תרבות הפופ

ahbarfilez

New member
תרבות הפופ

אני רוצה לפתוח בכך שאני לא תוקף אף אחד, זכותו של כל אחד לשמוע איזה סוגי מוזיקה שהוא רוצה, ואת מה שמדבר אליו, אבל רציתי בכל זאת להאיר את עיניכם ולהראות לכם נקודת מבט קצת שונה. מוזיקת הפופ, Pop זה קיצור של Popular - מוזיקה פופולארית. זו מוזיקה שלמעשה מיוצרת על ידי מפיקים וחברות תקליטים - כמו פס ייצור - כמו מפעל למוזיקה, שמטרתו היחידה היא להרוויח כסף. האמנים אינם כותבים את שיריהם לרוב, המוזיקה בד"כ אינה מורכבת, ואף אחד מהאמנים, לפי דעתי, אינו מפגין יכולת שירה מדהימה, אלא הקול שלו מוסתר מאחורי זמרי רקע ואפקטים. התקשרת הופכת אתכם לפראיירים שלה - היא נותנת לכם מוזיקה שטחית, רדודה, חסרת מסרים - ואתם פשוט אוכלים את זה ומספקים להם את הסחורה. דוגמה לכך היא "כוכב נולד", תוכנית שכל מטרתה היא אחוזי צפייה גבוהים. הציבור הישראלי מתעלם מאמנים ותיקים ישראלים כדוגמת אריק איינשטיין, שלמה ארצי, ומתייחס היום רק לצעירים. מי שמפורסם כבר חצי שנה, הוא כבר פאסה (לדוגמה נינט). אני לא מאשים בכך את הציבור הישראלי, אלא את תרבות הטלוויזיה והמפיקים שרק משלשלים כסף לכיסם בכל פעם שאיזו מעריצה שרופה הולכת להופעה של שי גבסו \ הראל מויאל \ אנא עארף מי. ובכלל, היום מתנהגים כאילו כל אחד יכול להיות הכל. מצאו בכוכב נולד כמה אנשים ששרים לא רע, ועכשיו חושבים שהם דוגמנים (מאיה בוסקילה), שחקנים (הראל מויאל), או מגישי תכניות (נינט). לא מפרידים בין יכולות של אנשים - אדם שהוא גם שחקן טוב, גם דוגמן, גם מוזיקאי מחונן - אין כאלה כמעט, והם בטח לא אלה שנבחרו בתכנית "כוכב נולד". לדוגמה רוני סופרסטאר - אתם באמם חושבים שהיא מוכשרת? אתם לא מחפשים אמנים שיש להם מסר, שרוצים להגיד משהו? אנשים שיודעים לכתוב מוזיקה, שיודעים לנגן, אנשים כישרוניים באמת, ולא כאלה שרק נראים טוב ויודעים לענטז? מקווה שלא נעלבתם, רק רציתי לפקוח את עיניכם (או לפחות לנסות).

DesertRose7

New member
יש לי תחושה של דז'ה וו

זה לא היה פה כבר??

RedRecords

New member
זה באמת היה כאן לפני כמה חודשים.

מוזר... מישהו עשה "העתק-הדבק". דפוקים...

כמה דברים....

1) אם היית מביא דוגמאות מחו"ל ולא מהארץ אולי היה סיכוי קטן שאני אחשוב על הדברים שאמרת.... אבל בארץ זה ידוע שהמצב קקמייקה... אני לא חושב שמישהו יכול להגיד על המוזיקה פה "איכותית" גם לא מעריצים של זמרים פה... 2) למה נראה לך שאכפת לי לאן הכסף שלי הולך? לא משנה לי אם הוא מתחלק בין מייקל ג'קסון-קווינסי ג'ונס וסוני מיוזיק או אם הוא מתחלק בין החבורת פריקים מהלהקת מטאל שייקנו בכסף הזה סמים ואולי אם יישאר להם בצד כסף גם עוד גיטרה חשמלית... 3) אחרי שקראת את סעיף 2 והבנת שאין לי כוונה לפרנס את סוני מיוזיק ולא איכפת לי אם הכסף הזה ייתפזר בשלג ביום חורפי בירושלים. אני מוציא את הכסף הזה על מה שאני נהנה לשמוע. עכשיו זה הקטע שאני אמור להתנצל בפניך שמה שאני נהנה לשמוע זה פופ? כי לא תקבל התנצלות.. חח יום נעים.

