תרבות העבודה

mosesmoses12

New member
תרבות העבודה

היי.
אני מתכנת, עובד בחברה בינונית בגודלה. עבדתי כבר בעבר בחברות קטנות יותר וגם גדולות יותר.

יש דבר שחוזר להטריד אותי כל פעם, ולפעמים אני מרגיש שאני אולי היחיד שמוטרד מזה. וזה היכולת של אנשים להפריע לעבודה.

אני מאוד נהנה לכתוב קוד. נהנה לשבת שעות לתכנן לדבג ללמוד. וטוב לי כשיש לי שקט. רעשי רקע והתראות מוציאות אותי מדעתי. אולי מדובר בסוג של הפרעת קשב, אבל קשה לי להאמין שיש בנאדם שמסוגל לעבוד עם קולות רקע.

אני לא עובד באופן ספייס, אלא בחדר עם עוד 3 אנשים. לפעמים החדר שלנו הופך לסוג של פאב.. באים עובדים כל הזמן, דנים בקולי קולות (ואני מתכוון, שאפשר לשמוע אותם דרך האוזניות) . אבל נדמה שהם אחלה עם זה. חלקם נראה שאפילו מאוד נהנים מהאתנחתא שנקלית לדרכם מהעבודה.

אני לגמרי מבין את הרצון לשבת ולדון עם אנשים ולצאת מהשגרה קצת, ואני עושה את זה לא מעט, אבל קשה לי עם זה שזה מתבצע בחדר שעובדים בו אנשים.. כשאני מבין שהדיון שלי חורג ליותר מ5 דקות אני מוציא את הדיון החוצה. מילא היה מדובר במקרה יחיד, הייתי מעיר לבנאדם והוא היה משתדל, אבל כולם לוקים בזה. גם בחברות הקודמות שבהן עבדתי. קשה לחנך ארגון שלם, ומצד שני אני לא רוצה לצאת הanti social שתמיד רוצה שקט.

אוזניות זה עוזר לפעמים. אבל אחרי כמה זמן - לא נעים איתן. וזה גם לא תמיד מתחשק לי לשמוע מוזיקה.

אשמח לשמוע עצות וטיפים. האם אני הבעייתי? מה אפשר לעשות בלי לצאת סוציופט?
 

בן100

New member
מגיעים מוקדם מדי או יוצאים מאוחר מדי

ואז יש זמן לעבוד לבד.
ואם זה מקובל בתרבות הארגונית - עובדים מהבית.
&nbsp
 

Grosseto

New member
קודם כל לזרוק את האוזניות

עבודה עם אוזניות זה לא עבודה.
&nbsp
יש תרגיל שאתה יכול לעשות לפני השינה שזה לזהות כמה שיותר קולות, מטוס שעובר, ברז מטפטף, וכו' ,ואז אחרי שתתרגל את זה בבית תנסה לזהות במשרד ברוגע כמה שיותר קולות ורעשים ותראה שזה לא מפריע לך לעבוד
 

Indigo121

New member
תרגיל נחמד לעשות בפורום זה לזהות איזה תגובות נאמרו בציניות

מתוך הארבע שהיו לפוסט שלך זיהיתי אחת, או אולי בעצם בעצם כל הארבע, או אולי בכלל אף אחת מהן. זה מה שיפה בפורום הזה.

כמובן שאתה לא בעייתי. בעייתך היא שנולדת במדינה הלא נכונה, שכן במדינות אחרות לא היית מגיע למצב שאתה נאלץ לכתוב על זה פוסט ועוד מקבל תגובות כאלה. הייתי מציע הצעות אבל מייד אחריהן יגיעו תגובות נגד אוטומטיות אז עצתי היא לכתוב בפורום אחר, בעדיפות בשפה לועזית.
 

hadooper

New member
ציניות?

כנראה לא ההודעה שלי...

&nbsp
 

Grosseto

New member
התגובה שלך כל כך טפשית, שהוא חשב אותה לסרקסטית

זה שהוא לא יודע מה ההבדל בין צינית לסרקסטית זה משהו אחר
 

Grosseto

New member
אני כמובן לא חושב שההודעה שלך טיפשית

בכלל לא טרחתי לקרוא אותה
&nbsp
זה *הוא* חושב
 

hadooper

New member
או ש*הוא* ו*אתה*, זה למעשה אותו אדם...


אני מתלבט קצת לגבי אבחון מסוג אחר שהייתי יכול להמליץ גם לך...
ובכל מקרה, דעתי היא שכל אבחון באשר הוא, אף פעם לא מזיק, אזי וודאי לא טפשי.
 

Indigo121

New member
לא התכוונתי אליו

והתכוונתי בדיוק לציניות ולא לסרקזם. משפט טרולי כמו "קודם כל לזרוק את האזניות" הוא ציני.
 

