תרבות יפן

geine

New member
תרבות יפן

למישהו יש המלצה על ספר שמתאר את יפן, תרבות חיי היום יום וכו'?
 
ממה שאני זוכרת..

למדתי בזמנו בחוג ללימודי מז' אסיה על יפן המסורתית, יש את הספר "יפן המסורתית" של פרופ' בן עמי שילוני, שנחשב עד כמה שידוע לי (יחד עם יעקב רז כמובן) לפרופ' המוביל בתחום יפן המסורתית. נוסף לכך, יש ספר בשם "החוויה היפנית" של שפרה הורן (אם אני לא טועה בשמה), שאני חושבת שמספר יותר על יפן בת זמננו.
 

BakaGaijin

New member
בקשר לספר "חוויה יפנית".

לפי דעות של אנשים שקראתי פה הספר הזה לא ממש מומלץ.
 

GnomeBubble

New member
אכן

לבן-עמי שילוני יש גם את הספר "יפן המודרנית" שמתאר את יפן המודרנית, בדיוק כמו שהשם שלו אומר. אני מניח שכולם כאן יסכימו שזה עדיף על ה"חוויה היפנית", שהוא ללא ספק ספר מעניין לקריאה, אבל ממש לא מדוייק - בלשון המעטה
בעמוד הזה יש כבר שרשור בנושא שמביא מספיק דוגמאות למה.
 

ToHrU

New member
איזו באסה../images/Emo9.gif

אני בדיוק קוראת עכשיו את "חוויה יפנית . . ." דרך אגב נראה לי שכתבתי את זה כבר אבל יש את הספר "סמוראים בחליפות" זה ספר שמיועד לאנשי עסקים שהולכים לעשות עסקים ביפן, אבל לא רק. . . כלומר, הוא מתאר את חיי היומיום ביפן, את ההיסטוריה והמון סיפורים הקשורים לדת ולתרבות . . .
 

GnomeBubble

New member
ד"א - אני את חוייה יפנית לא קראתי

קראתי רק חלקים קטנים ממנו כשהייתי ילד. אז הכל היה מוזר ומיוחד ואקזוטי כזה, אבל היום כשאני נזכר במה שקראתי אני רואה שהספר מספר יותר, כמו שדנה הגדירה אותו פעם, על "חוויותיה של שפרה הורן ביפן". הוא קריא וקליל ובעצם מתאר (אם כי אולי בצורה קצת מוגזמת וצרת-אופקים, נתון לשיקול הקורא) את החוויות של אדם מערבי ממוצע ו-unsuspecting שמגיע ליפן יום בהיר אחד וחוטף את שוק התרבות שלו.
 
למעלה