תרבות הולנד?

TatyBar

New member
בוודאי שכן

החלטות ניהוליות מהסוג הזה, של איוש "אדומים" או חסימת משתמשים, כן צריכים להיות גלויים כדי שכל המשתמשים יידעו מה מותר ומה אסור. הסטנדרטים אמורים להיות של תפוז, ולא של אישיות מסויימת כי הרי אז ככל שיתחלפו המנהלים, יתחלפו גם הנהלים. והנהלים הם נהלי תפוז. ולא נהלים של מי שבאותו רגע מנהל את הפורום. את הוצאת הנהלים את הפועל - נותנים למנהל. אבל לא את קביעת הנהלים. אולי יש כמה ניאנסים כאלו או אחרים שכל פורום יאמץ לעצמו בעניין ניהול תקין. ואולי יש צורות ניהול כאלו או אחרות (כאלו שפעילים יותר וכאלו שיותר משקיפים מהחוץ) - אבל הכללים הם של פורום בתפוז. ואם מישהו עובר על הכללים - עד כדי להצדיק חסימה שלו מכתיבה בפורום - יש לומר למשתמשים מה היה שם שגרם לחסימה, שאחרים ידעו להיזהר. לא אומרת לחזור על המעשה או לומר במפורש מה נאמר בשרשור שנמחק, אבל לכל הפחות ליידע מהו הכלל שהופר בכזו גסות שמצדיקה חסימה. ודבר נוסף - גילוי נאות מאפשר ביקורת. אם לא נדע על מה נחסמה משתמשת - לא נוכל לומר למנהלת הנכבדה שאולי היא טועה. מי שמסתיר - הוא מי שפוחד מביקורת עניינית. ומנהל בוודאי כן צריך להיות בר ביקורת.

een ogenblik

New member
לא שאני מסכימה עם מה שאני הולכת לכתוב

אבל כללי תפוז קובעים שאין דנים בניהול על גבי הפורום, לא בסיבות המנהל לחסימת מישהו ולא בסיבות המנהל למחיקת שירשור.

smaak

New member
כמו תמיד

ברגעים חשובים, אומרת את הדברים הנכונים. לגמרי לא לעניין. חוץ מהצבע האדום. מלפפון צריכה להיצבע בצבע ירוק.

מלפפiן

New member
לול

ayala26

New member
יא פספסתי את זה, אני באמת מופתעת

ולא לטובה. חבר בפורום יכול להתחרט על כך שכתב הודעות אישיות וחושפניות מדי אבל הוא אמור להענש על זה ולהחסם?!

חנהר

New member
לא על כך נחסם חבר הפורום

חבר הפורום נחסם לאחר שנתבקש מספר פעמים למתן את סגנון תגובותיו כלפי תגובותיהם של חברי הפורום והתעלם מהבקשה.

ayala26

New member
אז רגע אני מבולבלת

חשבתי שחלב נחסמה ולא אספרסו. אז את אומרת שזה להפך?

alma fa

New member
סליחה, התגובה היתה מיודעת לקישור של erendiz

בשרשור אחר, זה מה שקורה כשמתעורר צורך להגיב בפורום באין זמן באמת לעשות זאת

numkimhi

New member
טוב אז ככה ...

