תרבות של התעלמות

hapax legomenon

New member
תרבות של התעלמות

כגולשת פורומים זה כמה שנים, יצא לי לא מעט להשיב לשאלות, בעיקר מהסוג הדורש ידע בתחומים שהתמצאותי בהם עולה על זו של מרבית הגולשים. מן הסתם, תשובותי אינן תמיד מניחות את הדעת או אפילו נכונות. ובכל זאת, התשובה מצריכה ממני משאבים מסויימים של זמן וחשיבה, אם מעט ואם הרבה (ולפעמים הרבה מאוד!). אשר על כן, יש לי ציפייה מסויימת שהתשובה תקבל איזה סימן של הכרה, ואפילו תהיה זו תגובת תודה לקונית ללא תוכן. כאשר רבים המשיבים מלבדי, אף די בתודה כללית כדי לצאת ידי חובה בעיני. אולם לעתים קרובות אין מתקבלת תגובה משום סוג. ואז אני תוהה, אם תשובתי לא נקראה, נקראה אך נחשבה לחסרת עניין ברמה המצדיקה התעלמות, או שאני סתם קטנונית בציפיות שלי והכרת תודה פשוט איננה חלק מהתרבות העברית.

renjintso

New member
את צודקת מאד

ואני מתנצלת. ראיתי רק עכשיו את התשובה שלך על שמור אותי מאוהבי. תודה.

hapax legomenon

New member
אל תדאגי. זה זמן רב שהשאלה מטרידה אותי.

ואני די בטוחה, שהאפשרות "לא נקראה" שהצעתי היא דווקא הפחות שכיחה.

גלבועא

New member
אני בפורום חמישים+

כתבתי מפורשות למבקש לבוא ולהגיד תודה. אז כתב תודה. כן את צודקת, זה מעצבן.

לא הייתי מייחס לזה חשיבות

זה עניין של נימוס רק בעיני המתבונן, נדמה לי שהשואלים שלא מודים בסופו של דבר, לא רואים את עניין כתיבת התודה כנימוס או כחוסר נימוס, ולכן הם אינם מקפידים לעשות זאת. זה לא בגלל הפגנת חוסר אכפתיות מהעונים.

יוסי ר1

Active member
ודאי שעל שאלה שנענתה ראוי להודות.

ומי שאינו עושה כן (ישראלים רבים מדי, אנגלים מעטים מדי...) הוא גס רוח. אך יש להבחין בין שאלה שעולה באקרעי תוך כדי דיון, ונענתה, שאז לענ"ד מיותר לפתוח כל הודעה בתודה למשיבים עד כה, ובין הודעה ראשית שנפתחה מלכתכילה כשאלה, מי שמראש עורר דיון בנושא, מצפה שאנשים ישקיעו מעט צחשבה, וראוי לו להודות על טרחתם. מי ששאלתו עלתה תוך כדי דיון, אינו שונה משאר המשתתפים, זה השקיע בהסבר, וזה השקיע במחשבה על קשיים. לצערי בארץ, כחלק ממה שאני רואה כתרבות ה"מגיע לי" אנשים אינם מוצאים לנכון להודות, גם לא מבינים מדוע מצפים מהם לעשות כן. להלן עוד דוגמא, השואל כלל לא הבין על מה הערתי לו.

צודקת.

זה באמת מעצבן. מצד שני, כבר קרה לי שאני הגבתי למשהו שאת כתבת, ואת לא ענית. ברור לי שזה נגרם מכך שאני נכנסת לפורום הזה כמעט כל יום, ואת -- רק מידי פעם. אני פשוט מקבלת את זה שככה זה בפורומים חברתיים באינטרנט-- אין מחוייבות. אם בא לי לענות תשובה רצינית, אני עונה, ואם לא -- אז לא.

hapax legomenon

New member
אז הפעם אגיב לך ../images/Emo13.gif

אכן, ככה זה בפורומים: לא תמיד מקבלים תגובות. למעשה, בכל שרשור סופי (וכאלה הם כל השרשורים. כן, גם בפורום הזה!) חייבת להיות לפחות הודעה אחת שלא קיבלה תגובה כלשהי. אך כפי שהבנת, לא על כך אני קובלת.

