תרבות

Feanor75

New member
תרבות

זהו אמיל סוטובסקי, שחמטאי רב-אמן יליד באקו, הלוח השני של נבחרת ישראל. לעניות דעתי הוא גם ציוני וגאה במדינה, אינני מכיר אותו אישית אבל מעריץ אותו בגלל כישרון מדהים ואישיות.
האם ישראל ראויה לאנשים כמוהו?
אדם שרוצה לדעת עליו יותר יכול להיכנס לערך שלו בוויקיפדיה, אבל כדאי שהוא יהיה דובר שפה זרה, כי הערך של סוטובסקי בעברית הוא כמעט הדל ביותר (!) מבין עשרה ערכים מקבילים בשפות אחרות. לדעתי זה אומר הכל. באזרבייג'ן או ארמניה הוא היה זוכה למעמד של לא פחות מגיבור לאומי, בישראל למרבה הצער הוא פחות או יותר אלמוני.
אז כדי לענות על כך צריך לחזור לשאלה, איזו ישות היא ישראל: מוסדות המדינה, העם הישראלי, העם היהודי וכולי.
אנשים כמו סוטובסקי הם חלק מהעם היהודי. העם הישראלי הוא עם מיוחד עם יכולות יוצאות דופן, אבל שרוי כמה עשרות שנים באפלה ואובדן ערכים שהביאה עליו התת-תרבות האמריקנית שהוא אימץ. כל עוד ישראל לא מתנערת מזה היא תמשיך להישאר באפלה הזאת עם תרבות רדודה וערכים מקולקלים. המצב המדיני גם כן נגזר מכך, ישראל נענשת על כך שהיא לא הולכת עם האמת שלה.
מי שנחשף במקרה לאנטרופוסופיה יכול להבין בבהירות את הכוחות הפועלים פה, אני אוכל להרחיב על כך אם אתבקש אבל בינתיים אני אסתפק בזה.

בהזדמנות זאת אזכיר שאני צבר, אולי דור שמיני בארץ
 
סדר עדיפויות

בישראל יש כל כך הרבה צרות ובעיות, ששחמט זה אחד הדברים האחרונים שמעניינים את האנשים פה. למעט כדורגל וכדורסל, שום ספורט אחר לא ממש "תופס" כאן. זה גם לא ספורט קצבי, מהיר ומעניין כמו כדורגל וכדורסל שכל הזמן קורה בו משהו. כשצפיתי בהתמודדויות של בוריס גלפנד באליפות העולם האחרונה, רוב הזמן הוא ויריבו סתם נעצו מבטים האחד בשני והסתכלו לצדדים.

אין "עם ישראלי", יש עם יהודי.

תרחיב.. ותספר בהזדמנות (בצורה מפורטת) מה גרם ל"אחד כמוך" (מה הכוונה?), כמו שהגדרת את עצמך פעם, לאמץ עמדות ימניות.
 

Feanor75

New member
סיבה ומסובב

היי אלי

כמו שכתבתי בגוף ההודעה. כמובן שחמט זה תחום עם עומק, וצריך לשאול למה הוא לא מעניין אנשים פה. זה מכיוון שהם נעשו שטחיים הם נרתעים מכל דבר עם עומק. אם אתה חוטא בשיחה יותר מעמיקה יגידו לך שאתה "חופר". זאת תרבות הגירוי המהיר המקולקלת שבאה מאמריקה, תרבות שלא מייצרת שום דבר של ערך ומגדלת דור של אנשים דפוקים עם המון בעיות פסיכולוגיות.
לכן הפרדתי בין העם היהודי לישראלי, כי היהודי זה עדיין עם בעל עומק. אם תבדוק את הישגי העם היהודי יחסית לעם הישראלי הנושא את אותם גנים, תגלה אמת מטרידה, שהעם הישראלי כיום זה עם עלוב למדי שכמעט לא מצליח לייצר דבר ראוי פרט אולי לכמה צעירים שטובים בהייטק וגם את זה קשה לזקוף לזכות המערכת. עם שטיפש מספיק לשחרר מאות רוצחים תמורת שבוי אחד, נותן לבוגדים ערבים להישאר בפרלמנט שלו...טוב יגיע ערב אם אמנה את כל החסרונות.