Grosseto

New member
כמובן שלא התכוונתי לזרוק

אלא למסור לצדקה,
זה לא ציניות
 

hadooper

New member
אפשר להאזין איתן למוסיקה קלאסית, מה שמאפשר ריכוז.

ישנם סוגי מוסיקה שיכולים להנעים את האוזן בלי הצורך להיות מרוכז במוסיקה ישירות.
 

Grosseto

New member
מוזיקה קלאסית זה לא רעש לבן

אני אפילו לא מסוגל להרדם כשאני שומע מוסיקה קלאסית
 

choo

Active member
מותר ולגיטימי לבקש מאנשים שיהיו שקטים יותר או יצאו מהחדר

&nbsp
ואין לזה קשר לחינוך האירגון - יש לזה קשר ליכולת שלך לעבוד.
&nbsp
מקום העבודה נועד, קודם כל, כדי לעבוד, ולכן פעילויות שמפריעות לעבודה צריכות לפנות מקום. מדברים בקול רם ללא סיבה? מותר לבקש שקט. מנהלים דיוני עבודה ממושכים? שלך אותם לחדר ישיבות הקרוב או לפרוזדור.
&nbsp
לכל אדם יש גבול אחר של רמת רעש שמפריעה לו להתרכז, ולכן טבעי שיהיו אנשים שיבקשו שקט לעיתים קרובות יותר ואחרים שיזדקקו לכך לעיתים רחוקות יותר.
&nbsp
לגבי עניין שינוי שעות העבודה כדי לעבוד בשעות שקטות יותר - אם זה מסתדר לך זה יכול להקל על המצב. אם זה לא מסתדר לך בגלל מגבלות כלשהן (כולל מגבלות השעות ביום בהן אתה מצליח להיות פרודוקטיבי במיוחד) - תצטרך להשתיק אנשים אחרים לעיתים קרובות יותר - וזה בסדר גמור. צריך פשוט לחפש את נקודת האיזון בין יכולתך לעבוד לבין יכולתם של אנשים להתנהל
 

rj111

New member
אתה יכול לנסות לבקש לעבור לחדר יותר שקט

אבל בד"כ המנהלים לא יתאמצו, אפילו אם זה מוריד את התפוקה שלך בצורה משמעותית.
אפשר לנסות גם pink noise כרעש רקע חלש ברמקולים למיסוך.
אם לא תצליח להתגבר על הבעיה זה עלול לפגוע בך בטווח הארוך, בגלל הירידה בתפוקה וכמוצא אחרון אפשר לשקול לעבור חברה.
באופן כללי לדעתי כדאי לכל אחד שלא ממצה את יכולותיו בתפקיד למצוא מקום שיוכל לתרום יותר ולייצר יותר ערך.
 
אתה לא בעייתי, אבל קצת חריג

רובנו התרגלנו לעבוד עם רחשי רקע.

לדעתי כדאי לשתף את המנהל הישיר ו/או מנהל משאבי אנוש.

אצלנו יש אנשים שידועים ככאלה שצריכים שקט, והתחשבו בהם.
 

BravoMan

Active member
אתה לא בעייתי, אתה לא חריג, ולא הייתי רץ לאבחון.

תרבות העבודה בארץ היא קלוקלת.
אבל מצד שני, זה אומר שאם תרגיל את האנשים שמגיעים לחדר שלך להיות בשקט, לא תצא סציופט \ סוציומט \ וכו'.
&nbsp
זה בסדר גמור במדינה שלנו להגיד לאנשים שמעצבנים אותך בפרצוף "לך תזדיין!".
&nbsp
וזה עוד גורם לך להיתפס כעובד רציני!

&nbsp
וזה הפתרון עצלי: בניגוד לכמה מתכנתי אחרים שפגשתי, אני לא מסוגל לעבוד עם מוזיקה באוזניים, ואפילו "רעשי רקע" בצבעים שונים שניסיתי לא עזרו (היית תקופה בעייתית שישבתי כאורח במחלקה אחרת עקב שיפוצים).
&nbsp
אז ברגע שיש לי עבודה לעשות ורמת הרעש באזור המידי עוברת את הרף שקבעתי (שהוא נמוך מאוד), אני מרים את הקול.
ונחש מה?
אנשים למדו לחיות עם זה!
&nbsp
אז מה שחשוב זה לא לפחד ולא להתבייש.
אני מניח שאתה לא עובד חדש, ולא נמצא באיזו עמדה מלחיצה, אז פשוט תדאג לסדר את מקום עבודתך (הכוונה עמדה \ חדר, לא כל החברה) לצורה שתאפשר לך לעשות בצורה מיטבית את התפקיד שבאת לעשות.
 
למעלה