בהחלט נכון

קורה לי לפעמים שאני מעיין בתשובה לדברי ומתוך הסחפות בתשובה אני שוכח להודות לעונה. מאוחר יותר אני נזכר שהמשכתי את השרשור ולא הודתי לעונה ומצטער על כך.

ס ק א ל י

New member
וואלה, הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

כלומר, חשבתי מתישהו לכתוב על זה. מסכימה איתך במאה אחוז, ולמרות שברור לי שזו תרבות האינטרנט, עדיין זה מפליא אותי בכל פעם מחדש מדוע זה כך. אגב, כמובן שגם במציאות לפעמים אתה עושה משהו בשביל אנשים, והם לא "זוכרים" לומר תודה. מגיעים הדברים עד כדי כך שאני מרגישה את עצמי טרחנית, כאשר בסוף בקשה אני מוסיפה מראש 'תודה', ובסוף השרשור [אם פניתי בבקשה] מודה לכל מי שענה. מאידך, בקצה השני, מאוד מטרידים אלה שעונים על כל תגובה בנפרד. זה מגיע לידי שכלול הבודעות יום הולדת, שהופכות לשרשורפלצת כאשר המבורך טורח לענות לכל מברך [גם אם האחרון שם רק אייקון של
באופן אישי. רוצה לתרום גם תופעה מעצבנת נוספת משלי: אתה נכנס לפורום חדש, שואל שאלה, ואז מקבל טרוניות "כבר דברנו על זה המון פעמים כאן" "הנושא כבר נטחן עד דק" [ולאו דווקא עם הפניה למגנון החיפוש], משל היה איזה זכרון קולקטיבי שכל גולש חדש מחויב אליו. אה, וכי מעצבנים אלה שמתעלקים על שרשורים, ומוסיפים סעיפים לא קשורים לשרשורים קיימים, לדוגמא - יש שרשור על התעלמות והם מקטרים בו על דברים אחרים.

יוסי ר1

Active member
לשתי הפסקאות האחרונות שלך:

נצלוש"ים אכן מעצבנים. אם כי לפעמים מוצדק להוסיף נצלוש שעוסק בנושא דומה, במקום בו שרשור מסויים כבר מיצה את עצמו. מתוך שיקול של לא לפתוח שרשור חדש (שדוחק אחד אחר), ומתוך שהנושא השני קשור איכשהו לראשון. אבל להתעלק על הודעה של מישהו בנושא חדש לגמרי - זו גסות רוח. לגבי גולשים חדשים, ובכן, מגולשים מנוסים הייתי מצפה שיערכו חיפוש לפני שהם מעלים נושא, סביר שימצאו התייחסויות קודמות. לעומת זאת, מגולשים חדשים או כאילו שאינם מנוסים אני לא מצפה שיכירו את כללי ההתנהגות ברשת, אך אל דאגה, תמיד ימצא מי שיעיר להם...

ס ק א ל י

New member
לגבי שתי הפסקאות האחרונות,

אתה כמובן צודק. דא עקא שלא תמיד אפשר לדעת אם מדובר בגולש חדש או ותיק, ולכן עדיף לטעמי תמיד לנקוט בניסוח מתון.

ס ק א ל י

New member
בן גיי

נ.ב. זה המעצבנים הנוספים שהופכים שרשור כללי לשרשור אישי של {חיבוק|ים ו
ות.

ס ק א ל י

New member
ובנוסף לכל

לא עושים תצוגה מוקדמת ולא בודקים שהאייקונים יצאו להם כמו שצריך.

מוגג

New member
בעיתון ידיעות אחרונות

מתפרסם ראיון עם פרופסור פאלמן שטוען כי היה הראשון שהכניס את האמוטיקונים המוקלדים לשימוש מרשתתתי. בצד הכתבה מופיעים מספר סמלונים וביניהם גם
- ההסבר טוען שמדובר באיש במשקפי שמש.

למעלה