מה גרם לי לאמץ דעות ימניות? התפכחתי, חשיבה פשוטה שהקם להורגך השכם להורגו
 
יכול להיות שזה היה מעניין אותם אילו לימדום

לשחק בו, אבל לצפות מהצד בשני אנשים חמורי סבר עטויי זגוגיות עגולות ורחבות נועצים את עיניהם התועות איש ברעהו כשבשאר הזמן הן מרצדות אנה ואנה בסיבובים מהפנטים אין סופיים שעלולים להוציא כל אדם שפוי מדעתו, זה לא תענוג גדול למדי.

העם היהודי מורכב רק מיהודים, בזמן שהישראלים מורכבים גם מדתות אחרות וממגזרים פחות מוכשרים מאלו שהביאו לנו הישגים רבים ברבות השנים.

אילו היית מוריד את הערבים והמזרחים, שתרומתם העיקרית למדינה זה איכלוס בתי הסוהר ושטיפת הרחובות בפשע ובערות, אז אני מאמין שמצבנו היה טוב בהרבה.

אשמח אם תפרט ביתר שאת לגבי השינוי בתפיסותיך הפוליטיות. עובדה ששמאלנים רבים נשארו איתנים בדעתם למרות שתפיסת עולמם ספגה מהלומות רבות. איך זה שדווקא אצלך ירד האסימון ובחנת מחדש את אשר גדלת עליו וינקת ממנו עד אותו זמן, והאחרים בני דמותך נשארו סומים בעולמם החד-גוני וחלקם אף הקצינו בעמדותיהם.
 

Feanor75

New member
עונה

העם הישראלי התכוונתי לציבור היהודי שבו. אפשר לראות לדעתי הבדל גדול בין תפוקותיהם של העם היהודי והישראלי. לגבי המזרחיים אני לא מסכים איתך, אמנם יש ביניהם לא מעט אנשים במדרגה של חיה אבל יש אצלם גם אנשים טובים חכמים וחמים יותר מאשכנזים. אם אתה אוהב את העם היהודי אתה צריך לזכור שזה במקור עם מהמזרח התיכון, מה שאומר שהמזרחיים הם הצורה היותר אותנטית שלו.
התפכחתי כשהבנתי שהערבים בכלל לא רוצים שלום, שלא מדובר במיעוט מתוכם אלא ברוב, כשהבנתי שזאת התנגשות של תרבויות ומלחמת דת ושהמוסלמים רוצים להשתלט על העולם.
בקשר להתפכחות- אחרים נשארו סומים כי אנשים הם חלשים וקשה להם להודות שהאמינו הרבה שנים בשקר, כך הם מתחפרים בשקר ואוטמים את עצמם בפני האמת המציקה. ככה הם מפתחים אחר כך מחלות.
אם מעניין אותך תוכל לקרוא את הפוסט הזה שמתאר את תהליך ההתפכחות שלי.
http://cafe.themarker.com/post/1373960/
 
אשמח אם תצפה בקטע הבא ותגיד לי מה דעתך

http://www.mako.co.il/news-israel/entertainment/Article-f394ffa75503c31004.htm

במה בדיוק ה.."ערסים" שם שנחשבים יהודים על הנייר תורמים למדינה? איזו בדיוק תועלת הם מביאים למדינה בכלל ולמין האנושי בפרט? שים לב איך אחד ה"צעירים" שם בעל החזות הערבית מאיים על השכנים, אם רק יעזו 'להלשין' למשטרה. אני לא אמרתי ש-כ-ל המזרחים רעים, בכלל זה לא עניין של טוב או רע, הכל בעיני המתבונן. מה שאסד עושה בסוריה, מבחינתו זה דבר טוב. זה עניין תרבותי ומנטלי. אני מתכוון לזה שתופעת הערסים והפרחות נולדה בקרב העליות הללו ורובם (כיום ובעבר) מגיעים מקרבם. אשכנזי שמתנהג כמוהם נקרא "מתמזרח", כמו שמזרחי שהחליט לרכוש השכלה ולהתקדם בחיים, נקרא על ידם "משתכנז" כשם גנאי. אני גר בפריפריה ואני מכיר אותם טוב מדי.

