GnomeBubble
New member
תרגול (כמעט) שבועי #2
הפעם היה לי יותר קשה למצוא סיפור. יש הרבה אגדות ילדים יפניות יפות, אבל בניגוד למה שמקובל לחשוב, הן לא כתובות בשפה פשוטה כל-כך. בסופו של דבר החלטתי לקחת אגדה כזאת ולערוך אותה קצת, ולהחליף או להעיף כמה מבנים דקדוקיים מסובכים. האגדה שהבאתי היא האגדה המפורסמת על ילד-האפרסק (מומוטארו), ואני עומד לחלק אותה לכמה חלקים (בסביבות השישה חלקים) מכיוון שהיא די ארוכה.
הפעם היה לי יותר קשה למצוא סיפור. יש הרבה אגדות ילדים יפניות יפות, אבל בניגוד למה שמקובל לחשוב, הן לא כתובות בשפה פשוטה כל-כך. בסופו של דבר החלטתי לקחת אגדה כזאת ולערוך אותה קצת, ולהחליף או להעיף כמה מבנים דקדוקיים מסובכים. האגדה שהבאתי היא האגדה המפורסמת על ילד-האפרסק (מומוטארו), ואני עומד לחלק אותה לכמה חלקים (בסביבות השישה חלקים) מכיוון שהיא די ארוכה.
むかし、むかし、あるところに、おじいさん と おばあさん が ありました。毎日、おじいさんは 山へ しばかりに、おばあさんは 川へ 洗濯に 行きました。 ある日、おばあさんが、川のそばで、せっせと 洗濯をしていますと、川上から、大きな桃が 一つ 流れて来ました。 「おやおや、これはみごとな 桃だ。おじいさんへの おみやげに、どれどれ、うちへ 持って 帰りましょう。」 おばあさんは、そう 言いながら、腰を かがめて 桃を 取ろうとしましたが、遠くて 手が とどきません。 おばあさんは そこで、 「あっちの水は、 辛いぞ。 こっちの水は、 甘いぞ。 からい水は、 避けてこい。 あまい水に、 寄って来い。」 と歌いながら、手をたたきました。すると 桃は また、おばあさんの前へ 流れて 来ました。 おばあさんは にこにこしながら、 「早くおじいさんと 二人で 分けて 食べましょう。」 と言って、桃を ひろいあげて、洗濯物と いっしょに たらいの 中に入れて、家に帰りました。 夕方になって やっと おじいさんは 山から しばを 背負って 帰って来ました。 「おばあさん、今帰ったよ。」 「おや、おじいさん、お帰りなさい。 待っていましたよ。 さあ、早く お上がりなさい。 いいものを 上げますから。」 「それは ありがたいな。 何だね、そのいいものというのは。」 המשך יבוא
את הגרסה המקורית של האגדה אפשר למצוא בספריית AOZORA, עם פוריגאנה, אבל בלי רווחים ועם דקדוק טיפה יותר מסובך.