילים בסולם?) ואיזה צלילים אפשר לשלב בסולם?

לא זה סולם כרומטי

ארפ´זים זה אקורדים מפורקים שילובי צלילים הכוונב לדוגמא נגני דו מי רה פה מי סול וכן הלאה או דו מים פה רה דו מי רה פה סול מי רה פה וכן הלאה

מיכלוש7

New member
בטח! חייבים לנגן סולמות!

זאת הדרך הכי טובה ופשוטה להתאמן.... לצערי, אני מכירה רק 2 סולמות... את דו וסול מז´ור, אני מגנגנת 2 הידיים ביחד + האקורדים שלהם! כל פעם במהירות שונה... כן... אני יודעת שזה לא הרבה... אבל לי לבנתיים זה מספיק!
רגע... אז איזה חימום עשית לעצמך קודם אילולי הסולמות???

סולמות!!!

זה אחד הדברים השנואים ביותר אבל אין ברירה... דבר ראשון לפני שמתחילים לנגן עושים סולמות כי זה אולי הדבר שהכי מחמם את האצבעות פרט לאטיודים של צ´רני... אוקיי אפשר לנגן את הסולמות כדי לגוון קצת בסקסטות או טרצות או בתנועה נגדית... וארפז´ים זה ממש חשוב!!! תתאמנו ותהנו גל

D.G OD

New member
סילחו לי על השאלה האידיוטית..

אולי אני מנגן כבר הרבה זמן אבל כמעט חצי מהזמן הזה לא למדתי וסולמות, אין על מה לדבר. כמעט ולא עשיתי
. מה זה ארפז´ים?! אני יודע שהשאלה בטח נשמעת דבילית אבל אשמח לעזרה. ודרך אגב, סולמות אף פעם לא חימם לי את הידיים. לי יש בעיות אחרות, חימום האוזנים (הרבה פעמים המנגינות נשמעות נורא אם לא עשיתי לעצמי הכנה מסויימת). מה אני יכול להגיד, אני אדם מוזר ויוצא דופן
. בברכה,

D.G OD

New member
ואם אנחנו כבר בשאלות אדיוטיות וב..

סולמות אז נתקלתי בעיה בסולם פה מג´ור עם האיצבוע. כאשר אני עולה או יורד אותו אז תמיד האגודל נופל על הסי במול ויש בעיה להגיע עם הקמיצה (האצבע של הז*ן) ללה או לסובב את היד ולמקם את האגודל על הסי במול (די דורש התרגלות מסויימת או הריסת המפרקים). זה אמור להיות ככה או שיש איצבוע שונה במיוחד? הרגיל (שאני יודע בכל אופן) הוא (של ירידה): 5, 4, 3, 2, 1, 3, 2, 1, 4, 3, 2, 1, 3, 2, 1 וכו´.

זהו אכן האיצבוע

גם לי יש את הבעיה הזאת, של להעביר את האצבע הרביעית מעל האצבעות. זה עניין של תירגול, והרפיה של כל הזרוע, לא רק פרק היד. זה בסולמות פה מז´ור וסי במול מז´ור בדר"כ...

סולם פה מז´ור

אוקיי אז ככה אם אתה מנגן בעלייה רק אוקטבה אתה מגיע עם הרביעית לפה ואז יוצא לך בירידה שאתה מגיע עם הרביעית לסי במול ולא עם החמישית... מקווה שעזרתי גל

אפשר גם לרדת מפה אצבע רביעית ולהמנע

ב/מסי במול ב/מאגודל. (אגב קמיצה זו לא האצבע ליד הזין או שאני כבר מחוק לגמרי? איפה הילדות?) ארפז´ לדוגמא בפה מז´ור: פה לה דו - האקורד פה מזו´ר - אופן ההכנה - להריץ על הפסנתר. סתם דוגמא

דניעל

New member
ואפשר גם פשוט לומר - אצבע מס´ 4.

הרי כולנו כאן פסנתרנים, לא? האצבע ה"משולשת" נקראת אמה. אצבע מס´ 3.

למעלה