זה נכון שהיהודים הגיעו במקור מהמזרח התיכון, אבל ה"בעיה" כאן (בעיני לפחות) היא שאותם "מזרחים" חיו במשך מאות ואלפי שנים בקרב הערבים-המוסלמים, ואימצו הרבה מהתכונות שלהם, שבעיני ובעיני רבים אחרים הן שליליות. מבחינת האמא שרואיינה בכתבה, להרדים ילד עם מוזיקה רועשת זה טוב, ככה הוא יהיה רועש בבגרותו, "לא יהיה פראייר", ו"לא יספור אף אחד ממטר". בעיני זו התנהגות בהמית. אין כאן בהכרח טוב או רע, פשוט תרבות אחרת. "התנגשות הציוויליזציות" יהיו שיאמרו.

חלק גדול מהעולים ה"מזרחים" הגיעו מצפון אפריקה, בעיקר ממרוקו. זה לא בדיוק "המזרח התיכון". בנוסף, הייתה התבוללות והתערבבות עם הערבים המקומיים, ככה שבהחלט רואים שיש קווי דמיון בין שני הציבורים הללו.

בקשר למאמרך, אני אקרא בהמשך. אם תהיינה לי השגות והארות, אני אגיב בנושא.
 

beatman

Member


 

Feanor75

New member
מזרח מול מערב

טוב צפיתי עד האמצע והספיק לי, זה מייצג המון דברים שאני מתעב, הבהמיות של אנשים שלא אכפת להם מהסביבה שלהם. אלה 'מזרחי-מגיע-לי' אבל טוב שהם אכן רק חלק מהמזרחיים ולא מייצגים אותם. אם היה ניתן להגדיר אותם כקבוצה מבחינתי הייתי סוגר אותם בשמורות כדי שישארו שם בזוהמה שלהם.
נסה להיפתח ולקחת מהמזרחיים את מה שטוב אצלם- הם יכולים לארח אותך בנדיבות ובחום שנדיר למצוא אצל האשכנזים. אתה יכול להתארח אצל הרבה אשכנזים ולהרגיש כזה קור וניכור שתרצה מהר מאוד לעזוב. אתה יכול לשוחח עם אשכנזי ולהרגיש שלא נוכח מולך אדם אלא זומבי עם המון בעיות פסיכולוגיות, כי הוא גדל בבית מודרני שהאמא במקום להעניק לו אהבת אם יצאה לקריירה וזרקה אותו מול הטלויזיה. הרבה אשכנזים הם רציונליים מדי, חושבים שהחיים מסתכמים בעולם החומר ושאין שום דבר מעבר לו- כמובן שאיש מהם אינו אדם שמח.

הנה קטע של מוזיקה ערבית אותנטית בעוד, אחד מכלי הנגינה העתיקים ביותר, לקח לי הרבה שנים עד שנחשפתי ליופי והעומק של המוזיקה מהמזרח (לא המוזיקה המזרחית הרדודה שאנחנו מכירים פה) זאת חשיבה אחרת לגמרי
http://www.youtube.com/watch?v=QNn27Kicp-0

בקשר לטענה הפוסט-מודרניסטית שאין צדק והכל יחסי, אני ממש לא מסכים איתך. מי שטוען כך גם מאבד את זכותו לדרוש צדק מאחרים. זה חלק מדיון גדול מאוד.
 