חברים יקרים , אני בפורום הזה כבר כמה שנים טובות אני מכירה חלק מכם וחלק לא , את חנה אני מכירה אישית ואני יודעת שהמון פעמים באתי לטובתה מסיבה אחת פשוטה ולא בגלל שהיא חברה שלי , אלא בגלל שאני מכירה אותה טוב יותר מכל אחד אחד כאן וזה קל מאוד לשים על אדם תוויות ובמיוחד שאין את התמונה הכללית וגם לא יודעים מיהו האדם שעומד מאחורי כל ההודעות ( חצופות,דעתניות,ועוד...) אבל אני חייבת לומר גם שאני באמת מבינה שלא חייב להסכים על הכל ולפעמים קם פה דיון שמביא את הפורום לנקודת רתיחה מאוד גבוהה , אבל זה קל לאשים אדם אחד בכל דבר אבל זו גדולה לנסות להקשיב ולומר " שמעי אני לא מסכימה כי ככה...או ככה..." ולזה אני קוראת דיון , אבל מה שקרה פה לאחורנה ולפני שחנה נהיתה מנהלת זה שהרבה ממכם לא הסכמתם עם דעותיה השנויות במחלוקת ואפילו הרגשתם שהיא מרימה את האף עליכם , אבל זה ממש לא חנה ... חנה היא אדם לא קל להבין כל כך מהר ולא קל כל כך לכיר , היא אדם מלאה ברעיונות ,שאיפות,ודעות מסוימות שלא חייבות להיות חלק ממכם או של כל אדם אחר , וזה בסדר לא להסכים אבל לי אישית נהיה רע כשאני רואה שהיא רושמת את דעתה ובמקום שתשאלו אותה מאיפה זה בא , איך ולמה ..אתם פשוט ניכנסתם בכל מה שהיא אמרה , זה קרה בעבר ואני יודעת שזה מאוד פגע בא המון פעמים כי לא מבינים אותה ובטקסט קשה לקרוא רגשות , צודקת או לא ? עכשיו חנה מנהלת הפורום ...והיא באמת מנסה לעשות עבודה טובה ... נכון שיש דברים שלא מובנים כאן לגבי יוזרים שהתחלפו , או נמחקו ...אבל גם בעבר זה קרה רק שפשוט לא שמנו לב כמו שזה קורה עכשיו כי הרבה ממכם לא מסכימים עם העובדה שחנה היא מנהלת , אני לא באה באה בקטע עויין אתם מכירים אותי כבר מספיק זמן בשביל לדעת שאני תמיד אוהבת להסתכל על כל הצדדים, אז בבקשה בואו ננסה להירגע ולהרגיע את הרוחות , אני מאוד אוהבת את הפורום הזה ואני בחלט רוצה שהוא יגדל להיות פורום יותר רציני ושכיף להיות בו אבל בשביל שזה יקרה אנחנו כולנו צריכים להסכים לנהל שיחות מתורבתות ולא עויינות כלפי אחד אל השני .. בואו ננסה לראות גם את הצד שלה , אולי קרה משהו מסויים שגרם לה לעשות זאת , או אולי זו טעות שקרתה ... אז אם לא איכפת לכם עם כל הלב אני אומרת לכם , תנסו לקבל אותה כמנהלת ולשאול אותה בצורה יפה מה באמת קורה , כי אני באמת בהלם לקרוא את כל ההודעות כאן , ובאמת שזה מעציב אותי כי זה מרגיש יותר כמו שוק ולא כמו פורום ... אז מה אומרים ????

een ogenblik

New member
יש לי רעיון!

לפתוח פורום חלופי בנלוקס (הבעיה היא שאני מוכנה להיות רק משתתפת מן השורה, ומישהו אחר צריך לנהל). זה היה הרעיון הראשון שלי למקרא הודעתך, אך נימוס בסיסי מנע ממני להעלות אותו. עכשיו אני מרגישה חופשיה.

TatyBar

New member

ברגע הראשון, חשבתי לעצמי, מה לעזאזל זה נלוקס? רשת חדשה שלא שמעתי עליה? משהו אולי שקשור ללינוקס? עד שקלטתי שהתכוונת לבנלוקס.....

ayala26

New member
את לא היחידה,גם אני חשבתי

גם כי זה נשמע כמו לינוקס

numkimhi

New member
זה מאוד קל לברוח מבעיות, אבל ...

זה יותר נכון לנסות להתמודד איתם ולפתור אותם ביחד כמו אנשים בוגרים ...אני ישאר בפורום הזה לא משנה מה כי הוא העניק לי המון , לא נוטשים כשרע....

למעלה