תרבות אמריקע

שרוֹן

New member
תרבות אמריקע

רוצה לשמוע את דעתכם המלומדת על שיווק רשתי. מישהו מכיר סיפורים אמיתיים (רעים או טובים)?

דעתי הבלתי ניתנת לערעור

שזה נפלא אם אתה בפסגת הפירמידה, ןמרוויח המון כסף, ולא נורא אם אתה למטה, ומפסיד קצת.... בקיצור, נוכלות פירמידה...

שרוֹן

New member
קראתי, תודה,

יש גם עוד מאמרים מעניינים בערך שיווק רב שכבתי, אחד של אסף אביר, שזכיתי להכיר את הכתיבה המשעשת שלו דרך ההתבחבשות בעניין.

מוגג

New member
שיווק רשתי

חנות כל בו חדשה פרסמה מודעת דרושים למוכרים/מוכרות בין הבאים לראיון עמד איש זקן. מרוב סקרנות המראיין הכניס אותו לפני כולם ופנה אליו: "סבא....אתה בגילך רוצה לקדם מכירות?" ענה הזקן :"למה לא? קח אותי לשבועיים נסיון, אם לא יתאים לך - אל תשלם". האיש קנה את הרעיון וגייס אותו לעבודה. בסוף השבוע הראשון, בבדיקת רווחיות ראו כי הקופה של הזקן הרווחית ביותר. בשבוע השני החליטו לעשות בדיקה מקדימה ביום חמישי - וגם אז הקופה של הזקן הייתה הרווחית ביותר. ביום שישי התחבא מנהל הכל בו במקום קרוב לזקן ועקב אחריו. הוא שומע אותו אומר ללקוח :"אם כבר אתה רוצה חכה - קח רשת ותתפוס יותר דגים". הקונה משתכנע וקונה רשת, ואז אומר לו הזקן :"עכשיו אתה צריך גם סירה, כדי שתוכל לזרוק את הרשת בלב ים". הקונה רוכש גם סירה. יוצא מנהל החנות ופונה לזקן :"כל הכבוד.במקום חכה מכרת לו רשת וסירה". עונה לו הזקן :"הוא בכלל בא לקנות טמפונים, אז אמרתי לו 'ממילא הלך לך הסופשבוע - אז למה שלא תצא לדוג?' ".

מוגג

New member
ברשת מסתובבת

גם גרסה אחרת. פחות מוצלחת לטעמי.
בחור צעיר נכנס לבית כלבו גדול מאד (שיש בו כמעט הכל) להציע את עצמו כאיש מכירות. כשנשאל ענה שאין לו כל נסיון מכירות קודם, אבל הוא מצליח לעשות רושם טוב. הבוס של הכלבו קורא לאיש ומחליט לתת לו צ'אנס. "תעבוד יום אחד במכירות, ונחליט מה הלאה בסוף היום" - החליט הבוס. בסוף היום - "נו, כמה מכירות עשית היום" שואל הבוס ? אחת - עונה האיש. האנשים שלי עושים 30-40 מכירות ביום, צועק הבוס ושואל: בכמה מכרת היום ? 300 אלף דולר - עונה האיש. הבוס לא מאמין ושואל - מה מכרת לאיש? בא איש אחד ומכרתי לו חכה קטנה. אחר כך מכרתי לו גם חכה גדולה. כששאלתי אותו היכן הוא הולך לדוג הבנתי שאין לו סירה, הלכנו למח' סירות ומכרתי לו את היאכטה עם 2 המנועים. אחר כך התברר שהאוטו שלו לא יכול לגרור סירה, ומכרתי לו את המסחרית החדשה ממחלקת הרכב. הבוס ההמום שאל: ובסך הכל הוא בא לקנות חכה ? מה פתאום, עונה איש המכירות. הוא בא לקנות טמפונים לאשתו, אז אמרתי לו שאם נשרף לו סוף השבוע, עדיף שילך לדוג.

eliUSA

New member
כל מי שאני מכיר

יצא בשן ועין ובלי חברים (גם לי אין חברים עם שן אחת ועין אחת)

גנגי

New member
כנ"ל, ומה שמדאיג אותי כרגע

זה שחברה אחת שלי מנסה את השטיפות-מוח האלה עליי, והיא הולכת לאבד, למשל, אותי, בנוסף לשן ולעין שתאבד.

גנגי

New member
שרון דארלינג, בבקשה -

פליזזזזזז, אנא, אל תפלי ברשת הזאת.