לצערי הרבה מאוד מהמזרחים הם כמו שהראו בכתבה

הייתי הרבה פעמים בטבריה, קרית שמונה, חצור הגלילית, צפת, בית שאן, עפולה וגם שמעתי על המתרחש במקבילותיהן בדרום, שדרות, קריית מלאכי, קריית גת, ירוחם, דימונה, אופקים, נתיבות וכו'. האנשים האלה פשוט פרימיטיבים.. אתה לא יכול לדבר איתם על שום דבר רציני. "צר עולמם כעולם נמלה". אנשים נורא הופעתו כאשר ראו את "הבובלילים" ומעיין חודדה באח הגדול. "איך יש אנשים כאלה?", הם שאלו את עצמם כלא מאמינים. אני אישית לא הופתעתי בכלל. אני רואה כאלו כל הזמן, ואף גרועים בהרבה מאותו בובליל. במקרה הטוב, הם סתם חלולים ונבובים. במקרה הרע, הם מסוגלים גם לשלוף סכין ולדקור אם נתפסת להם ברשית העין ומשהו בך הוציא אותם מדעתם. יש בהם גם שנאה מאוד גדולה.. יותר משהם שונאים את האשכנזים, הם מתעבים את האדם האינטליגנטי, ובזים לדמות האינטלקטואל. כאשר הם נתקלים במישהו מלומד ומשכיל, זה מוציא אותם מדעתם ורגשי הנחיתות שלהם מתחילים לעבוד שעות נוספות.

יש אצלם גם תכונות טובות (שוב, בעיני המתבונן), אך הן מתגמדות בהשוואה לתכונות הרעות והשליליות שלהם. מה ערכה של החמימות, העממיות והפשטות שלהם אם ברגע של טירוף ואיבוד חושים הם מסוגלים לדקור מישהו למוות? הם מאוד דומים לערבים ולבעלי חיים מסויימים, שיכולים להיות מאוד נחמדים ומאוד חביבים, אבל ברגע אחד משתלטת עליהם רוח רעה והם הופכים לחיות טרף. ערבים שהשתתפו בטבח הברברי בחברון, יום קודם לכן קנו אצל היהודים לחם, טופלו ע"י הרופאים שלהם וחיו בדו-קיום איתם. הכל היה טוב ויפה עד זה ש.. החיה יצאה מהם. ככה זה עם אנשים בעלי דם חם ופתיל קצר.

אני מכיר את כלי הנגינה הזה. יש כל מיני סיפורים על תקופת הזוהר של המוסלמים לפני 1000 שנים. הבעיה היא שחלה נסיגה מאוד גדולה אצלם, בזמן שהאירופאים מאוד התפתחו והתקדמו. הערבים לעומת זאת תמיד היו ברברים ופרימיטיביים. בתקופת הג'אהלייה, התקופה הטרום איסלמית, הם נהגו לקבור את בנותיהם בחיים כיוון שרצו ילדים ממין זכר. מאז הם לא כל כך התקדמו. קראתי לא מזמן כתבה באתר Ynet על "הנשים הנעלמות במגזר הערבי". מתברר שיש הרבה מאוד רציחות של נשים ערביות בישראל שפשוט לא מפוענחות כיוון שהמשפחה, שקשורה בצורה זו או אחרת לרצח, פשוט שומרת על שתיקה רועמת ומגבה את הרוצח. ככה סתם ביום בהיר אחד נשים ערביות נעלמות כאילו בלעה אותן האדמה. העיקר שבהכנסת-האורחים יש הרבה דאווינים ו"שופוני-יא-נאס" כדי שהאורח, המערבי בעיקר, יפתח דעה חיובית על הערבים.

בקשר לטענה על הצדק, הרי שמדובר בדבר אינדיווידואלי וסובייקטיבי. בשביל אותה אמא מהכתבה הצדק עמה. היא חושבת שהיא מגדלת את ילדיה כהלכה ואם הם יצאו ערסים קולניים, חינוכה מבחינתה הצליח. אני חושב שהיא טועה. מי צודק? מי טועה? היא צודקת מבחינתה ואני צודק מבחינתי.

זה כמו ויכוח בין שני קצוות. אין אמת אחת, יש הרבה אמיתות.
 

beatman

Member
אני באמת לא מבין את המופתעים

היכן הם חיים ?
פגשתי את הערסים רובצים ומתפרעים בכל מקום בארץ.
כנראה שיש באמת שכונות עם חיים ורודים שתושביהו חיים בבועה אחת גדולה, זאת גם הסיבה שהם שמאלנים ככל הנראה.
 

