תרבות

Wishful Thinker

New member
מבלי להדחף לדיונכם, חבל שצפיתי בזה

פשוט עשה לי רע.

הדיון פתוח לכולם

זה פורום ציבורי.

צפי ב"פרויקט של רביבו", את תקבלי בחילה עזה. ילדים קטנים מעשנים נרגילה ושותים עראק, כל האווירה שמסביב מזכירה איזה מועדון אפל של אנשים מפוקפקים. פרצופיהם כל כך חלולים ונבובים, הבעתם נראית אטומה וריקנית, ממש גן חיות של קופים. חלקם עומדים על שולחנות, מוחים כפיים בסגנון ערבי (כשכפות הידיים מתוחות וקפוצות, לא רפויות וקעורות), צווחים בקולי קולות, מתבלים באיזה "קולולולולו" אדיר ומחריש אוזניים, פיהם פעור לרווחה, לשונם משתרבבת החוצה ואגלי רוק נוטפים ממנה. ומעליהם ענן פיח של נרגילה וסיגריות שמעטר את כל החינגה ההזויה הזאת.

Wishful Thinker

New member
אני מעדיפה

באמת לא לצפות ב"פרויקט של רביבו", למרות שאין לי מושג באיזה "פרויקט" מדובר, רק מהתיאורים שלך עוברת בי חלחלה.
אבל למה ללכת רחוק? אני עדיין זוכרת את כל ההשפלות שאני ומשפחתי עברנו כשעלינו ארצה.
למזלנו, הצלחנו לצאת ממקומות חשוכים אלה, וכעת אנו מתגוררים באזורים בהם התנהגות כזו נחשבת נדירה.
יחד עם זאת, במוסדות להשכלה גבוהה פגשתי יוצאי עדות מזרח נעימים, מחונכים ומנומסים, שאיתם אני בקשר, כך שלא ניתן להכליל, כמו בכל קבוצה יש את הטובים ויש את הטובים פחות. הבעיה היא שההתנהגות הרעה "מרעישה" יותר.

ivgy1980

New member

אפשר להזכיר יהודים רבים נוספים, רובם כנראה יוצאי ברה"מ - שלא זוכים לתנאים מינימליים להביא כבוד למדינה, שלא לדבר על כבוד ואהדה.
למדינת הבטחון וההייטק אין זמן לעסוק בתרבות.

Feanor75

New member
אנשים פה מכירים

את שמותיהם של גיבורי האח הגדול והישרדות או של חברי נבחרת ישראל בכדורגל שמעולם לא הביאה שום הישג משמעותי. אז למה אתה אומר שאין פה תרבות? :) סוטובסקי לשעבר אלוף אירופה בשחמט ומדליסט אולימפי - אותו לא מכירים וזה לדעתי אומר הרבה

Feanor75

New member
כמובן שלא שכחתי את בוריס גלפנד היקר

אבל רוב הציבור פה שמע את שמו לראשונה רק בדו-קרב על אליפות העולם, וזה לאחר שהוא קצר שורה של הישגים חסרי תקדים שלא זכו בארץ לפירסום. זה כמו שישמעו לראשונה את שמו של יוסי בניון רק כשיעפיל עם הנבחרת לגמר המונדיאל.

Astroo

New member
אין שום סיבה שהקהל הרחב יכיר אותו

אני מניח שגם במדינות אירופה הקהל הרחב לא מכיר כל רב אומן שגר במדינתם. מכירים את מי ששמו מופיע בחדשות או בתכניות טלויזיה.
לצורך ההשוואה, יש בישראל גם מדענים בעלי שם עולמי, והקהל הרחב לא מכיר אותם עד שמקבלים פרס נובל או פרס טיורינג לפחות.

למעלה