שרוֹן

New member
אל דאגה, אנחנו לא, אבל זה הכניס

אותי לסחרור מחשבתי. אקספוננציאליות עושה לך את זה. אני כן חושבת שאפשר לעשות מזה הרבה כסף (בכל מיני הנחות יסוד שאת אחת מהן ציין תמוש). אתה גם לא חייב להיות חולרע כדי להצליח בזה. אני לא. חשבתי על זה הרבה וזה בעיקר הלחיץ אותי. שני דברים שקרו לי בעקבות זה: 1. זרקתי שלושה חלקי סרוויס שהיה להם שבר קטן בקצה ועיצבנו אותי כבר כמה זמן. 2. הגעתי למסקנה ש|הגיע הזמן| למצוא דרך הגיונית ובטוחה לעשות עוד קצת כסף (=חוץ מהקצת שאנחנו עושים ממילא).

ישנה רק דרך אחת להרויח ב-MLM:

להיות אחד מהראשונים בשיווק מוצר חדש ופופולארי בדרך זו. הכי טוב אם את היצרנית, ואז את בהחלט הראשונה.

טופז2

New member
כדאי במקרה כזה

שהמוצר כמובן יהיה איכותי (ואפילו בלתי ניתן לחיקוי) ושתאמין בו - אחרת כל העסק לא יאריך ימים. ב. לא בטוח שלא עדיף לצאת אל "האוקיאנוס" מעל אונית נוסעים ענקית כשבראשה רב חובל בעל נסיון שעבר כבר סערות קשות ויכול להוביל לחוף מבטחים מאשר ראשון בסירת דייגים. ג. לא כל אחד מתאים לעבוד בשיווק מהסוג הזה. צריך הרבה הנעה, בקרה ואמונה עצמית.

אלי ו.

New member
אם יש מוצר איכותי לא צריך שיווק רשת

ואפשר למכור אותו בחנויות.

טופז2

New member
דוקא ההיפך מאד

במסלול של השיווק הרשתי, מטבעו שנדרש להשקיע בו יתר מאמצים וישנם קשיים לא קלים, כך שא ם המוצר לא יהיה איכותי אלי = לא תאמין בו באמת ובתמים = לא תוכל למנף את העסק לשום מקום. בענין הספציפי הזה של השיווק הרשתי הולך מאד המוטו: "עבוד על עצמך אח"כ על העסק". (ל א בהולכת עצמך שולל כמובן).

האם את מכירה

מוצר טוב הנמכר בשיטה זו? דרך אגב, למה "שיווק רשתי"? התרגום הישיר ביותר הוא "שיווק רב שכבות".

אלי ו.

New member
בואי ניקח את הרבבלוף לדוגמא

מדובר בזבל מזוקק, רמאות פשוטה במחיר כפול ומכופל מכל מוצר מקביל. חברה המוכרת שייק שעיקר החלבונים והפחממות שבו מגיעות מהחלב שמוסיפים לשייק אינה מוכרת "מוצר איכותי". מדובר פחות או יותר בכוס חלב + מולטי ויטמין במחיר מופקע. למוצרים שלהם לא היה סיכוי בתעשית התוספים אם היו נמכרים בחנויות מול מוצרים איכותיים אמיתיים אבל עם מוכרים בורים ש"מאמינים במוצר באמת ובתמים" לא מבינים בתזונה ולא מכירים את השוק מדובר בחברה שמוכרת במיליוני אם לא מיליארדי דולארים.

טופז2

New member
כמה זמן יכול להחזיק מוצר גרוע?

שנה, שנתיים? איך אתה מסביר את הישרדותה/הצלחתה של הרבללוף כ 30 שנה? אף אם היית מיחס זאת לשטיפת ראש של המפיצים והלקוחות - לו המוצר היה רע הענין היה קורס מזמן. יתרה מזאת, השיטה שעל פיה הם עובדים בכלל, זה קודם כל, מציעים למפיצים להתנסות במוצר כדי להרגיש את התוצאות ועל יסוד זה להתחיל לבנות את העסק שלהם. הם צריכים לעמוד מול כל כך הרבה התנגדויות, לגלוג וקשיים בשיטת השיווק הזאת, שהם צריכים להאמין במוצר לחלוטין כדי שיוכלו להצליח. אינני יודעת איך להסביר את זה אחרת, האם אתה יכול?

טופז2

New member
עוד משו אלי

מכיון שהפרסום בשיטת השיווק הזאת עובד מפה לאוזן, החברה אני מניחה..מחויבת לספק מוצר איכותי, אמ? ואז צמצום עלויות הפרסום שלה, מפנות משאבים המושקעים בפיתוח מוצרים חדשים ואיכותיים. כך נשמע לי הגיוני. ובכלל, גם מאפשר כך למפיצים לזכות באחוזי רווח גבוהים מאשר "ברגיל" (גם כי נחסכים העלויות לסוחרים והחנויות הלוקחים עוד נתח מהרווחים).

למעלה