Feanor75

New member
טוב

היי אלי תודה על התגובה

אנחנו מסכימים על נושא החייתיות רק לא על האחוזים מתוך הציבור הזה, ולמוח האנושי יש נטייה להפריז בכימות של דברים שהוא סולד מהם. לגבי הערבים אני יותר קרוב לדעה שלך.
כשמזרחי סולד מאשכנזי משכיל זה לא רק מהסיבות שהזכרת אלא גם מכמה סיבות:
-פעם הציבור הזה באמת קופח במגמתיות. זה כבר לא קיים ולכן אין עוד הצדקה לשנאה שלהם.
-ישראל היא מדינה קפיטליסטית מודרנית, המערכת פה מותאמת יותר לאשכנזים, שנוטים לחשיבה רציונלית ויותר קל להם להצליח בה- על חשבון האחרים, זו מהות הקפיטליזם המושחת. אנשים שהיו מעדיפים להיות איכרים פשוטים כבר לא יכולים לעשות את זה פה. לכאורה הדמוקרטיה אמורה לתת לזה מענה אבל זה לא עובד בפועל.

לא בהכרח יש למזרחי רגשי נחיתות כלפי אשכנזים, לפעמים זה הפוך.
בכלל רצוי להימנע מחשיבה של אנחנו והם. ככל שאנחנו יותר מודעים התבניות מתמוססות ואנחנו פחות חושבים במושגים כאלה.

אני לא מאמין באמיתות יחסיות אלא באמת אחת מוחלטת
 
הסלידה נולדה והתחזקה דווקא בגלל ההתנהגות הזאת

אחרי שהאינטרנט התפתח והחל לתפוס חלק משמעותי בחיינו, בסוף שנות ה-90 ובתחילת שנות ה-2000, יצא לי להתוודע לכל מיני מקרים מחרידים שבהם מזרחים התעללו קשות ביוצאי בריה"מ לשעבר. קראתי עוד ועוד וגיליתי איזה גיהנום חלאות האדם הללו עשו לעולים מרוסיה. איזו קבלת פנים הם הכינו להם מתחילת שנות ה-90 שממשיכה ללוות אותנו עד ימים אלו. איך הם השפילו אנשים מבוגרים שהם לא מדגדגים אפילו את הציפורן שלהם מבחינת איכות. איך הם התעללו בילדים בבתי הספר ועשו להם את המוות. התוודעתי למקרה ההוא בשנת 1998, שבן עוולה מזרחי ברברי, חלאת המין השטנית והטמאה, דקר למוות חייל יהודי ממוצא רוסי בגלל שהוא דיבר עם חבריו ברוסית. הפושע המזרחי עם המבט החולני והעיניים הרצחניות, מכלוף פדידה שמו, שוחרר לחופשי. דמו של החייל הפך להפקר. במקרה אחר, אבא מבוגר שבא לאסוף את בתו ממסיבת ה"נובי גוד" כשהוא מחופש ל"ד'ד מורוז" (סבא כפור), חטף מכות רצח מברברים מזרחים. לפושעים האלימים שלום. בהם אף אחד לא נגע. שערה מראשם לא נפלה. הרי המשטרה מאוישת רובה ככולה בבני עדתם, להרבה מהשוטרים יש יחסי קירבה ודם עם פושעים מסוכנים, אז למה שיעשו להם משהו?

ככה למדתי את הנושא עוד ועוד, והבנתי שמדובר במפלצות. "ואם יהיו 50 צדיקים, אתה תחוס על סדום?", שאל אברהם אבינו את אלוהים. "אחוס, אחוס". "ואם ימצאו 40?" "כנ"ל". "ו-30? ו-20? ו-10". "כן, כן, בוודאי", הבטיח אלוהים. בסופו של דבר גם עשרה צדיקים לא נמצאו, והעיר סדום הוחרבה והושמדה.

אז נניח שיש צדיקים בקרב אותם "מרוקאים", אבל מה זה עוזר לנו כאשר מסה כל כך עיקרית היא פשוט אלימה, ברברית, פרימיטיבית, גסת רוח, בעלת תרבות ומנטליות ערבית, עם דפוסי התנהגות עברייניים שאילו שלטה כאן באופן מוחלט, לא חלקי כמו היום, היינו נראים כמו המדינות שמסביב.