אה ועוד משהו...

אמרת שאין מסרים כמעט... זה נכון לגבי רוב הזמרים. אבל זה לא משנה... לדעתי הסגנון היחיד שיכול להשפיע עם המסרים שלו זה הפופ! תראה למשל את כל שירי הצדקה. USA for Africa- We are the world United We Stand- What more can I give Various Artists- Come together now השיר הראשון נכתב ע"י מייקל ג'קסון וליונל ריצ'י למען הרעבים באפריקה השני נכתב ע"י מייקל ג'קסון אני חושב לתרומות לנזקים של פיגוע הטרור בתאומים או משהו כזה השלישי נכתב ע"י שרון סטון (פחחחחע) למען הנפגעים של אסונות הטבע האחרונים... השירים האלה הגיעו לתודעה של הציבור ואני מתאר לעצמי שהם באמת עזרו למטרה שלה הם כוונו (הראשון בטוח עזר.. הייתה לו הצלחה אדירה.) מה שאני מנסה להגיד זה- אם השירים האלה היו יוצאים בסגנונות אחרים הם לא היו מקבלים את הפרסום והאהבה האלה והם לא היו עוזרים בגרוש למטרה שלה הם נועדו... קפיש?

dor307

New member
ביום שרוני תשיר על משמעות

השלוש דיסקים ושני סינגלים שיש לי שלה הופכים להיות מזון לדגים! על שאר הישראליים לא אכפת לי

רוני1002

New member
בכל השירים של רוני יש משמעות../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מספיק לי לכתוב "אדוני" ו"מותק2" כי אלה שירים של רוני שיש להם משמעות.

dor307

New member
השיר שמשמעים כל היום ברדיו

השיר שמנגנים רק בשבילך אני כבר לא רוקדת רק איתך הולך על חבל דק נזהר שלא ליפול עכשיו אתה לבד ברחבה מהשקרים לא מתרגשת תקשיב טוב תפנים אני הולכת זוז מותק אתה לא מבין מה שאמרתי זוז מותק אני לא רוצה נסיך מפלסיק זוז מותק ננהנהנהנהנה זוז מותק אתה לא מבין איתך גמרתי!!!!! איפה המשמעות? שלא תביני לא נכון אני מת על רוני. זה באמת לא נכון שאין לשירים שלה משמעות פשוט אין להם הרבה משמעות ולא ממש עמוקה ורוני לא צריכה משמעות כרגע...כדי שיהא תתחיל לעשות שירים ברמה שהיא עושה ולהכניס להם משמעות היא צריכה בסיס אמיתי של פופ שאין עדין כרגע...אבל בהחלט מתחיל להתפתח פה בסיס סביר(הרבה בזכותה)

רוני1002

New member
הניתוח שלי של השיר: לדעתי יש משמעות

"אני כבר לא רוקדת איתך"- אני כבר לא בטע שלך. אני לא איתך באותו קו מחשבה. "השיר שמנגנים רק בשבילך"- כל דבר אתה מפרש כאילו זה בשבילך. "הולך על חבל דק נזהר שלא ליפול"- נזהר שלא יגלו אותך. שלא יגלו את מה שעשית. "עכשיו אתה לבד ברחבה"- נשארת לבד בעולם. "זוז מותק אתה לא מבין מה שאמרתי"- זוז מהדרך שלי. אתה לא מפנים את מה שאני אומרת לך. "זוז מותק אני לא רוצה נסיך מפלסטיק"- אני רוצה גבר אמיתי. לא בובת פלסטיק שמקבלת פקודות מלמעלה. יש פה ניגוד "נסיך" זה משהו יפה, אמיתי ו"פלסטיק" זה חפץ, משהו שאין לו משמעות. הוא משחק אותה נסיך, אבל בעצם הוא בן אדם ריק מתוכן.

dor307

New member
נו..יש לזה משמעות

אבל זה לא משמעות כמו של gonna stop the rain של המי.

למעלה