תרבות

erezsh

New member
תרבות

אני מניח שאין צורך להסביר למה ציפיתי שתוכלו להסתדר ביניכם, אבל גם אין חובה שתסתדרו ביניכם. לעומת זאת, ציפיתי שתתנהגו בתרבות, וזה דווקא כן חובה. תנו לי להסביר: כל מיני כינויי גנאי ודיבורי רחוב שרצו בין שבז לבין פלומפי ממש מבישים את הרמה של הפורום. "בבונה" של שבז, "יא אידיוט" של פלומפי, ואפילו "למה???" קפצה למסיבה עם "איזה 2 ז**ני שכל", ואני אפילו לא מגיע לרמה של לכתוב את השאר. מה לעזאזל זה אמור להביע??? הייתי מעדיף לא להתערב כך בהודעות בפורום, אבל עברתם את גבול הטעם הטוב עד כדי עריקה. זוהי לא התנהגות נסבלת. קחו את עצמכם בידיים, ותתנהגו בתרבות.

shabaz

New member
"בבונה" זו מילה ממש מצחיקה!!

אני מערער על השיפוט בקשר למילה הספציפית הזאת.

erezsh

New member
מילא במופע סטנד-אפ

אבל אני בספק שהיא לקחה את הביטוי בהומור, וזה מה שקובע.

zedprime

New member
....well you know what they say

<הזהרו במה שאתם אומרים...זה יכול להפיל אתכם, אתם יודעים>.

Ewan McTeagle

New member
דווקא ממך לפי התגובות הקודמות שלך

לא ציפיתי... אם אתה בספק שהיא לקחה את זה בהומור זה אומר שהיא לא לקחה את זה בהומור? גם אם אתה באמת מכיר אותה, איך אתה יכול להחליט משהו בשביל מישהו אחר? מילא היית נהיה מנהל ע"פ תהליך דמוקרטי, אז הרב צריך להשלים עם ההחלטות שלך, אבל במקרה הזה, אני לא רואה שום סיבה מוצדקת. [ואני איתך במקרה הספציפי הזה בכל מקרה, אבל לא בגלל הנימוק הנ"ל]

zedprime

New member
ההנחה כי הפורום

דמוקרטי , או אמור להיות דמוקרטי היא מוטעית מיסודה. תפוז קהילות , נותנים לנו שירות הניתן בחינם , אך מכיל מספר כללים הנקבעו על ידיהם לפי השיקול שלהם. שפה גסה אסורה , חד וחלק. -----------מתוך כללי השימוש בפורום ----------------------------------- שפה ותוכן , איסור בין היתר על : "תכנים הכוללים שימוש בשפה בוטה, גסה או מעליבה" -------------------------------------------------------------- אולי אתה לא מודע לכך , אך חובתו (לא זכותו) של מנהל הפורום לשמור על הכללים הללו.

Ewan McTeagle

New member
אני יודע שלא כיוונת אלי

כי לא אמרתי\הנחתי שהפורום הוא דמוקרטי...רק "מילא היה נבחר באופן דמוקרטי" התמשתי במשל, לא הנחתי שום דבר...אבל אני יודע שלא התכוונת אלי רק אמרת באופן כללי. חובתו של מנהל הפורום לשמור על חוקי תפוז? וואו! זה כמו הרייך...

zedprime

New member
בהחלט שלא התכוונתי דווקא אליך

אלא כלפי מספר טענות שהועלו כלפי המנהל החדש , שגם לא יכול ברגע זה לענות עליהן לצערי (עד שיתחבר לisp החדש , הוא תלוי בעזרתם של ידידים בכל הנוגע לגישה לאינטרנט) . מה שכן , "חובתו של מנהל הפורום לשמור על חוקי תפוז? וואו! זה כמו הרייך..." ספק מן הומור , או מן הלצה שלא במקום - אתה באמת חושב שיש מקום להשוות? שוב , יש לזכור כי אנו מקבלים שירות חינם , אשר כולל מספר כללים - גם מנהל הפורום , הוא בעל תפקיד אשר ההטבות שבו (ועצם ה"העסקה" של erezsh בו) מותנות בניהול הפורום. לא שינוי צבע המשתמש , נ-י-ה-ו-ל.

erezsh

New member
ביאורים

א) השימוש במילה "ספק" היה בלשון המעטה, על-מנת לרכך את הביקורת. אני בטוח שהיא לא לקחה את זה בהומור, לפי תגובותיה. ב) אם אתה מודע לכך או לא, במשך זמן רב היה בפורום שירשור בחירות (שאני אגב יזמתי) ובו ניתנה לכל משתתפי הפורום הזדמנות להציע ולהצביע עבור מועמדים. כפי שזכור לי כמעט אף אחד, כולל אותך, לא טרח להצביע. עכשיו לבוא ולהתלונן שלא נבחרתי באופן דמוקרטי (למרות שהרי, אין זה ממש מדויק) זו צביעות לשמה. ג) אני שמח שאתה איתי, רק שאם זה המצב, מדוע זה נרשם בסוגריים כבדרך-אגב? ולא, אני לא מחפש מחמאות, אבל - וזה לכל משתתפי הפורום - אמנם אני בעל הסמכות בפורום, אך זה גם הפורום שלכם! אם משהו מתקיים ואינכם מסכימים לו - הביעו את דעתכם!

למה???

New member
תרבות... אוח, באמת...

"ציפיתי שתתנהגו בתרבות, וזה דווקא כן חובה" הא?! תשמע, נחמד מאד מצדך שאתה מנהל את הפורום הזה... אבל לאף אחד פה לא נגרם איזשהו עוול... כל הבעיה עם המילה שאמרתי היא בעיה שלך... ואם זה נורא מציק לך אז תפנה אלי אישית ותעיר לי על זה! אני הרי נמצאת פה בפורום מספיק זמן ואני מתנהגת בהתאם (לא נראה לי שמישהו פה אי פעם התלונן על התנהגות שלי)ואם היית פונה אלי בצורה נורמלית ואומר לי שזה מפריע לך הייתי מתחשבת בך. אבל בגלל שזה מפריע אישית לך ולא לאף אחד אחר (אף אחד לא אמר לי שום דבר) לא נראה לי שאתה צריך למחוק לי את ההודעה (ולנצל את זה שאתה מנהל הפורום)... וזאת כבר התנהגות מגעילה שלך (או לא הולמת- מספיק תרבות?!)

erezsh

New member
מצדי

מצדי תקללי כמה שאת רוצה. אבל פה בפורום אנו מחויבים לרמת דיבור מסוימת, שנקבעה, תתפלאי, לא על-ידי אלא על-ידי תפוז עצמם. וכן, תפקידי מבחינת תפוז היא למחוק הודעות בעלות תוכן גס כשלך. אז אל תתלונני אליי. תתלונני לתפוז שרוצים לשמור על רמת דיבור.

למה???

New member
אז זה אומר שאני מורשת לקלל

עם כאלה
*?

erezsh

New member
מבחינת תפוז

אני חושב שכן (אני אברר). אבל לא מבחינתי. מילים גסות לכשעצמם אינן בעיה של ממש. אין לי כלל בעיה שמישהו יתפלסף על חייה של הבבונה בשבי מול חייה בחופש. אבל להשתמש במילה זו כדי לכנות את אחד ממשתתפי הפורום - זה לא מקובל. האיסור אינו ממש על המילים, אלא אל השימוש המעליב שלהן. עוד משהו אינו ברור?

למה???

New member
אממ... טוב, אם זה אני איכשהו מסכימה

כל עוד זה לא נעשה ברוח טובה, זה סתם מיותר.

למעלה