אדם שחי באיזו וילה בכפר שמריהו או ביישוב אשכנזי אליטיסטי בגליל, ואינני מתכוון אליך בהכרח, לא יצליח להבין בכלל על מה אני מדבר. מבחינתו אני סתם גזען שמעליל עלילות על המזרחים המסכנים שקופחו והופלו ואכלו להם ושתו להם. לפעמים צריך לקבל את היריקה החזקה בפרצוף כדי להתעורר ולהסתכל למציאות בעיניים, כמו שקרה לך עם הערבים.

אני לא מסכים איתך שפעם הם קופחו והופלו. הקיפוח וההפליה, אם כבר, היו על רקע שיוך פוליטי ו-ותק בארץ. חברי האצ"ל והלח"י האשכנזים לא יכלו למצוא עבודה לאחר קום המדינה בגלל שהממסד רדף אותם. בן גוריון דרש ממשרד החינוך שיפטר את המורה לתנ"ך ב"גימנסיה הרצליה", הפרופסור ישראל אלדד, לא בדיוק עולה ממרוקו. אמנם בן גוריון כשל, אבל מגמת הרדיפה הפוליטית הייתה ברורה. המשורר האגדי אורי צבי גרינברג הוחרם לחלוטין ע"י אותו ממסד. הפרופסור וההיסטוריון בן ציון מליקובסקי, אביו של ראש הממשלה נתניהו, נאלץ להרחיק עד אמריקה בגלל שכאן סגרו את שערי האקדמיה בפניו, בשל תפיסותיו הפוליטיות, לא בגלל מוצאו (המזרח אירופאי כמובן).

רבים מהעולים שעלו/הועלו ממדינות ערב, היו אנאלפבתים, חסרי כל אוריינות, קוטלי קנים, יוצאי כפרים נידחים בהרי האטלס, יחפנים בַּעַרים, נכשלים ונחשלים, ובהגיעם ארצה הם נאלצו לחתום עם האגודל. מה בדיוק היה ניתן לעשות עם האנשים הללו? לשלוח אותם לצפון תל אביב ולארגן להם עבודה בהיי-טק? אולי לתת להם להיות טייסים? אולי אוסטרונאוטים? זה כמו עם הזקנה התגרנית והממורמרת מהסיפור של פושקין "הדייג ודג הזהב". מה שלא תעשה למענה, איך שלא תנסה לרצות אותה, היא תמיד תבוא בטענות ותרצה עוד ועוד. ככה זה עם המזרחים והערבים. תרבות ה"מגיע-לי". לגבי האחרונים, תראה מה קורה איתם באירופה. גם שם רשימת הדרישות שלהם ארוכה במיוחד, ואם רק תעז להחמיץ פנים ולמלמל משהו לאות חוסר הסכמה, יכנו אותך "גזען" ויאשימו אותך בקיפוח והפליה.

ניצולי שואה שעלו הנה ממזרח אירופה קופחו הרבה יותר מהם. אותם כינו "סבונים" והאשימו אותם על שהלכו "כצאן לטבח". אסרו עליהם לדבר בשפת אמם, היידיש, וגרמו לילדיהם להתבייש בשפתם, בתרבותם ובמורשתם של הוריהם וסביהם השרופים בכבשני אוושוויץ וטרבלינקה. כאשר פרנץ פישונט עלה ארצה והגיע אל פקיד העליה, אחרי היוודע שמו של העולה פלט הפקיד בגסות: אין כזה שם "פרנץ"! מהיום אתה "אפרים".. "אפרים קישון". גם אותו קיפחו והשפילו בגלל מוצאו המזרחי? אולי דווקא מזרח-אירופאי. וראה זה פלא, אף אחד מהם לא יבב ולא ילל, כולם עבדו קשה והתקדמו בחיים. האם ילדיהם ונכדיהם באים באיזשהן טענות למדינה על קיפוח והפליה? לא, הם כבר מזמן התקדמו והתפתחו. שים לב שדווקא אותם ערבים-יהודים באים כל הזמן בטענות ובדרישות. אותם אנשים גם אמרו לא פעם "חבל שהיטלר לא חיסל את כל האשכנזים בשואה".

