תרבות הצריכה היא הפיכת העבדות למושלמת
אין לי חשק להסביר רק 13 דקות...
צרכנות היא לא שכלול של העבדות.
צרכנות מבוססת חוב בכלכלות מבוססות חוב היא שכלול של העבדות.
גם אז אנחנו מדברים ספציפית על אנשים לא חכמים, שהביאו עצמם לכזה מצב שהם הכניסו עצמם לחוב כה גדול בהשוואה ליכולת ההחזר שלהם שהם משתעבדים אל החוב שלהם; ודרכו אל בעלי ההון, להם הם חייבים את החוב; בעלי הון שמשתמשים בחוב של בעלי החוב בשביל להפוך את בעלי החוב עצמם למוצר צריכה של המכונה הקפיטליסטית בשביל להשתמש בהם (בעלי החוב) בתור כוח עבודה זול העובד עבורם (עבור בעלי ההון, שהם בעלי המכונה הקפיטליסטית) למשך כל חייו בשביל להחזיר את החוב שלו.
כך לפחות לפי פילוסופיות חברתיות-כלכליות מסוימות.
עוד אותן פילוסופיות טוענות שמעמד בעלי ההון נוקט בצעדים אקטיביים ממש בשביל להבטיח את נחיתות המעמד הנמוך ולהבטיח את המעמד של עצמם, כמו לדוגמה בתי-ספר נפרדים לעניים ועשירים, כאשר בבתי-הספר של העשירים לומדים את "הידע המיוחס" (ידע סודי ו/או חשוב השייך באופן בלעדי למעמד העשיר והשליט) ובבתי-הספר של העניים לא לומדים את הידע המיוחס, כאשר אותו ידע מיוחס, הוא בין היתר אבל לא רק, אוריינות פיננסית, שמאפשרת למעמד השליט להמשיך להתעשר על גבם של העניים, ושמניעתה של האוריינות הפיננסית מהמעמד הנמוך מונעת מהם מלשנות את המצב של עצמם ומשמרת את קשיי הניידות החברתית המשרתים את המעמד השליט.
בהקשר הישראלי של תיאוריות ופילוסופיות אלו, מוכר חוק חינוך חובה, שמדבר על חינוך שוויוני לכולם, אך בפועל החוק מופר וכן יש בישראל בתי-ספר לעשירים (לדוגמה הבית-ספר הריאלי בחיפה, לדוגמה הבית-ספר הבינלאומי באבן יהודה) ובתי-ספר לעניים, כאשר הפערים ביניהם גדולים, אך החוק הכתוב בספר החוקים של מדינת ישראל לוקה בחסר, ולא כתוב בו העונש עבור בתי-הספר המפרים את החוק, מה שמאפשר לבתי-הספר האלו לפעול.
הרבה אנשים חושבים שזה מקרי, פשוט טעות/כשל בחוק הישראלי, אבל תומכי התיאוריות והפילוסופיות עליהן אנו דנים טוענים שהמחוקק, המזוהה עם בעלי ההון בגלל קשרי ההון-שלטון, כשל במכוון בכתיבת החוק, על-מנת שהחוק ייכשל במבחן התוצאה, מה שמאפשר את הפרת החוק ואת בתי-הספר השונים ברמתם למעמדות החברתיים השונים ומנציח את העבדות החדשה שדרך החברה והכלכלה מבוססות החוב, שירות מפוקפק שהשלטון נותן להון בתמורה לכספים שהוא מקבל ממנו כחלק מהיחסים הלא חוקיים והמפוקפקים של ההון-שלטון.
כן, אפשר להגיד שאני מבין דבר או שניים בנושא.
אתה מבין, בתור אחד מבעלי ההון בעצמי כילד מוסקבאי עשיר מן הצד האחד, ועוד בתור מי שמגיע ממדינה עם מתחים סוציו-אקונומיים חמורים ועבר קומוניסטי, לא תמצא עוד הרבה אנשים כמוני שם בחוץ שמשתווים לי בהבנתם, בטח שלא מתעלים עליי בהבנתם, אם לא תדבר עם אנשים עם תואר ראשון בכלכלה לפחות, אז אפשר להגיד שאני מכיר את דרכי מסביב לנושאים עליהם אתה מדבר.