תרבות עברית..

מזכיר לי את הסרטון

הדי מעצבן של הנערה המצהירה: "I know how to count in Hebrew! A Nee Mo Tse Tset Ve Gam Bo La At" לתשואות "ידידיה" הישראלים שצילמו את הסרט.

סאקרה

New member
לצערי,זו תופעה נפוצה

תרמילאים ,במיוחד אלה שמטיילים ב"גדוד" מרגישים צורך , להשליט את "התרבות שלהם" בכל מקום ועל כל אחד. זה מתחיל בהשתלטות על הטייפ/CD המקומי ,כך שמרחוק אתה יכול לשמוע מהאוטובוס,המסעדה, הגסט האוס את "היהודים" או את ארכדי שר לסימה או אפילו את שלמה ארצי הנצחי.. זה נמשך בהשתלטות גסטרונומית- כשתפריטים בעברית לוהטת בצבעים זרחניים מצהירים ש"כאן מגישים פירה וסלט קצוץ דק דק" או "אצלינו חומוס אבו שוקרי האוריגינל". ה"גדודים" נוהגים להתנחל במרכזים קבועים,תוך שהם משנים את שם המלון לשם עברי קליט ואחר כך משנים את שמות העובדים והמגיעילים שבהם מתעללים במקומיים ומנציחים אותם בטקסטים משפילים,כמו זה שבסרטון. לא יודעת אם ניהלתם כאן דיון על "תרבות עברית בתרמיל" זה נושא כאוב,שהשפעתו המצטברת מזיקה אפילו יותר מהסרט של מל גיבסון..

זה מתחיל עוד בצבא.

כשמשכנעים ערבים לשיר "גולני שלי". אבל גם כאן יש הדמות לאמריקנים- אם הם יכולים להקים אימפריה של מקדונלדנס, קוקה קולה ואנגלית בכל מקום, למה אנחנו לא? למה שאני אלמד טורקית? שהטורקי ילמד עברית.

אני מציינת, רדיואקטיבית*:

גם התשובה הייתה מוטורית. * רדיואקטיבית - ככה קרא חייל ששירת איתי, להזנה הרטרואקטיבית שהייתי צריכה לעשות בנגררת ההצבות שלו.

mucool2

New member
כן, כמה קל להאשים את מקדונלדס,

ולא חשוב שמאות מיליונים בכל רחבי העולם קונים את האוכל* הזה בלי שאף אחד מכריח אותם. * השימוש במילה "אוכל" לתאר את מה שמוכרים במקדונלדס הוא שנוי במחלוקת.

אנסה:

מקדונלדס אשמים בזה שאתה משיב לדברים שכלל לא כתבתי. באמת קל להאשים את מקדונלדס.

renjintso

New member
זה לא אותו דבר

(אני לא מאמינה שיוצאת לי מילת סנגוריה על מקדונלדס וקוקה קולה). אבל הדברים האלה מגיעים לכל העולם לפי דרישה מהמקומיים. למה הם דורשים את זה, למה הם חושבים שזה טוב, איך חברות הענק משכנעות אותם שזה טוב, ומה זה עושה לתרבויות סביב העולם (שלא לדבר על היקף המתניים של אנשים סביב העולם), אלה כבר שאלות אחרות, ולא פשוטות בכלל. מה שרואים בסרטון הדוחה הזה, זו התנהגות מכוערת של אנשים שמתארחים במקום זר ולא חושבים שהם מחוייבים לכבוד מינימלי או נימוס אלמנטרי כלפי המארחים. אגב, זו לא תופעה ייחודית לישראלים. נראה לי שהסרטון צולם בתאילנד, ותאילנד כבר שנים משמשת כמגרש המשחקים של מערביים מגעילים במיוחד, שמרשים לעצמם שם הרבה יותר מדי.

סאקרה

New member
מוגג, אנסה להסביר

הסרטון הוא קצה קרחון, אולי אחד הקצוות הקצוניים,אבל לא בטוח.. (עברו כמה שנים מימי תרמילאותי ויש לי חשש שהחבר'ה "משתפרים"..) כפורום שעוסק ב"תרבות עברית" ונוגע בעצם בהוויה הישראלית, זה חלק ממנה. התופעה כל כך רחבה ומסוכנת,שגם משרד החוץ נדרש לה. הוקמה ועדה, תכניות נידונו וחוץ ממשלחת אחת של רצון טוב לנפל, אני לא שמעתי על שום דבר שנעשה כאן בארץ כדי לשפר את המצב.

מוגג

New member
בסדר גמור

אפשר היה לדון בתופעה גם ללא הפניה לסרטון. הרי בזה אנו משרתים את כוונת "היוצרים" הניזונים מפרסום יצירתם ברחבי הרשת. לו קיבלתי דואר זבל, לא הייתי מעבירו אלייך רק כדי לומר "בואי ותראי איזה זבל שלחו לי".

מזכיר לי קצת מנהג של ערוץ 8

לעשות תחקיר על עולם הפורנו מדי פעם- עם הרבה דוגמאות, שכולנו נראה כמה זיי גויעל נייפש.

למעלה