אז בהחלט הם הרוויחו את השנאה כלפיהם ביושר. היום זה לא פוליטקלי-קורקט (עוד אופנה שהובאה הנה מאמריקה) להגיד את כל הדברים שאמרתי, ואם איזה איש ציבור יעלה על דל שפתיו את הדברים הנ"ל, הוא ישרוף את הקריירה שלו, אבל אני אישית לא מתכוון לשתוק.
 

beatman

Member
גם אם הייתה אפליה וקיפוח, בכלל לא מפתיע לאור

ההתנהגות שלהם.
 

Feanor75

New member
עדיין

נראה לי שאתה מנפח קצת את העוולות של המזרחיים בהשוואה לאלה של האשכנזים. אני אגב בא ממשפחה מעורבת, ולמרות שגדלתי במושב, בגלל שבבית-ספר הייתי תלמיד גרוע נותבתי לג'ונגל של מזרחיים כך שהעולם הזה שאתה מציג הוא לא זר לי, כי אני גם נראה אשכזני. הצד של אבא שלי שהוא היותר מזרחי זו משפחה מדהימה שאין כמוה. אבא שלי לא סבל מקיפוח אבל אחיו ואחותו כן הרגישו. אז מה נסיק מזה? יש אנשים שאומרים שהעם שלנו מגעיל עם כל השנאות האלה בפנים, ויש בזה מעט מן האמת.
המטרה שלנו כאנשים היא להתעלות, להתחשל ולהמשיך הלאה כאנשים יותר חזקים. ואז גם המציאות מגיבה אלינו ומשתנה, דברים שהטרידו אותנו פעם נעלמים. אתה יודע שהערסים והערבים האלה הם ממש כמו חיות, וחיה מרגישה את הפחד וזה מיד מעורר בה אינסטינקט תוקפני, לכן הערבים הגבירו את התוקפנות שלהם בתגובה ישירה לניסיון של ישראל לדבר איתם. הערסים אותו דבר. אבל כשאתה כבר חזק (ואני מתכוון קודם כל לרוח ואחר כך לגוף) זה מקרין החוצה, אתה אפילו מסתובב ביניהם והם מתעלמים ממך, החושים שלהם בנויים לקלוט חולשה. והכי חשוב החיים מביאים אותך לסביבה שמתאימה לך יותר, הערסים נשארים בג'ונגל שלהם ואוכלים שם אחד את השני, לך אין מה לחפש שם. הדברים הם לא מקריים כמו שזה עלול להיראות
 

Wishful Thinker

New member
לא הבנתי משהו

רשמת שאנו מנפחים את העוולות ובאותה הנשימה אתה רושם שהם כמו חיות בג'ונגל?
זה לא מסתדר לי.
 

Feanor75

New member
זה מסתדר

לי ולאלי יש הסכמה לגבי ציבור מסוים אצל יוצאי עדות המזרח, רק שאין לנו הסכמה לגבי האחוזים
 

beatman

Member
בדיוק דוגמא חיה מהשטח

בזכות השלג: השוטרים נתקעו – התושבים היהודים פעלו בחופשיות כנגד הפורעים הערבים
http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=54441

היה תענוג לראות איך באמצעות יוזמה ונחישות מיעוט יהודים הודפים את חבורת הזאבים הנובחים.
ולאחר כריתת עצי הזית, ספק אם יתעסקו איתם בעתיד
.
רק חבל על העצים.
 

אנטוליו

New member
למה אתה לא כותב שיוצאי ברה"מ

עברו השפלות דומות גם מידי הרבנים האורתודוקסים הגזענים בבואם להירשם אצלם לנישואין? זה הזכיר לי השפלות של יהודים ע"י המשטר הגזעני הנאצי בגרמניה בזמנו. היו רבנים שדרשו להפשיל מכנסיים מהמועמדים לנישואין על מנת לוודא שחתכו להם. בשיטה דומה השתמשו הנאצים על מנת לזהות את היהודים. אני קראתי הרבה על כך וזה זיעזע אותי מאוד. אותך לא?
 
למעלה